XS
SM
MD
LG
16.10.2024 RK Partizan AdmiralBet

Partizan AdmiralBet bez najboljeg strelca do ubedljive pobede protiv Rudara

Rukometaši Partizan AdmiralBet - foto: Maja Nastić/RK Partizan

Rukometaši Partizan AdmiraBet-a opravdali su ulogu favorita na gostovanju u Kostolcu. Crno-beli su savladali Rudar rezultatom 21:32 (12:18) i zabeležili šesti trijumf u nizu u domaćem prvenstvu. Zbog povrede meč je propustio najbolji strelac takmičenja Nikola Crnoglavac, ali to nije sprečilo naše momke da nadigraju protivnika dvocifrenom razlikom.

Od prvog minuta naš tim je dominirao na terenu, ne dozvolivši domaćinu ni tračak nade da može da napravi iznenađenje. Povela je ekipa Đorđa Ćirkovića 5:1, potom i 8:2 i pokazala zašto je lider na tabeli. Crno-beli su kažnjavali svaku izgubljenu loptu Kostolčana i iz kontri dolazili do lakih golova, a po broju pogodaka u prvom poluvremenu izdvojio se Marko Vasić. Upravo je on bio najzaslužniji za prednost naših rukometaša na isteku 30. minuta. Na pauzu se otišlo pri rezultatu 12:18, a Vasić je već tada bio osmostruki strelac.

Do dvocifrene razlike Partizan AdmiralBet je došao u 42. minutu, kada je odgovornost u napadu preuzeo Luka Barjaktarović – 15:25. Visoka prednost omogućila je treneru Ćirkoviću da ,,promeša karte” i priliku pruži igračima sa manjom minutažom, a ukazana šansa bila je vetar u leđa mladom Radanu Kovačeviću, koji je za svega nekoliko minuta upisao tri pogotka. Do maksimalnih plus 12 crno-beli su došli u samoj završnici (19:31), a u listu strelaca upisao se i golman Nikola Zorić. Naš tim je tako zabeležio šesti trijumf u nizu i konačnim rezultatom 21:32 slavio u Kostolcu.

Najefikasniji u crno-belom taboru bio je Marko Vasić sa devet golova, a epitet igrača utakmice poneo je golman Nikola Zorić, koji je brojao do deset odbrana.

Po završetku utakmice održana je konferencija za medije, a trener Đorđe Ćirković mogao je samo da pohvali svoje igrače.

Čestitam Rudaru na fer i korektnoj igri i iskoristio bih priliku da im poželim da ostvare zacrtane ciljeve opstankom u Super rukometnoj ligi. Mislim da smo zasluženo večeras došli do bodova. Ideja je bila da sa većom rotacijom i čvrstinom uđemo u ovaj meč, a meni najviše znači to što je Radan Kovačević, naš najmlađi igrač, potpuno iskoristio svoje minute – hrabro i sa pravom energijom. Ovo je bio naš prvi meč bez vodećeg strelca Lige i igrača koji je imao poseban uticaj na naše rezultate u prvih pet kola. Mi sada moramo da naučimo da igramo bez njega, da raspodelimo minutažu u narednih nekoliko mečeva, koliko će biti odsutan, ali ovo će nam biti od koristi kasnije.

Nikola Zorić je još jednom pokazao sjajnu energiju na golu, a tokom svog obraćanja istakao je da su crno-beli ispoštovali dogovor sa trenerom i, uprkos odsustvu Nikole Crnoglavca, zabeležili dobar rezultat.

Rudar je večeras bio borben i čestitam im na tome, ali bih pohvalio svoje saigrače zato što su mnogi od njih dobili uloge. Trener je odlučio da u ovu utakmicu uđemo maksimalno koncentrisano, sa dodatnim oprezom zbog odsustva Nikole Crnoglavca. Mislim da su svi dali sve od sebe da se njegov izostanak ne oseti. Takav pristup nam je doneo pobedu, jer da je bilo drugačije, siguran sam da rezultat ne bi bio ovakav.


Dinamo 27 : 24 Metaloplastika Elixir
Rudar 21 : 32 Partizan AdmiralBet
Dubočica 54 : Vranje 1957
Obilić : Crvena zvezda
SPD Radnički : Vojvodina
Jugović : Kolubara
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan AdmiralBet 6 6 0 0 12
2 Vojvodina 5 4 0 1 8
3 Dinamo 6 4 0 2 8
4 SPD Radnički 5 3 0 2 6
5 Jugović 5 2 1 2 5
6 Crvena zvezda 5 2 1 2 5
7 Dubočica 54 5 2 1 2 5
8 Metaloplastika Elixir 6 2 0 4 4
9 Kolubara 5 1 2 2 4
10 Obilić 5 1 1 3 3
11 Vranje 1957 5 1 1 3 3
12 Rudar 6 0 1 5 1