XS
SM
MD
LG

Srpske lige: Zaječarci krenuli furiozno, Brod se već "nasukao", "kamiondžije" se ne šale, Real iznenadio Milanovčane, Obrenovčani i Lazarevčani po planu, poraz prvaka u Inđiji, novajlije se uigravaju

Startovali su srpskоligaši u tri grupe, na Zapadu, u Beogradu i Vojvodini. Na Istoku su odradili utakmice drugog kola, tako da krećemo sa analizom mečevima u RIS-u. Od osam susreta odigrano je sedam, s tim da su SU Dinamo Jug i Budućnost odložili meč za 21. avgust. Domaćini su bili uspešniji sa tri pobede, gosti su odneli bodove na dva meča, pomoravski derbi u Jagodini završan je bez pobednika, kao i duel u Kruševcu. Postignuto je 18 golova (2,5 po meču) i efikasnost u dva kola zadovoljava. Zaječarci su opravadali visoke ambicije i sa dve pobede već zaseli na vrhu, njima bi trebalo da se pridruže Vranjanci nakon odigrane utakmice sa podmlađenim Popovčanima. Dunav je upisao najubedljiviju pobedu nad Trstenikom PPT i sa četiri boda nagovestio više domete. Prijatno je iznenadilo Jedinstvo iz Paraćina, pobedom i remijem, ako se zna da su imali organizacionih i kadrovskih problema. Morava je pored Zaječaraca, pokazala najviše od novajlija i mogli su se vratiti sa celim plenom iz Jagodine. “Orlovi” su nadoknadili minus iz prvog kola i iznenadili Svilajnčane, koji su podbacili i osvojili tek bod iz dva domaćinstva. Kako se dalo naslutiti Brzi Brod nije dorastao srpskoligaškoj konkurenciji, za opstanak će se boriti Budućnost, Trsteničani…

Na Zapadu premijera je bila borbena i efikasna i jedino su u Klupcima mreže mirovale. Domaćini su dominirali sa pet pobeda, čast gostima spasla je Sloga iz Požege u Pazarskoj banji. Postignuta su 23 gola, samo u Požarevcu - sedam. FAP je na startu nagovestio šampionske ambicije i ubedljivo je dobio povratnika iz Kraljeva. Prvi konkurent Loznica se već na startu opekla i nije uspela da savlada Omladinac, koga su pre dva meseca ispratili sa pet golova. Od novajlija najviše je pokazalo Jedinstvo Putevi i OFK Napredak, koji se iz Milanovca vratio sa bodom. Real je neočekivano savladao bivšeg prvoligaša Metalca i smanjio bodovni deficit. Valjevci su bili bolji za gol od Zlatiboraca, a na Vašarištu je sve prštalo od golova. Prvi nagoveštaj govori da će pored Lipolista, Jošanica biti u problemu, nisu nam poznati dometi Kraljevčana. Pored velikog minusa, sudeći po startu Real i Omladinac mogu brzo anulirati bodovni deficit i priključiti se ostalima u ravnopravnoj borbi za bodove.

Prvo kolo Srpske lige, Beograd, obeležili su klubovi sa sa bliže i dalje obale reke Kolubare. Prvi favoriti obrenovački Radnički i Lazarevčani su smestili rivalima po tri gola, a “hemičari” su iznenadili “studente” u gostima. U krug kandidata za naslov moramo ubrojati mlade “optičare”, koji su nastavili prolećni niz pobeda iz prethodne sezone. “Bulke” iz prikrajka vrebaju i bile su u prilici da se iz Surčina vrate sa celim plenom. Pomalo iznenađuje poraz “sokolova” od Kolubare i skroman remi Brodarca u meču sa “saobraćajcima”. Biši zonaši OFK Budućnost i KFK Ravna Gora Barajevo pretrpeli su poraze na startu i moraće da osvajaju bodove na svom terenu ako žele da istorijske plasmane obeleže opstankom. U najnezavidnijoj situaciji je Radnički sa Novog Beograda koji nema pravo registracije novih igrača i u Obrenovcu je nastupao sa bivšim omladincima. Domaćini su slavili na tri a gosti na dve utakmice, strelci su pokazali zavidnu efikasnost (blizu tri gola po meču).

Gosti su u Vojvodini odneli slađi deo kolača i slavili na četiri susreta (domaćini na tri). Premijera je obilovala iznenađenjima u koja moramo ubrojati poraz aktuelnog prvaka Železničara od Kabela, kao i neuspeh Omladinca pored Dunava od novajlije iz Vrbasa. Zrenjanici su uzeli meru Borcu u Šajkašu i u iznenađenja spada poraz bivšeg prvoligaša Novog Sada 1921 od Pančevaca. “Kanarinci” nisu uspeli da skinu zabranu registrovanja igrača, tako da su nastupili sa podmlađenim sastavom (dva igrača u rezervi) i drugačiji epilog nije bio moguć. OFK Kikinda i Naftagas su bili ubedljivi protiv novajlija iz Perleza i Čonoplje. Pored OFK Vrbasa, bila je uspešna Sloboda u duelu sa oslabljenim Podunavcem. Bečej 1918 bez trenera Ivanovića odneo je bod iz Divoša.


Brodarac : Radnički (NB)
Ušće Novi Beograd : Jedinstvo
Studentski grad : Radnički (O)
BASK TEK : Zvezdara
Teleoptik : GSP Polet Dorćol
OFK Budućnost : KFK Ravna gora Barajevo
Kolubara : Prva iskra
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvezdara 4 2 2 0 8
2 Radnički (O) 4 2 2 0 8
3 Jedinstvo 4 2 2 0 8
4 Kolubara 4 2 2 0 8
5 Prva iskra 4 2 2 0 8
6 KFK Ravna gora Barajevo 4 2 1 1 7
7 Ušće Novi Beograd 4 1 3 0 6
8 GSP Polet Dorćol 4 1 2 1 5
9 Teleoptik 4 1 2 1 5
10 BASK TEK 4 1 2 1 5
11 OFK Budućnost 4 1 1 2 4
12 Brodarac 4 0 1 3 1
13 Radnički (NB) 4 0 0 4 0
14 Studentski grad 4 0 0 4 0