XS
SM
MD
LG

Kadetkinje Srbije otputovale na SP u Kinu

Kadetska reprezentacija Srbije - foto: @RSS

Ženska kadetska reprezentacija Srbije krenula je danas put Ču Žua gde će od 14. do 26. avgusta učestvovati na 10. Svetskom prvenstvu za igračice do 18 godina.

Izabranice Zorana Barbulovića takmičeće se u grupi A sa Austrijom, Čileom i Švedskom po sledećem rasporedu:

14.08. Srbija - Austrija 10.00č po lokalnom vremenu (4.00 po srpskom vremenu)
15.08. Čile - Srbija 12.00č po lokalnom vremenu (6.00 po srpskom vremenu)
17.08. Srbija - Švedska 12.00č po lokalnom vremenu (6.00 po srpskom vremenu)

Srbija se na ovo prvenstvo plasirala direktno posle 16 godina osvojivši šesto mesto na Evropskom kadetskom prvenstvu. Kapiten srpskih kadetkinja, Tatjana Činku, proglašena je za najbolju golmanku Evrope.

”Srećan sam što smo došli u ovu priliku i što će kadetkinje imati iskustvo života. Verujem u njih, u njihove mogućnosti i smatram da je njihova najveća snaga to što većina ovih devojčica putuje sa ozbiljnim seniorskim iskustvom iz sezone sa nama. Najvažnije će biti pomoći im da se adekvatno prilagode vremenskoj razlici i specifičnim uslovima, ali kako je nama, tako je i ostalim ekipama. Idemo da se borimo za najviši mogući plasman, a šta će to u ovom trenutku za ovu selekciju značiti, videćemo na kraju”, izjavio je selektor kadetkinja, Zoran Barbulović, neposredno pred odlazak.

Spisak putnica za Kinu: Golmani: Tatjana Činku, Jana Tanović i Anja Petrović. Bekovi: Milica Momčilović, Sara Radović, Milica Otašević, Lena Janković, Lara Stanić, Helena Petrić, Sara Drinić i Leana Milosavljević.Krila: Mia Nedeljković, Mia Đekić, Sabina Šerifi. Pivoti: Milica Tasić, Aleksandra Krezović i Tara Marinović.