XS
SM
MD
LG

Slogin domaći sastav

Kapiten Stefan Matović na čelu kolone - košarkaši Sloge istrčali prve kilometre

Prema ranije utvrđenom planu i programu rada, košarkaši Sloge su se u ponedeljak 5. avgusta okupili i počeli pripreme za novu takmičarsku sezonu. Trener Saša Đorđević je dočekao kapitena Stefana Matovića i društvo na Atletskom stadionu gde će i ubuduće biti održano nekoliko treninga.

Na prozivci naša očekivanja su krajnje pozitivna, a ekipa je selektirana na najbolji mogući način. Uspeli smo da dovedemo sve igrače koje smo želeli. Ono što moram da istaknem jeste da smo uspeli da vratimo veliki broj kraljevačkih igrača i ekipu će u narednoj sezoni činiti nekih 80 odsto momaka koji su iz grada na Ibru. Potrudili smo se da prvo zadržimo kostur ekipe, koji već nekoliko sezona za nama čine kapiten Stefan Matović, Đorđe Simeunović i Jovan Stamenić, a zadržali smo i Nikolu Pavića. To je bila naša velika želja, jer je to momak koji je prošle godine pokazao neverovatan kvalitet. Uspeli smo da u Kraljevo vratimo Stevana Karapandžića koji je nastupao za nekoliko KLS i ABA 2 ligaša. Došao je Nikola Kostić (Mladost SP), pa Nemanja Simović, koji je pre nekoliko godina takođe nastupao za Slogu. U timu će biti i Miloš Dugalić, koji je proteklu sezonu igrao u Zdravlju iz Leskovca. Rodom je iz Kraljeva, a došao je iz Amerike sa studija, odigrao je prošlu sezonu u Srbiji i naredna koju će igati u Slogi će mu biti druga posle koledža. Na poziciji pet, doveli smo Jovana Savića, mladog igrača iz Beograda, zatim Veljka Kovačevića, kraljevačko dete koje je prošlo mlađe selekcije Sloge, a sada se vraća ovde nakon sezone u ekipi Džokera iz Sombora. Tu su sa nama još kraljevačka deca Đorđe Miličić, Vojin Gicić i na kraju u planu nam je da dovedemo startnog plejmejkera. To će sasvim sigurno biti Amerikanac i time ćemo da kompletiramo tim za sezonu 2024./2025 - objasnio je trener Sloge, Saša Đorđević.

Košarkaši Sloge na prvom treningu

Što se tiče pripremnog perioda, radiće se sve vreme u Kraljevu, jer uslovi u gradu na Ibru dozvoljavaju tako nešto. Tu su tereni na otvorenom, hala sportova, i u planu je više prijateljskih utakmica koje će otkriti šta je u timu dobro a šta treba popraviti.

Kompletan pripremni period obavićemo u Kraljevu, prvi trening je na Atletskom stadionu, koristićemo terene u gradu i naravno halu sportova. U sklopu priprema odigraćemo 7 do 10 kontrolnih utakmica i verujem bez kadrovskih problema, fizički spremni dočekati novu sezonu koja će biti teža nego prethodna – zaključuje Saša Đorđević, trener košarkaša Sloge.

SLOGA VIŠE NIJE PODSTANAR

Sloga više od pola veka stanuje na Ibarskom Keju, u sklupu restorana KOŠ nalazile su se prostorije kluba. Pre nekoliko godina došlo je do rekonstrukcije pomenutog ugostiteljskog objekta koji je sada jedan od prestižnijih u gradu, ali je to uslovilo da Sloga ostane bez krova nad glavom. Snalazili su se u KLS ligašu iz grada na Ibru, jedini administrativac Sloge Milosav Antonijević-Beli je posao obavljao iz prostorija stare hale sportova. Sada je mukama kraj.

Predsednik KK Sloga Saša Čubrilo sa trenerima Sašom Đorđevićem i Mirkom Rakićem

Prostor iznad restorana, oko 90 kvadrata, smo uredili u klupske prostorije. Administracija će imati dve kancelarije, svoj prostor će imati treneri, kao i velika konfercijska sala. Očekujem da krajem avgusta svečano otvorimo prostorije, u tiku su završni radovi. Ono što bih posebno istakao jeste da smo ovaj posao uradili isključivo iz donacija prijatelja kluba i sponzora. Ni jedan dinar u ove svrhe nije potrošen sa računa kluba, tako da i to govori o jednom domaćinskom poslovanju što menja sliku o Slogi kakva vlada godinama unazad. Sa nestrpljenjem čekamo dan da otvorimo prostorije što će doneti bolje i lakše poslovanje kluba – kaže Saša Čubrilo predsednik KK Sloga.