XS
SM
MD
LG
20.07.2024 Administrator

Slađana Pop Lazić u Novom Beogardu

Foto: RK Novi Beograd/lična arhiva/RSS

Proslavljena reprezentativka Srbije Slađana Pop Lazić dogovorila je saradnju sa Novim Beogradom. Slađana će pojačati stručni štab ženskog dela RK „Novi Beograd“. Nakon izutene igračke karijere, prošle godine je sa trenerske klupe vodila francuskog trećeligaša EMK Kingershiem, ovo proleće bila uključena u rad nekoliko reperezentativnih selekcija RSS, a od naredne sezone je član RK Novi Beograd.

Igračku karijeru počela je davne 1999. u ORK Beogradu, zatim je put vodio preko seniorskih ekipa ŽRK Naisa i Zaječar, pa onda neizbrisiv trag u Franscuskoj za 11 sezona: Bezanson, Mec i Brest gde završava svoju igračku karijeru. Pregršt trofeja je obeležilo Slađinu karijeru - nekoliko titula šampiona Srbije i Kup takmičenja, takođe i u Franscuskoj nekoliko titula prvaka i osvajača kupa sa svojim ekipama.

Za reprezentaciju Srbije upisala je 110 nastupa i postigla 324 gola, Najistaknutiji razultati su na EP u Beogradu 2012. gde je osvojila je 4.mesto a na SP u japanu 2019 6.mesto i kvalifikacije za Olimpijske igre…

Povodom dolaska u RK Novi Beograd Slađana je rekla:

- Po mom dolasku u Beograd Nikola Maksimović me je kontaktirao i brzo smo se dogovorili oko saradnje. Srećna sam da sam u klubu poput Novog Beograda. Klub je organizovan, jako posvećen kako devojčicama i dečacima tako i uopšte rukometu. Nadam se da će moje zalaganje doprineti da deca napreduju i da tako poboljšamo rukomet u Beogradu i Srbiji.