XS
SM
MD
LG

Saša Pavlović vodi "malene"

I naredne sezone u dresu Kraljeva - centar Ivana Brajković u akciji

Košarkašice Kraljeva su prošle sezone igrale u dva polufinala, Kupa Srbije i plej ofa nacionalnog šampionata. Sezona je ocenjena kao uspešna, jer pre početka iste naglašena borba na dva fronta i za oba trofeja. Trofeji nisu osvojeni, ali kada se sve sabere nije se ni moglo očekivati. Promene trenera, kadrovski problemi tokom sezone, sve je to uticalo da više od ostvarenog nije moglo. U ŽKK Kraljevo su posle sezone dobro analizirali i odmah povukli poteze za novu takmičarsku sezonu.

Imali smo tešku sezonu. Nismo osvojili trofej, ali smo borili za oba. Stali smo u polufinalu. To je u tom trenutku bilo realno. Promenili smo tri trenera, imali smo objektivnih problema sa povredama i bolešću igračica, nekako se nisu kockice poklopile. Sumirali smo sve, sopstvene greške, učinak svakog pojedinca i krenuli dalje. Odlučili smo da prvo rešimo pitanje trenera i uspeli smo da našeg sugrađanina, bivšeg košarkaša, pa trenera Sloge i mnogih drugih klubova Sašu Šeća Pavlovića privolimo da preuzme tim. On je u prošloj sezoni bio trener Kolubare, imao je i neke druge ponude, ali na kraju smo se dogovorili. Iskreno, to je naše najveće pojačanje. Očekujemo da novi trener odmah uspostavi svoj sistem rada, da sve igračice spremno dočekaju takav vid rada i da u sezoni to bude jedno novo Kraljevo – kaže Branislav Varevac član najužeg rukovodstva kluba.

I igrački kadar je značajno promenjen u odnosu na prethodne sezone.

Bilo je za očekivati da dođe do nekih promena. Zadržali smo najiskusnije Draganu Gobeljić, našeg kapitena i centra Ivanu Brajković. Iz kluba si otišle Ajala Emanuel, Darija Nestorov nastavlja školovanje u SAD, Tamara Rajić je novi član niškog Studenta, a članice Kraljeva nisu više Nina Tešić i Andrea Vasiljević. Sve ostale su tu i javiće se na prvom treningu koji je planiran 12. avgusta.

Detalj sa jedne utakmice košarkašica Kraljeva

Prelazni rok je dvosmerna ulica. Ipak, na Ibarski kej nije stiglo ni jedno novo lice.

To ne znači da neće. Biće novih igračica, u dogovoru sa novim trenerom radimo na tome i uskoro ćemo i to objaviti. Ipak, naš prioritet je da veću šansu dobiju naše mlađe košarkašice, neke su i reprezentativke. U novoj sezoni mnogo više očekujemo od Anđele Janić, Sofije Todorović i Andree Nedeljković, odnosno očekujemo njihovu punu afirmaciju i da postanu nosioci igre. Ima tu još potencijala u našim redovima koji nije iskorišćen u prethodnom periodu. Sve u svemu, imaćemo jako dobru kombinaciju mladosti i iskustva i nadam se uspešnoj godini – zaključuje Branislav Varevac član najužeg rukovodstva ŽKK Kraljevo.

Naš sagovornik je bio potpuno zakopčan kada su u pitanju eventualna pojačanja, ali ne treba sumnjati da će „malene“ imati respektabilan sastav za sezonu koja dolazi.