XS
SM
MD
LG

Markovčani ponovo u Milanovcu, Pribojčani "beru" lipu, derbi u Čačku, Real sprema zamku Valjevcima

Premijera na Zapadu obeležena je porazom dojučerašnjeg prvoligaša Metalca, ubedljivom pobedom Pribojčana i remijem Lozničana u Klupcima. Sloga je odnela bodove iz Pazarske banje, goleadu na Vašarištu dobili su Požarevljani. Duel novajlija pripao je Putarima, Takovo je od gotovog napravio veresiju, Valjevci iznenadili Zlatiborce. Domaćini su bili više nego uspešni (pet pobeda), čast gostiju spali su Požežani, postignuta su 23 gola.

Mladi igrači Metalaca nisu se snašli u Podunavcima i zbunjeni ambijentom punog gledališta odigrali ispod nivoa. Trener Otašević apostrofira problem duel igre, gde ne može da se razvije pas. Za sastav će konkurisati napadač Veselinović i praviti društvo u špicu Ranisavljeviću. OFK Napredak je ponovo gost u istom gradu, pored Despotovice i ohrabreni bodom računaju na još jedno iznenađenje. Iskusan sastav predvođen Tomićem, bio je na velikim iskušenjima protiv Takova, ali su znali da odigraju na rezultat i odnesu bod.

Kraljevčani su već u prvom poluvremenu položili oružje, zahvaljujući propustima u prekidima, ali su veći deo utakmice parirali ambicioznim Pribojčanima. Ugostiće Takovo, koji su mogli da napune mrežu Markovčana do vrha a na kraju su se morali zadovoljiti bodom. Vođstvo od 2:0 i golovi Lukovića prokockali su u nastavku utakmice. Zbog restrikcije vode u Milanovcu teren je “izgoreo” tako da treniraju i igraju utakmice na veštaku. Trener Đukić dobro poznaje protivnika za koga kaže da se radi o nezgodnoj ekipi, koja je zadržala većinu igrača iz prošle sezone. U Priboju su imali propuste u prekidima, dok su u ostalim segmentima igre parirali domaćinu.

Sloga iz Požege je bila uspešna na startu i donela tri boda sa vrućeg gostovanja u Pazarskoj banji. Jedinstvo Putevi, naredni rival, rutinski je dobio novajliju iz Lipolista zahvaljujući uspešnim kreacijama Mitrovića (gol i asistencija). Odlaze u obližnju Požegu bez straha i velikog respekta prema uspešnom domaćinu.

Omladinac je osvojio veliki bod u odmeravanju snaga sa Loznicom u Klupcima, jednim od pretendentom za osvajanje naslova. Umešno su se branili i u finišu mogli do sva tri boda. Radi se o novoj ekipi, kvalitetnoj i sudeći po prvom meču trener Nikitović je dobro skockao tim. Dolazi uzdrman i podmlađen sastav Jošanice. Finasijska situacija ne dozvoljava da kupuju na probirljivoj fudbalskoj pijaci i oslonili su se na mlade igrače Novog Pazara. Koliko će biti konkurentni ostaje da se vidi u narednim mečevima.

Zlatibor dočekuje Mladi radnik 1926, nakon poraza u Valjevu. Zasluženo su poraženi i problem vide u tankom rosteru i trener Božičić je morao da improvizuje, tako da su se u postavi našla dva 17-godišnjaka. Do kraja roka moraju dovesti iskusnije igrače koji mogu da nose teret prvenstva. Mladi radnik je u goleadi, pogodcim raspoloženog Stanisavljevića i Plazinića savladao Polet. Radi se o iskusnoj i kompaktnoj ekipi spremnoj da odigra sa svakim na gol više.

Real je ponovo domaćin i ugostiće pred punim tribinama Budućnost Krušik 2014. Agresivnom i borbenom igrom Real je zbunio mlade igrače Metalca i uz gromoglasnu podršku navijača preokrenuo rezultat i stigao do tvi boda, neophodna u trci da što pre anuliraju veliki deficit. Đermanović i drugovi dolaze orni i puni energije u Podunavce nakon pobede u meču sa Zlatiborom da se nadigravaju.

U Lipolistu i Čačku igra se u nedelju.

Lipolist je na startu poražen u Užicu i ostali su dužni za prikazanu igru. Moraju mnogo više da pruže ukoliko žele da budu konkurentni ostalima. FAP dolazi u Mačvu da opravda ulogu favorita i u obavezi su da trijumfuju i potvrde nesumnjivi potencijal i kvalitet. Sav posao u duelu sa Kraljevčanima završili su u prvom poluvremenu prvim golom Bojovića, najboljeg strelca Super lige, tačku na susret stavio je Plazinić.

Derbi se igra u SC Mladost u Čačku, između Poleta i Loznice. Polet se hrabro nosio sa Požarevljanima i bio blizu osvajanja boda, ali su u defanzivi kiksnuli i prepustili bodove domaćinu. Jedna od slabijih partija ekipe trenera Žunića, vodili su i dozvolili domaćinu da do poluvremena preokrene. Lozničani su na sva zvona najavljivali napad na tron i na prvom koraku su se opekli. Dominirali su u meču sa Omladincem, stvarali šanse i promašivali. Žunić ulogu favorita prepušta kvalitetno sastavu Lozničana i težiće da ostanu neporaženi.


Mladi radnik 1926 : Metalac
Loznica : Budućnost Krušik 2014
Jošanica : Real
Jedinstvo Putevi : Zlatibor
FAP : Polet (Lj)
Takovo : Omladinac
OFK Napredak : Sloga (P)
Sloga (K) : Lipolist
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 FAP 4 3 1 0 10
2 Sloga (P) 4 3 0 1 9
3 Takovo 4 2 1 1 7
4 Budućnost Krušik 2014 4 1 3 0 6
5 OFK Napredak 4 1 2 1 5
6 Zlatibor 4 1 2 1 5
7 Jošanica 4 1 2 1 5
8 Jedinstvo Putevi 4 1 1 2 4
9 Lipolist 4 1 1 2 4
10 Mladi radnik 1926 4 1 1 2 4
11 Loznica 4 0 3 1 3
12 Sloga (K) 4 1 0 3 3
13 Metalac 4 0 2 2 2
14 Polet (Lj) 4 0 2 2 2
15 Real (-9) 4 3 1 0 1
16 Omladinac (-9) 4 1 2 1 -4