XS
SM
MD
LG

Mrežica u slavu odbojke

Svi učesnici turnira SU za odbojkaški sport "Mrežica" u Kraljevu

Od pre godinu dana u Kraljevu radi Sportsko udruženje za odbojkaški sport „Mrežica“. Kao i sve u kraljevačkoj odbojci nastalo je tiho i nenametljivo, ali svojim radom i ljudim akoje okuplja stalo je u red vrlo organizovanih sportskih organizacija grada na Ibru. Da je to tako pokazuje trodnevni odbojkaški turnir veterana u organizaciji pomenute „Mrežice“ koji je okupio ekipe iz Srbije i Severne Makedonije, ali iz ovog Udruženja očekuju da će naredni turnir okupiti odbojkaške ekipe iz cele bivše SFRJ i možda još neke zemlje ovog dela Starog kontinenta.

Detalj sa utakmice dama na turniru veterana u gradu na Ibru

U „Mrežici“ okupljamo ljude različitih profila. Ima tu radnika, pravnika, inžinjera, lekara...ali svi nas vezuje odbojka. Nas odbojka spaja i tako je naše Udruženje i nastalo. Krenuli smo da se družimo sa nama sličnim organizacijama, učestvovali na turnirima u Crnoj Gori, Severenoj Makedoniji, Sloveniji... Rodila se ideja da jedan takav turnir, sa iskustvima koje smo doneli sa pomenutih gostovanja, organizujemo u našem gradu. I uz pomoć velikog broja donatora, grada Kraljeva, Sportskog saveza u tome smo i uspeli. Okupili smo brojne ekipe iz Srbije i S. Makedonije koje su tri dana bile u gradu na Ibru, igrale odbojku, družile se i sve to u legendarnoj „kutiji šibica“ na Ibarskom keju. Zaista smo zadovoljni i već sada pravimo planove kako i šta da uradimo naredne godine, jer plan je da turnir ovakve vrste postane tradicionalan – kaže Dragica Janićijević Popović, predsednica Sportskog udruženje za odbojkaški sport „Mrežica“.

Dragica Janićijević Popović predsednica SU za odbojkaški sport Mrežica iz Kraljeva

Turnir se odvijao u tri kategorije, kod muškaraca mlađi i stariji veterani i konkurencija dama. Bilo je zanimljivo, ali pobedila je odbojka.

Kao i na svakom velikom turniru, a ovaj to jeste bio, dodeli smo priznanja najboljima, ali odbojka je jedini pravi pobednik. Zbog nje smo svi bili tri dana u dvorani, zbog nje smo mesecima pripremali ovaj turnir i zbog nje već pravimo planove i za narednu godinu. Naravno, ne misli „Mrežica“ samo na svoj turnir, moramo da se organizujemo kako bi smo realizovali i gostovanja koja slede u gradovima u Srbiji, ali i inostranstvu. Mnogo bi smo voleli da se pokrene neka veteranska liga u odbojci ili barem veći broj turnira i mislim da bi to svima donelo mnogo koristi – zaključuje Dragica Janićijević Popović, predsednica Sportskog udruženje za odbojkaški sport „Mrežica“ u Kraljevu.

Članice "Mrežice" plene kako na terenu tako i van njega

U konkurenciji dama, na ovom turniru prvo mesto osvojila je ekipa Stjuardese iz Beograda, ispred kraljevačke Mrežice i ekipe Sokolice iz Sremskih Karlovaca. U muškoj konkurenciji, kod mlađih veterana, pobednik je tim Mlađi veterani Kraljevo, ispred ekipe Veterani Gračac i ekipe Džumbus iz Novog Sada. Rekreativni Futoški udarači pobednici su na turniru u konkurenciji starijih veterana ispred Veterana Kraljevo i Borec veterana iz Velesa u Severnoj Makedoniji. Svi učesnici su briljirali na terenu, u igri na mreži, ali i na plesnom podijumu tokom zajedničke večere koju je takođe organizovala „Mrežica“. Kapa dole vrednim sportskim radnicima ovog Udruženja koji su dali pravi primer kako treba raditi kada je odbojka u pitanju.