XS
SM
MD
LG

Lozničani za izlazak iz krize i prvu pobedu, Kraljevčani sa Kovačevićem za potvrdu pobede u Milanovcu, po imenima rivala derbi se igra u Priboju

Četiri kola su odigrana na Zapadu i prvi favorit FAP je srećno zaseo na čelu tabele. Pobeda u dubokoj nadoknadi propraćena je nemilim scenama na tribinama u Zablaću. Drugi kandidat za naslov Loznica za sada predstavlja najveće razočarenje i poraz u Podunavcima ide u prilog tvrdnji. Šta reći za Metalac, dojučerašnjeg prvoligaša, koji je dozvolio novu blamažu i poraz od poslednjih Kraljevčana doveo je do smene na klupi. Sloga je u derbiju dobila Takovo, Lipolistu je pripao okršaj novajlija. Polet se nalazi u grupi timova koji su startovali ispod nivoa i sa "drim timom" su bez pobede.

U subotu se igra šest utakmica.

Mladi radnik 1926 i Metalac su u deficitu bodova, naročito se to može reći za Milanovčane. Došlo je do smene na klupi i Otaševića je nasledio Goran Luković, dosadašnji član stručnog štaba. Moraće ekipu psihološki da vrati kako bi ispoljili karater i stav, jer bez toga ne mogu dalje. U sredu su u okviru kupa gostovali u Priboju i poraženi su rezultatom 2:1. Požarevljani su dobro krenuli i naglo popustili, tako da su iz prethodna tri meča doneli samo bod i to od stare mušterije Budućnosti Krušika.

Rekli smo da su Lozničani najviše trazočarali i od kandidata za vrh srozali se dole i moraju se brzo predstojiti i odigrati u skladu sa prisutnim kvalitetom. Igraju bez želje, motiva, jednom rečju otaljavaju posao. Lagano su izgubili u Podunavcima i pod moranjem su u meču sa Valjevcima, koji su po tradiciji odigrali bez golova sa Požarevljanima. Zaređali su sa remijima i znaju da odigraju na rezultat i domaćin će biti na velikim iskušenjima.

Jošanica je uprkos teškoćama tokom priprema uspela da se izdigne i pojačana uzela pet bodova na tri prethodne utakmice. Pazarska banja je neosvojiva tvrđava i mladići Reala testiraće odlučnost domaćina, čekati da uhvate na "spavanju" rivala i poentiraju. Gosti su dobili Loznicu lakše nego što se očekivalo i manjak kvaliteta u odnosu na prošlu sezonu nadoknadili su velikim željom, motivom i borbenoću tokom 90 minuta. Sa prosekom od 20,5 godina su najmlađa ekipa u ligi i velikom pokretljivošću iz tranzicije znaju da iznenade.

Duel Takova i Omladinca, dve ekipe približnog kvaliteta donosi neizvesnost i domaći teren može biti jezičak na tasu. Milanovčani su doživeli prvi poraz u Požegi, ali su zadržali visok plasman. Omladinac je ostao bez boda dok se sudija Ilić spremao da odsvira kraj. Velike tenzije i pritisak da se anulira bodovni deficit stvara psihozu na terenu i tribinama i očekuje se da disciplinski organi reaguju povodom nereda u gledalištu.

OFK Napredak dočekaće kvalitetne Požežane. Markovčani su prvi poraz upisali u Lipolistu i pored auto- puta trebalo bi da se ostvare igrom i rezultatom. Znajući da raspolažu sa iskusnim sastavom, mnogima će pomrsiti račune i Slogi neće biti lako da ostane neporažena. Ponovo imaju moćan tim zahvaljujući saradnji sa Mladošću iz Lučana i sa prispelim pojačanjima ponovo će biti u vrhu.

Kraljevčani su najzad krenuli sa mrtve tačke i iz Milanovca se vratili sa celim plenom. Umesto Trišovića angažovali su proverenog stručnjaka Slavišu Kovačevića i protiv Lipolista pruža im se prilika da potvrde prethodni trijumf. Gosti iz Mačve, sa Adamovićem i Jošićem, pre svega su se pokazali kao neugodni domaćin i pobeda nad Markovčanima može biti vetar u leđa, mada je Sloga bliža pobedi.

U Zablaću je bilo svega i svačega, gol u dubokoj nadoknadi FAP-a bio je inicijalna kapisla za nerede na tribinama i deblji kraj izvukao je otac jednog od gostujućih igrača. Pribojčani rezultatski bolje prolaze nego što prikazuju na terenu, imaju sreće da su dva meča dobili u zaustavnom vremenu. Dočekaće Polet, koji ne može da se prepozna. Sa moćnim i pojačanim timom su i dalje bez pobede. Trener Žunić je u jednom momentu nudio ostavku, koja nije usvojena. Više su u problemu rezultata nego igre, bar tako kažu poznavaoci prilika u ligi.

Užički derbi odigraće Jedinstvo Putevi i Zlatibor. Do pre koju godinu razdvajala su ih tri-četiri ranga, sada će biti ljuti rivali. Domaćin ima iskusnu i tvrdu ekipu, malo daju i primaju golova i kao da su pali rezultatski (tri kola-jedan bod). Uzeli su bod u Čačku i napravili dobru uvertiru za duel sa Zlatiborom, koji nisu uspeli da probiju defanzivnu zonu Jošanice i sa dva remija su dobro pozicionirani.


Mladi radnik 1926 0 : 1 Metalac
Loznica 1 : 0 Budućnost Krušik 2014
Jošanica 2 : 2 Real
Jedinstvo Putevi 1 : 2 Zlatibor
FAP 1 : 0 Polet (Lj)
Takovo 1 : 3 Omladinac
OFK Napredak 0 : 1 Sloga (P)
Sloga (K) 1 : 0 Lipolist
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 FAP 5 4 1 0 13
2 Sloga (P) 5 4 0 1 12
3 Zlatibor 5 2 2 1 8
4 Takovo 5 2 1 2 7
5 Loznica 5 1 3 1 6
6 Jošanica 5 1 3 1 6
7 Budućnost Krušik 2014 5 1 3 1 6
8 Sloga (K) 5 2 0 3 6
9 Metalac 5 1 2 2 5
10 OFK Napredak 5 1 2 2 5
11 Jedinstvo Putevi 5 1 1 3 4
12 Lipolist 5 1 1 3 4
13 Mladi radnik 1926 5 1 1 3 4
14 Real (-9) 5 3 2 0 2
15 Polet (Lj) 5 0 2 3 2
16 Omladinac (-9) 5 2 2 1 -1