XS
SM
MD
LG

Novi DNK "belih"

Detalj sa jedne od prošlosezonskih utakmica košarkaša Sloge

Košarkaši kraljevačke Sloge uveliko su na odmoru. Protekla sezona bila je teška, „beli“ su na vreme obezbedili opstanak ostvarivši 11 pobeda. Sezonu su zaključili porazom od najbolje ekipe u KLS, novosadske Vojvodine kraj Ibra. U međuvremenu, u klubu su bili aktivni po pitanju selektiranja tima za novu sezonu,a prvo su potvrdili ostanak trenera Saše Đorđevića.

Prošle sezone sam zamenio Marka Dimitrijevića i završio sezonu na klupi prve ekipe. Logiučno je bilo da se taj posao nastavi, pogotovo što su to želeli čelnici kluba i to se poklopilo sa mojim ambicijama. Odmah smo krenuli u dogovore oko selektiranja tima. Prvi potez je bio da zadržimo igrače iz Kraljeva i ugovore smo produžili sa kapitenom Stefanom Matovićem, Đorđem Simeunovićem i Jovanom Stamenićem. Iz prošlosezonskog sastava zadržali smo Nikolu Pavića i to je neka okosnica za novu sezonu. Jasno je da smo značajno promenili tim, da će Sloga imati novi DNK – kaže Saša Đorđević trener kraljevačke Sloge.

Dovođenje novih igrača takođe je vezano sa pomenutim DNK tima koji bi trebalo da bude sastavljen od igrača iz Kraljeva.

Vodili smo i o tome računa. Novi igrači su Stevan Karapandžić koji se vraća u Slogu iz Novog Pazara, Nikola Kostić koji je takođe povratnik iz Mladosti iz Smederevske Palanke, Miloš Dugalić koji dolazi iz Zdravlja iz Leskovca, Veljko Kovačević (Džoker Sombor) rodom iz Raške koji je košarkaški prohodao u Kraljevu gde je nastavio da živi i Đorđe Miličić koji posle jedne pauze se vraća košarci, ranije je igrao u Italiji. Naravno, nismo završili posao, ali tim je skoro selektiran.

Trenera „belih“ smo pitali i šta nedostaje ekipi da bude kompletna?

Saša Đorđević će i naredne sezone rpedvoditi košarkaše Sloge u takmičenju KLS

U ovom trenutku nam treba plej, bek i centar. Očekujem da tražene pozicije popunimo do početka priprema i verujemd a će se to i dogoditi, jer ljudi iz kluba ozbiljno rade na tome. Imaćemo značajno promenjen tim, ali verujem da ćemo biti konkurentni naibljim ekipama. O ambicijama je sada rano govoriti, posle priprema i nekih kontrolnih utakmica biće jasnija slika.

Sloga pripreme počinje po tradiciji početkom meseca avgusta?

Prvo okupljanje predviđeno je za 5. avgust. Kompletan pripremni period obavićemo u Kraljevu, prvi trening će biti na Atletskom stadionu, koristićemo terene u gradu i naravno halu sportova. U sklopu priprema odigraćemo 7 do 10 kontrolnih utakmica i verujem bez kadrovskih problema, fizički spremni dočekati novu sezonu koja će biti teža nego prethodna – zaključuje Saša Đorđević, trener košarkaša Sloge.

SLOGA VIŠE NIJE PODSTANAR

Sloga više od pola veka stanuje na Ibarskom Keju, u sklupu restorana KOŠ nalazile su se prostorije kluba. Pre nekoliko godina došlo je do rekonstrukcije pomenutog ugostiteljskog objekta koji je sada jedan od prestižnijih u gradu, ali je to uslovilo da Sloga ostane bez krova nad glavom. Snalazili su se u KLS ligašu iz grada na Ibru, jedini administrativac Sloge Milosav Antonijević-Beli je posao obavljao iz prostorija stare hale sportova. Sada je mukama kraj.

Prostor iznad restorana, oko 90 kvadrata, smo uredili u klupske prostorije. Administracija će imati dve kancelarije, svoj prostor će imati treneri, kao i velika konfercijska sala. Očekujem da krajem avgusta svečano otvorimo prostorije, u tiku su završni radovi. Ono što bih posebno istakao jeset da smo ovaj posao uradili isključivo iz donacija prijatelja kluba i sponzora. Ni jedan dinar u ove svrhe nije potrošen sa računa kluba, tako da i to govori o jednom domaćinskom poslovanju što menja sliku o Slogi kakva vlada godinama unazad. Sa nestrpljenjem čekamo dan da otvorimo prostorije što će doneti boljnje ik lakše poslovanje kluba – kaže Saša Čubrilo predsednik KK Sloga.