XS
SM
MD
LG

Stojković i Vranjanci pored "staklare", Svilajnčani bez Terzića u Popovcu, Ćuprija brana za zahuktale Zaječarce

Na Istoku novajlije u uvodu prvenstva vode glavnu reč i rezervisale su prva tri mesta. Juče je SU Dinamo Jug deklasirao nejake Popovčane zahvaljujući trostrukom strelcu Aleksandru Stojkoviću i pridružio se Zaječarcima na deobi prvog mesta, prati ih Morava 1918 sa dva boda zaostatka. Treći kandidat za naslov GFK Jagodina je sa dva remija zaostala u trci kao i Piroćanci. Brzi Brod i Budućnost su bez bodova i datog gola. Nakon poraza od “orlova” trener Zoran Terzić je napustio Svilajnac. Pomoravski derbi nije dao pobednika, ali je utakmica zavredila pažnju, Dunav je ubedljivo nadigrao novajliju iz Trstenika, Jedinstvo je sakupilo više bodova od komšija pored “staklare”. Domaćini su u drugom kolu bili uspešniji (četiri pobede), gosti su dobili dva duela i dva meča nisu dala pobednika. Efikasnost je bila zavidna i postignuta su 22 gola.

U okviru treće kola u subotu su na programu četiri duela. Opredeli smo se da epitet derbija damo paru Morava 1918 - Timok 1918.

Trener Jovanović je preuzeo Zaječarce tek deset dana pred start i to nije smetalo da budu uspešni na startu. Pogodili su sa špicem Jankovićem, koji je rešio meč sa SFS Borcem. U kombinaciji za sastav biće Milunović, a zbog isključenja izostaće štoper Pavlović i trener Jovanović. Problem mogu biti mladi igrači koji nemaju dovoljan broj utakmica u nogama I treba vremena da steknu rutinu. U Ćupriji biće testirani protiv odličnog povratnika, koji su ostavili povoljan utisak u Jagodini. Radi se o kompaktnom, borbenom i fudbalski dobro potkovanom sastavu i na dobrom terenu nikog ne respektuju.

Poraz OFK Sinđelića na startu došao je kao otrežnjenje i u Svilajncu su prevazišli trenutne mogućnosti i bez Ikića, Ajdarevića i Trailovića iznenadili Radnički. Imali su bolji pristup, više želeli pobedu i natrčali domaćina. Ugostiće Dunav, osveženje na startu, koji nagoveštavaju da će u narednim kolima biti na razini prethodna dva meča. Mlada i poletna ekipa, željna igre, nadigrali su Trsteničane više nego ubedljivo.

Đerdap je iz dva meča uzeo bod i poraz u Paraćinu tišti, jer su mogli da se vrate neporaženi. Trener Ivan Tasić još traži dobitnu kombinaciju i nema sumnje da će Kladovčani proigrati I osvajati bodove. U Fetislam dolazi Jedinstvo 1936 iz dalekog Kruševca. Očekivali su na startu više od dva skromna remija, mada su imali neugodno gostovanje na Rosulji i domaćinstvo Radničkom iz Pirota.

Trstenik PPT je razočarao na drugom gostovanju u Prahovu. Očigledno je da se prilagođavaju na Srpsku ligu i trebaće vremena da se konsoliduju i zaigraju na očekivanom nivou. Jedinstvo iz Paraćina spokojno putuje na noge novajliji zadovoljni ostvarenjima u prva dva kola.

Budućnost i Radnički iz Svilajnca su malo pokazali na startu. Dodatno podmlađeni Popovčani juče su u Vranju doživeli ubedljiv poraz i još čekaju na prvi bod i gol. Imaju velikih kadrovskih problema i za sledeći meč neizvestan je nastup Prvulovića, Stamenkovića i Petrovića, dok će Sokolov pauzirati. Svilajnčani su se nakon poraza od OFK Sinđelića rastali od trenera Zorana Terzića, koji je za dve godine rada ostavio dubok trag i očigledno je posle dve godine došlo do zasićenja. Ipak je odlazak osam prvotimaca, naročito štopera, bio teško nadoknadiv i u tome leže razlozi neuspeha. Kormilo od Terzića preuzeo je Nenad Trailović, bivši igrač Radničkog.

Pored “staklare” u nedelju gostuju zahuktali Vranjanci. SFS Borac je propustio priliku da iznenadi domaćina u Zaječaru i Zlatković, Simić imaju za rivala i trećeg kandidata za naslov. Iskusnija ekipa, takmičarski nastrojena zna da odigra na rezultat, težak raspored i okršaj sa liderom iz Vranja prilika je da mu serviraju neprijatno iznenađenje. Lider je odigrao dva kola furiozno, juče su mlade Popovčane ispratili sa četiri gola u mreži (het-trik Stojkovića) i spremaju se da u Paraćinu nastave niz.

Na Rosulji gostuje kvalitetan sastav GFK Jagodine. Domaćin je sačuvao sastav od prošle sezone (izuzev Miljkovića), polako dižu formu. U Brzom Brodu mogli su biti ubedljiviji i raduje da je minute dobio špic Đokić i nastup obeležo golom. Iskusni trener Nikolić respektuje Jagodinece, jer zna da se radi o izmiksovanoj i pojačaanoj ekipi, koja nije startovala prema očekivanjima.

Sudeći po dosadašnjim rezultatima Pirođanci su favoriti u meču sa Brzim Brodom, koji nema dovoljan kvalitet da se ravnopravno nosi sa rivalima. Za razliku od premijere, Radnički je u Kruševcu odigrao kvalitetnu egal utakmicu i prekinuo neugodnu tradiciju sa kruševačkim klubovima. Trener Lazarević se ne osvrće na protivnike i želi da njegova ekipa uvek bude na maksimumu.


Dunav : Jedinstvo 1936
OFK Brzi Brod : Jedinstvo (P)
GFK Jagodina : Trstenik PPT
Timok 1919 : Đerdap
SU Dinamo Jug : Radnički (P)
Radnički (S) : Vlasina
OFK Sinđelić : Morava 1918
Budućnost : SFS Borac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo 1936 5 3 2 0 11
2 SU Dinamo Jug 5 3 1 1 10
3 Dunav 5 3 1 1 10
4 Timok 1919 5 3 1 1 10
5 Morava 1918 5 2 3 0 9
6 Radnički (P) 5 2 3 0 9
7 OFK Sinđelić 5 3 0 2 9
8 Jedinstvo (P) 5 2 1 2 7
9 Radnički (S) 5 1 3 1 6
10 OFK Brzi Brod 5 2 0 3 6
11 SFS Borac 5 1 2 2 5
12 GFK Jagodina 5 0 5 0 5
13 Vlasina 5 1 2 2 5
14 Đerdap 5 0 2 3 2
15 Trstenik PPT 5 0 1 4 1
16 Budućnost 5 0 1 4 1