XS
SM
MD
LG

Neizvesnost u godini jubileja

Podmladjeni tim i nepromenjen stručni štab OK Ribnica na prvom treningu

Završena je pauza za odbojkaše Ribnice. Prethodne sezone obezbedili su opstanak u poslednjem kolu i to zahvaljujući odgovarajućim rezultatima na drugim terenima, pa je logično da su želje da se ove sezone do željenog cilja dođe na vreme. Ipak, slika sa prozivke i prvog treninga koji su „musketari“ obavili u Borićima na Ratarskom imanju govori da je pred Ribnicom teška i neizvesna sezona. U timu će biti tri veterana, kapiten Ivan Todorović (’81.godište) prkosi godinama, što se može reći i za srednjeg blokera Vladana Aleksića (’82. godište) i korektora Mladena Bojovića (’86. godište). Ove sezone se u klub vratio pripadnik srednje generacije Branislav Seizović koji realno nikada nije dobio pravu šansu u najdražem dresu, dok ostatak tima čine veoma mladi igrači. Na prvom treningu je bila plejada pionira i kadeta čije vreme dolazi, ali koji realno teško da mogu da odgovore obavezama srpskog elitnog ranga takmičenja. Prelazni rok je dvosmera ulica, pa su redove kraljevačkog superligaša napustili Vladimir Gajović (Radnički Kg) i makedonski reprezentativac Luka Kostić.

Igrački gledano promene su neznatne. Bilo je godina kada je redove Ribnice napušato skoro ceo tim. Ostali smo bez dva igrača iz postave, ali potrudićemo se da nađemo zamene i zašto da ne, pružimo šansu mlađim igračima. Uostalom, Ribnica je po tome poznata. Svesni smo kvaliteta, ali pružamo se koliko nam guber dozvoljava. Drago mi je da su svi dečaci iz kadetskog i pionirskog tima došli na prvi trening i da sa velikim elanom prilaze obavezama. Naravno, pokušaćemo da osnažimo tim, tek su počele pripreme, nadam se dobroj sezoni – uverava Miloš Živanović, trener Ribnice.

Za razliku od igračkog kadra, stručni štab „musketara“ je ostao nepromenjen. Pored prvog trenera Miloša Živanovića biće Dejan Ratković i Vlado Petković koji će biti zadužen za drugu ekipu i rad sa mlađim selekcijama. Tu je i Anđelka Šaptović koji radi sa školom odbojke. Plan rada za ovaj pripremni period je jasan.

Prvo okupljanje odbojkaša Ribnice u Borićima na Ratarskom imanju

Radićemo na terenima u Kraljevu. Koristićemo trim stazu u Borićima i Atletski stadion i odmah ćemo uključiti i salu. Ovaj period nije lak, nikoga ne voli, ali mora da se prođe i da ekipa spremno dočeka takmičenje. Važno nam je i iskustvo koje posedujemo, jer ta trojica igrača nose ceo tim i znaće da prenesu potrebno znanje mlađima. Krajem avgusta krećemo i sa kontrolnim utakmicama.

Ribnica ove godine slavi 70 godina postojanja i uspešnog rada. Nažalost, o velikom jubileju se malo govori, nema ni naznaka da će biti obeležen nekom monografijom, filmom, svečanom akademijom. A to je najmanje što Ribnica zaslužuje zbog svega što je dala jugoslovenskoj i srpskoj odbojci.

Iza kluba je sedam decenija postojanja i rada. Sa setom se sećamo pokojnog Dušana Boškovića osnivača Ribnice i rodonačelnika kraljevačke odbojkaške škole. Od njega je sve počelo i sada je sve istorija. Znam da u klubu čine napor da do kraja godine organizujemo svečanu akademiju, dok ćemo u sklopu pripremnog perioda, po tradiciji, organizovati memorijalni turnir „Dušan Bošković-Bole“. Nadam se da ćemo i rezultatima biti dostojni ovako značajnog jubileja – zaključuje Miloš Živanović, trener kraljevačke Ribnice.

Pred odbojkašima Ribnice je teška i neizvesna sezona i to u godini kada se sa ponosom treba setiti dva osvojena Kupa, sjajnih nastupa na međunarodnoj sceni, odbojkaša koji su nastupali na Olimpijskim igrama i osvajali medalje na evropskim i svetskim prvenstvima. Kada se treba setiti vrhunskih trenera poniklih kraj Ibra, odbojkaških sudija i sportskih radnika koje je iznedrila Ribnica. To je samo deo više nego bogate istorije jednog od najboljih srpskih klubova u magičnoj igri na mreži.