XS
SM
MD
LG
11.10.2023 Administrator

Elita esporta: Predstavljamo 10 najboljih timova u takmičarskom igranju

Image by Timur Kozmenko from Pixabay

U brzom svetu esporta, gde se igranje sreće sa top ligama, samo nekoliko timova se popelo na sam vrh. Ove organizacije su pokazale izuzetnu doslednost, dominaciju i svestranost u raznim naslovima, što ih čini neospornim divovima digitalne arene. Uronimo u uzbudljiv svet esporta i istražimo 10 najboljih timova koji su svoja imena urezali u anale istorije takmičarskih igara.

Jedna od najvećih takmičarskih igara danas je Apex Legends. Ako želite da svoju igru podignete na nivo na kome možete da budete skautirani od strane jednog od ovih vrhunskih timova, moraćete da se takmičite sa vrhunskim igračima. Zato je dobro što na Eldorado.gg možete dobiti Apex Legends naloge po neverovatnim cenama. Ovo uključuje naloge master nivoa zajedno sa drugim opcijama.

1. Team Liquid: Majstori adaptacije
Osnovan u Holandiji 2000. godine, Team Liquid ne samo da je izdržao test vremena već se i prilagodio esport pejzažu koji se stalno razvija. Prvobitno postava fokusirana na StarCraft, ova organizacija je raširila svoja krila da prigrli Dota 2, CS:GO, League of Legends, pa čak i Fortnite.

Jedno od njihovih izuzetnih dostignuća bilo je u igri Dota 2, gde su osvojili The International 2017. titulu, sakupivši preko 10 miliona dolara - najveću nagradu u esportu u to vreme. Put od StarCrafta do ove monumentalne pobede pokazuje njihovu svestranost i posvećenost.

2. OG: Dota 2 titani
OG je sinonim za Dota 2 posvećenost. Ovaj sjajni tim je postigao nešto što niko drugi nije - uzastopne pobede na The International 2018. i 2019. Njihovo umeće samo u Dota 2 donelo im je neverovatnih 26 miliona dolara u novcu od nagrade.

Ali OG se tu ne zaustavlja, oni su sila sa kojom se treba "boriti" u CS:GO i drugim esport naslovima. Sa igračima kao što su Johan "N0tail" Sundstein i Jesse "JerAx" Vainikka, OG je demonstrirao svoj kalibar neprestano.

3. FaZe Clan: Više od igre
FaZe Clan nije samo esportska organizacija, to je i kulturni fenomen. Sa preko 80 aktivnih članova, FaZe Clan se može pohvaliti procenom od 725 miliona dolara, što ga čini jednim od najvećih esport timova na svetu. Ali ne radi se samo o igranju za FaZe, oni su kreatori sadržaja i priznati brend odeće.

Njihova takmičarska snaga izražena je u igrama kao što su CS:GO, PUBG, Call of Duty i Fortnite. Igrači kao što su Havard "rain" Nygaard, Finn "karrigan" Andersen i Nikola "NiKo" Kovač doneli su timu zapažene pobede u svetu takmičarskih igara.

Možete pokušati da uđete u organizaciju kao što je FaZe Clan tako što ćete napraviti neke neverovatne klipove u svojim igrama. Još bolje, igranje ovih klipova protiv najboljih svetskih igrača u visoko rangiranim krugovima će mnogo pomoći. Zato bi trebalo da razmislite o tome da dobijete Master ranked Apex Legends nalog sa Eldorado.gg.

4. Team Spirit: Dota 2 zvezde
Team Spirit je zvezda u usponu u galaksiji esporta, zahvaljujući njihovoj izuzetnoj pobedi na Dota 2 The International 2021. gde su osvojili najveću nagradu u esportu ikada - 18,2 miliona dolara. Ovaj sjajan učinak nastavio se i 2022. godine, sa pobedama na DPC EEU turneji i drugim mestom na Mastersu u Rijadu.

Pored Dota 2, Team Spirit se takmiči u CS:GO, League of Legends, Hearthstone i mnogim drugim. Njihovi vrhunski igrači, uključujući Magomed "“Collapse" Khalilova, Jaroslava "Miposhka" Naidenova i Aleksandra "TORONTOTOKIO" Khertek, su zaradili preko 3,8 miliona dolara u novcu od nagrada.

5. G2 Esports: Evropska moć
Poreklom iz Nemačke, G2 Esports je evropski esport moćan tim. Možda nemaju Dota 2 tim - što je retkost među vrhunskim esport organizacijama, ali sve to kompenzuju svojim dostignućima u CS:GO, League of Legends, Rainbow Six Siege, Rocket League i Valorant.

Luka "PerkZ" Perković, Thijs Molendijk i Audric "JaCkz" Jug su među istaknutim igračima koji su doprineli G2-ovom nagradnom fondu od 6 miliona dolara u CS:GO i League of Legends. Njihova partnerstva sa kompanijama Mastercard, Adidas i Herman Miller odražavaju njihov status u svetu esporta.

6. Evil Geniuses: Američki divovi
Evil Geniuses, osnovan 1999. godine, može se pohvaliti jednom od najbogatijih istorija u esportu. Njihov trijumf na The International 2015. u Dota 2, kojim su zaradili 6,6 miliona dolara, svedoči o njihovoj izuzetnosti. Igrači kao što su Sumail "SumaiL" Hassan, Saahil "UNiVeRsE" Arora i Artour "Arteezy" Babaev ostavili su svoj trag u takmičarskom okruženju igara.

EG se udružio sa kompanijama LG, Bud Light i Volverhampton Vanderers, dodatno učvrstivši svoje prisustvo u svetu esporta.

7. T1: Korejska dinastija
T1, ranije poznat kao SK Telecom T1 (SKT T1), je južnokorejski esport gigant. Njihova dominacija u League of Legends je legendarna, sa 10 pobeda u finalima LCK-a od 2013. Lee "Faker" Sang Hyeok postaje njihov najpoznatiji igrač, sa preko milion dolara u novcu od nagrade.

Dok je T1 titan u League of Legends, oni se takođe žestoko takmiče u StarCraftu, Doti 2 i Valorantu. Njihova partnerstva sa kompanijama Samsung, Nike i BMV odražavaju njihov elitni status.

8. Natus Vincere (Na'Vi): Rođen za pobedu
Ovaj ukrajinski esport tim, poznatiji kao Na'Vi, ima bogatu istoriju. Na'Vi je postao prvi CS:GO tim koji je osvojio sve glavne turnire u jednoj godini - neverovatno dostignuće. Njihova pobeda na PGL Major Stockholm 2021. bez gubljenja nijedne mape, učvrstila je njihov status jednog od najboljih CS:GO timova.

Zvezdani igrači poput Aleksandra "s1mple" Kostilijeva i Denisa "electroNic" Šaripova bili su instrumenti u njihovom uspehu. Takmičeći se u CS:GO, Dota 2, World of Tanks i PUBG-u, Na'Vi je zaradio preko 18 miliona dolara u novcu.

9. Fnatic: Evropska ikona esporta
Fnatic je možda najpoznatiji esport tim u Evropi, osnovan 2004. Njihovo nasleđe u CS:GO, uključujući tri velike pobede u CS:GO, je bez premca. Poznati igrač kao što je Djardel Jicko "DJ" Mampusti doprineli su njihovoj zaradi od nagrada u iznosu od 18 miliona dolara.

Fnatic se upustio u Dota, League of Legends i Heroes of the Storm dok je u partnerstvu sa različitim proizvođačima hardvera napravio niz proizvoda za igre.

10. Virtus.pro: Istočnoevropski kandidati
V
irtus.pro je istočnoevropska esportska moćna kompanija, koja se ističe u CS:GO i Dota 2. Igrači kao što su Vladimir "Noone" Minenko i Roman "RAMZES66" Kushnarev bili su ključni u njihovom uspehu.

Dok njihova ukupna zarada iznosi oko 18 miliona dolara, Virtus.pro dosledno obezbeđuje prva četiri mesta u raznim igrama, uključujući PUBG, Hearthstone i World of Tanks. Partnerstva sa brendovima kao što su Bibit i proizvođač automobila Haval dodatno učvršćuju njihovo prisustvo u esport pejzažu.

Zaključak
Kao zaključak, ovih 10 najboljih esport timova ne samo da su pokazali svoju snagu već su takođe značajno doprineli rastu i popularnosti takmičarskog igranja. Kako industrija esporta nastavlja da se razvija, ovi giganti će sigurno ostati na čelu, oduševljavajući fanove širom sveta svojim izuzetnim veštinama i dostignućima. Bez obzira da li ste iskusni esport entuzijasta ili novajlija u svetu takmičarskih igara, ovi timovi su vredni pažnje dok nastavljaju da redefinišu šta znači biti pravi šampion esporta.