XS
SM
MD
LG

Punoletstvo znak kvaliteta

Polaznici 18. izdanja odbojkaškog kampa "Tehničar KV-Guča 2024"

Na platou ispred Doma trubača u Guči velika torta sa grbom OK Tehničar, nebo iznad paraju svetla vatrometa... Kako i ne bi!? Odbojkaški kamp „Tehničar KV-Guča“ doživeo je 18. izdanje ili narodski rečeno doživeo je punoletstvo. Mnogo razloga za zadovoljstvo među organizatorima, pogotovo kod osnivača i rukovodioca Kampa Dragana Đorđevića, eminentnog odbojkaškog trenera.

Odlični uslovi omogućili nesmetan rad i zadovoljstvo svih učesnika kampa

Poslednjih petnaestak godina radim kao trener u inostranstvu, ali Kamp je za mene najbitnija stvar. Počeli smo skromno 2007. godine kada sam veliku pomoć imao od Milana Žarkovića, jednog od najboljih odbojkaških stručnjaka. Okupili smo se u Mitrovom Polju između Goča i Željina. To nam je bila baza 14 godina, za to vreme nekoliko hiljada polaznika je prošlo kroz kamp, kako iz Srbije tako i inostranstva. Kao treneri na kampu je radila plejada vrhunskih trenera kao što su Ceca Ilić, Aleksandar Seničić, Milan Žarković, Boško Mačužić, Aleksandar Bošković, Veljko Petković... bilo je tu i mnogo promotera, naših proslavljenih reprezentativaca. Podsećam, kada smo počeli bili smo treći kamp u Srbiji. Pre nas su radili kampovi Dejana Brđovića i Bojana Milića, što znači da smo jedan od kampova sa najdužim stažom. Danas je situacija drugačija, kampova ima mnogo, rekao bih i previše – kaže Dragan Đorđević, odbojkaški trener i rukovodilac kampa „Tehničar KV-Guča“.

Sjajna atmosfera na Kampu - treneri i deca na bazenu u Guči

Posle skoro deceniju i po, kamp je morao da se premesti iz Mitrovog Polja i nađe novu bazu?

Preselili smo se u Guču. Preko prijatelja sam došao u kontakt sa ljudima iz svetske prestonice trube. I nismo pogrešili. Dočekali su nas kao kumove, dobili smo sve uslove neophodne za rad. Posebno ove godine kada je u funkciji i bazen, te renovirani tereni SC „Guča“. Sada je stvar prestiža raditi u Guči. Ovog leta, tokom 18. izdanja našeg Kampa, imali smo 74 polaznika, čak 70 devojčica i samo četiri dečaka, što govori o situaciji u kojoj se nalazi muška odbojka. Najveći broj polaznika je iz OK Tehničar iz Kraljeva, ali smo imali i decu iz Požarevca, Kruševca, Trstenika, Kanade... Kuriozitet je da je ove godine kamp bio najmlađi, odnosno polaznici su bili mlađi nego bilo koje prethodne godine. Nemamo problem sa tim, trudili smo se i uspeli da toj deci omogućimo da mnogo toga nauče i da se naviknu na jedan drugačiji režim nego što su navikli.

MVP Kampa za 2024. godinu - Vanja Popović

Rukovodilac kampa u Guči sumira utiske posle tek završenog 18. izdanja?

I ona je bila polaznik na kampu

Kamp je prošao odlično. I to ne mislim samo ja, već svi treneri i članovi stručnog štaba i naravno deca. Bili su oduševljeni onim što su doživeli i vidljiva je bila tuga u danu kada su trebali da krenu kućama. Organizovali smo sve treninge, veći deo u salama. Izborili se sa nesnosnom vrućinom, organizovali zavidan broj turnira u čast velikog broja sponzora kojima se javno zahvaljujem na pomoći i što su uz nas godinama unazad. Deca su dobila lepe nagrade, imali smo 18. po redu izbor za MIS Kampa, a na kraju završne večeri, posle izbora najboljih i najperspektivnijih, usledio je vatromet i veliko narodno kolo. Zaista sam ponosan na urađeno svih ovih godina, pogotovo ovog leta – zaključuje Dragan Đorđević, osnivač i rukovodilac odbojkaškog kampa „Tehničar KV-Guča“.

Samo što su se vratili za Kraljevo, organizatori Kampa su počeli sa planovima za narednu godinu. U igri će biti mnogo iznenađenja, mnogo nagrada i turnira. Sve na radost i sreću najmlađe populacije, mladih polaznika kampa.