XS
SM
MD
LG

FON Banjica krenuo silovito u Ligi šampiona, pobeđeni veoma dobri Holanđani

Detalj sa početka utakmice - foto: H.D.Vujanović

Svoje takmičenje u Glavnoj rundi UEFA futsal Lige šampiona ekipa FON Banjice započela je večeras duelom protiv najboljeg tima Holandije, Tigers Roermond. Treba napomenuti da su Beograđani bili hendikepirani ne nastupanjem legendarnog golmana i bivšeg reprezentativca Miodraga Aksentijevića koji je večeras odrađivao kaznu zbog prethodno zarađenog crvenog kartona. Pre ove utakmice koplja su ukrstili prvaci Letonije, Riga Futsal Club i Severne Makedonije, Futsal Club Forca, rezultat je na kraju glasio 5:1 (1:0) u korist favorizovanog letonskog šampiona.

Od samog početka uspostavljena je ravnoteža na terenu, ekipe se smenjuju u napadima. Nešto više prilika u prvih desetak minuta ima domaći tim, a najizglednije nisu uspeli da realizuju Kocić i Pešić. FON Banjica stiže do prednosti u 11. minutu strahovitim udarcem Krasnića sa oko 12 metara, posle kornera koji je izveo Kocić. Nakon primljenog gola gosti u napadu igraju bez vratara sa pet igrača u polju, međutim taj rizik im se nije isplatio, jer je na golu Fonovaca stajao izvrsni Mitić odbranivši u par navrata teške šuteve iz blizine koje su uputili Čaraui i Dahmani. Mogli su i Beograđani preko Šljukića i Kocića da dupliraju prednost, ali im je fortuna okrenula leđa u odsudnom momentu. Domaćin je ipak pred odlazak na odmor, a igrao se 19. minut, stigao do dva gola prednosti iz kontranapada preko reprezentativca Petrova i napravio lepu zalihu za nastavak.

Žurili su gosti na početku drugog poluvremena da što pre poprave rezultat i u toj žurbi neretko pravili greške, dok su se domaći mudro branili. Imao je doduše Bujuzan sjajnu priliku u 25. minutu kad je uzbio sam pred Mitića, ali je bio neprecizan. Mogao je minut kasnije Šljukić da matira golmana gostiju, ovaj put odbranom se istakao Kujk. U 28. minutu i sreća je na strani gostiju Radovanovićev šut zaustavila je stativa. Fon nikako da postigne toliko željeni treći pogodak i zatvori utakmicu. 

Igrao se 30. minut kada mladi Ognjen Pajković pravi grešku i gubi loptu na centru, gosti poklon koriste i smanjuju zaostatak, strelac je Čaraui, a asistent Džurlić. Nada Holanđana u preokret bila je kratkog daha, sjajan pas Jovanovića u pogodak je pretvorio Petrašević u 32. minutu. Dva minuta kasnije Šljukić je još jednom u izglednoj prilici, ali ponovo kao pobednik izlazi golman ˝tigrova˝.

Gosti potom idu na sve ili ništa igraju napad sa pet igrača, međutim nemoćni su da bilo šta urade i u 36. minutu primaju pogodak na prazan gol, strelac je ovog puta bio Kocić. Minut kasnije zbog zbrajanja prekršaja penal sa 10 metara izvodi Pešić, Kujk je uspeo da odbrani nogom i spase svoj tim težeg poraza. U sledećem napadu Tamuh je pogodio okvir gola sa svega dva metra, sada je domaći tim pogledala sreća. Međutim nisu je imali u 38. minutu kada je Dahmani iz slobodnog udarca sa 13 metara smanjio na 4:2 i postavio konačan rezultat.
Zaslužena i veoma značajna pobeda značiće Fonovcima u nastavku turnira, a sutra su na programu dueli između Holandskog i Letonskog šampiona i našeg prvaka protiv predstavnika Severne Makedonije.

FON BANJICA - TIGERS ROERMOND 4:2 (2:0)

HALA: USC Voždovac Banjica. GLEDALACA: 600. SUDIJE: Vlad Nikolae Čobanu (Rum) i Jirži Bergs (Bel). STRELCI: Krasnić 11, Petrov 19, Petrašević 32. i Kocić 36.min (FON Banjiica), Čaraui 30. i Dahmani 38.min (Tigers Roermond). ŽUTI KARTONI: Petrov (FON Banjica), Dahmani i Čaraui (Tigers Roermond).
FON BANJICA: Mitić, Petrov, Kocić, Radovanović, Pešić - rezerve: Krasnić, Krstić, Petrašević, Matijević, Šljukić, O.Pajković, V.Pajković, Jovanović. 
TIGERS ROERMOND: Kujk, Dahmani, Melah, Čaraui, Mosaui - rezerve: Fridrih, Mejers, Pasaribu, Bujuzan, El Amri, Belhađ, Džurlić, Em´Rabet-Elued, Tamuh.


Riga 5 : 1 Forca
Tigers Roermond 2 : 4 FON Banjica
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Riga 1 1 0 0 3
2 FON Banjica 1 1 0 0 3
3 Tigers Roermond 1 0 0 1 0
4 Forca 1 0 0 1 0