XS
SM
MD
LG

Kadeti Srbije slavili protiv Hrvatske u triler završnici

Kadetska reprezentacija Srbije - foto: RSS

Muška kadetska reprezentacija Srbije otvorila je Evropsko prvenstvo za igrače do 18 godina koje se održava u Podgorici pobedom nad selekcijom Hrvatske 36:35 (17:18).

Veoma važnu pobedu za nastavak takmičenja sačuvao je golman Dušan Zekić odbranom u poslednjoj sekundi utakmice!

Izuzetno veliki doprinos pobedi imao je raspoloženi srpski bek Đorđe Draško koji je postigao čak 14 pogodaka. Cenić i Stanković pratili su sa po osam, dok je Jokić upisao pet golova. 

Vidno uzbuđeni selektor, Darko Trivković, posle utakmice je prokomentarisao:

”Pre svega želim da čestitam mojim momcima na neverovatno velikoj borbenosti! Puno grešaka, nervoza, prva utakmica i sav pritisak koji ona nosi. Smenjivali smo se u vođstvu, golmanima nije išlo, ali je na kraju naš golman odlučio. Možemo svi da budemo ponosni jer pobedili smo reprezentaciju Hrvatske, jednu od najboljih u Evropi. Nadam se da je ovo samo početak naših dobrih rezultata na ovom prvenstvu. Najbitnije je oporaviti momke za sutrašnji duel sa Slovenijom i uz ovakvu borbenost, a nešto bolju igru sa manje oscilacija, pokušati doći do trijumfa i u toj utakmici.”

Igrač utakmcie, Đorđe Draško, izneo je svoje utiske.

"Video sam da me je krenuo i sledio sam taj osećaj! Nije mi išao šut tokom priprema, ali bio sam strpljiv i proradilo je kada je bilo najpotrebnije. Zadovoljan sam prikazanim, ali moramo da popravimo mnogo toga posebno da spustimo tenziju jer smo sami omogućili protivniku da bude u egalu sve vreme."