XS
SM
MD
LG

Jagodinci i Piroćanci u derbiju sa novim trenerima, Đerdap brana za brodare, mogu li Vranjanci da "pregaze" Moravu?

Na Istoku povratnici vode glavnu reč. SU Dinamo Jug i Timok 1919 uzeli su po bod u Paraćinu i Ćupriji. Društvo im pravi Jedinstvo i iz drugog plana su izbili među vodeće. Nedelja na izmaku je obilovala smenama trenera i čak četiri kluba imaju nove stručnjake. Jagodinci su odigrali i treću “nulu” i rastali se od trenera Dejana Grujić. Brzo su se dogovorili sa komšijom Zoranom Terzićem, bivšim kormilarom Svilajnčana. “Orlovi” se bude i ubedljivo se dobili Prahovčane, Piroćanci su rutinski dobili nejake brodare i ostali bez trenera Gorana Lazarevića, koga je nasledio Boban Stanković.Trsteničanima se loše piše, vezali su drugi ubedljiv poraz pored Morave od poletnih Paraćinaca. Kolo je obeleženo sa četri remija i po dve pobede domaćina i gostiju.

U subotu se igra pet utakmica, a derbi je u Jagodini.

GFK Jagodina i Radnički iz Pirota, pretendenti za najviši plasman, odigraće derbi 4. kola. Jagodinci su pre neki dan ostali iznenada bez trenera Dejana Grujića koga je nasledio Jagodinac Zoran Terzić, koji se vraća u klub nakon osam godina. Domaćin ima mlad sastav, fizički dominatan, koji igra čvrsto i agresivno. Tri remija (bez poobede) uticali su da dođe do smene na klupi. Intersantno je da su i Piroćanci menjali stručnjaka, Goran Lazarević je napustio stadion pored Nišave i nasledio ga je Nišlija Boban Stanković. Radi se o dva sportska prijatelja, nisu dobro upoznali sa igračima i to može biti hendikep, tako da zbog kratkog vremena neće mnogo menjati u koncepciji i načinu rada.

Timok 1919 kao favorit dočekuje Vlasinu i u obavezi su da na Kraljevici pobeđuju kako bi držali priključak sa konkurentima. Gostovali su u Ćupriji i do pred sam kraj bili u minusu da bi iz diskutabilnoj jedanaesterca izjednačili. Vlasina, nardni rival, polako diže formu i odigrali su ne baš kvalitno i bez golova sa GFK Jagodinom.

Dunav će ugostiti Jedinstvo iz Paraćina, najprijatnije iznenađenje na startu. Imaju polovičan učinak i ubedljivim porazom u Durlanu pokvarili su utisak iz prva dva kola. Imaju mlad sastav, u Nišu su nastupili sa šest bonusa, dugo putovanje i velika vrućina je uticala da izgube neophodnu svežinu. Jedinstvo je već na početku utakmice u Trsteniku steklo prednost preko iskusnog Obradovića i utakmicu mirno priveli kraju.

Jedinstvo 1936 je favorit protiv sve slabijih Trsteničana, koji su vezali dva ubedljiva poraza (bez datog gola). Kruševljani su nakon startnog remija upisali prvu pobedu u dalekom Kladovu, kome ne cvetaju ruže. U Trsteniku se upalio alarm i nije nam poznato da li je došlo do smene trenera.

Niški derbi OFK Sinđelić i Budućnost čekaju u različitom raspoloženju. “Orlovi” su vezali dve pobede i nakon Radničkog, dobili ubedljivo Dunav. Podigli su nivo fizičke spreme, na vreme otvorili rivala i kasnije sve je bilo lakše. Strepe od duela sa komšijama iz Popovca, u kome su favoriti, jer po nepisanom pravilu im ponestane motiva protiv nešto slabijih ekipa. Budućnost je vodila 2:0 protiv Svilajnčana, ali je kvalitet gostiju odneo prevagu i sa bodom moraju biti zadovoljni.

Duel dve ekipe koje su malo pokazale poslužiće da se izčupaju iz nezavidne situacije, ili da potonu još dublje. Radi se o odmeravanju snage između Brzog broda i Đerdapa. Domaćin je tri kola bez osvojenog boda(gol razlika(2:10) i čvrsto su na začelju. Đerdap je pre tri dana ostao bez trenera Ivana Tasića i bez bodova u Fetislamu.

Gledajući dosadašnji učinak, Morave 1918 predstavlja prijatno iznenađenje i uprkos težem rasporedu osvojili su pet bodova (bez poraza). Vodili su do pred kraj protiv favorizovanih Zaječaraca i primili problematični gol sa “bele tačke”. Odlaze u Vranje, na noge lideru. Znaju da je domaćin na svakoj poziciji pokriven kvalitetnim igračima, imaju dug roster I sa pojačanjima su skockali dobitnu kombinaciju na startu.

Pomoravski derbi igra se između Radničkog i SFS Borca. Posle dva poraza Svilajnčani su osvojili bod u Popovcu i uspeli da se vrate iz rezultatskog minusa sa igračem manje. Na klupi je došlo do promene i Zorana Terzića nasledio je povratnik Nenad Trailović. Paraćinci su mogli do sva tri boda protiv Vranjanaca, ali su ceh platili mladošću bonus golmana Milosavljevića.


Dunav 1 : 0 Jedinstvo 1936
OFK Brzi Brod 0 : 1 Jedinstvo (P)
GFK Jagodina 3 : 1 Trstenik PPT
Timok 1919 1 : 1 Đerdap
SU Dinamo Jug 2 : 0 Radnički (P)
Radnički (S) 2 : 1 Vlasina
OFK Sinđelić 1 : 3 Morava 1918
Budućnost 2 : 1 SFS Borac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SU Dinamo Jug 6 4 1 1 13
2 Dunav 6 4 1 1 13
3 Morava 1918 6 3 3 0 12
4 Timok 1919 6 3 2 1 11
5 Jedinstvo 1936 6 3 2 1 11
6 Jedinstvo (P) 6 3 1 2 10
7 Radnički (S) 6 2 3 1 9
8 Radnički (P) 6 2 3 1 9
9 OFK Sinđelić 6 3 0 3 9
10 GFK Jagodina 6 1 5 0 8
11 OFK Brzi Brod 6 2 0 4 6
12 SFS Borac 6 1 2 3 5
13 Vlasina 6 1 2 3 5
14 Budućnost 6 1 1 4 4
15 Đerdap 6 0 3 3 3
16 Trstenik PPT 6 0 1 5 1