XS
SM
MD
LG

"Kamiondžije" se u derbiju spremaju za revanš oslabljenom Realu, Milanovčane pred Zlatibor muče kadrovski problemi, mogu li poletni Kraljevčani sa trenerom Kovačevićem nastaviti uspešan niz?

Reče jedan od trenera da Srpska liga, Zapad, zaostaje u kvalitetu za prethodnom sezonom. Reče da mu deluje pomalo konfuzno i ako bi se parovi prethodnog kola našli na kladioničarskim listićima ni najbolji poznavaoci prilika ne bi se ovajdili. U prilog rečenog govore neočekivani rezultati u koje ubrajamo debakl Reala u Podunavcima od Putara, pobedu Kraljevčana u Požegi, osvojen bod Markovčana u Zablaću, Jošanice na Krušiku, pa i pobedu Loznice u nadoknadi na Vašarištu. Gosti su bili uspešniji u 6. kolu (četiri pobede), postignuto je najviše golova u dosadašnjem toku prvenstva (25).

U subotu se igra šest utakmica, derbi je u Priboju.

FAP se sprema da se revanšira Realu za poraz iz prošle sezone, koji im je umanjio šanse u borbi za prvaka. Domaćin je još moćniji, igrački potkovaniji i tome u prilog govore rezultati. Na Švajcariji su uspeli da kazne greške mladog domaćina i mirno privedu utakmicu kraju. Real je doživeo prvi poraz kad se najmanje nadao i Užičani su bili više nego ubedljivi u Podunavcima. Stvorili su u prvih pola sata tri kolosalne prilike, nisu iskoristili i protivnik je znao da kazni. Zbog suspenzije trener Petaković se seli na tribine i to je veliki hendikep za mladi sastav koji neće biti kompletan.

Postoje svi uslovi da utakmica između Loznice i Metalca donese lepu fudbalsku prestavu. Lozničani su u dubokoj nadoknadi uzeli tri boda u Požarevcu, mada su pre toga ostali bez isključenog Cvetkovića. Vezali su dve pobede, polako se dižu i sve su bliže vrhu. Metalac je, takođe, spojio dve pobede i mladi sastav sa novim strategom pruža sve bolje partije. Golovima Riznića sredinom drugog poluvremena dobili su novajliju iz Lipolista i na Lagator putuju sa verom da mogu iznenaditi ambicioznog domaćina.

Jošanica se pokazala kao čvrsta i homogena celina, tako da tri borbena remija idu u prilog izrečenoj tvrdnji. U Valjevu su srećno stigli do boda, mada su u samoj završnici mogli da kazne domaćina za promašaje. Dočekaće neprepoznatljive Požarevljane, koji su vezali tri poraza, poslednji u odmeravanju snaga sa Lozničanima(primili gol u 90+5.minutu). Strelac gola Radojković je imao peh da je kod gola Lozničana zaradio isključenje. Najteže je mladom treneru Marjanu Markoviću, kome prvi samostalni posao ne ide od ruke I na upravi Požarevljana je da reaguje.

Takovo je vezalo tri neuspeha i pokvarili dobar start. Povrede ključnih igrača odrazile su se na rezultate i u Ljubiću nisu mogli da se suprostave silno motivisanom domaćinu koji je dominirao i u uvodu meča propustio nekoliko prilika. Bez 6-7 prvotimaca nisu mogli više i pokušaće bar nekog od rovitih igrača da osposobe za duel sa mladim Zlatiborcima. Gosti su ubedljivo poraženi od silnih Pribojaca i kobnim su se pokazale individualne grešeke, naročito bonus igrača.

Markovčani dočekuju probuđeni Polet u neizvesnom meču, gde svako ima svoje adute. U Zablaću su u drugom poluvremenu uspeli da povežu redove, daju gol i sačuvaju bod. U tim se vraćaju Aničić i Đurđević, aduti trenera Radovanovića. Polet je upisao prvu pobedu pored Morave i tako delimično naplatio dobre igre (bez rezultata). Sa Mirićem, Grujičićem i ostalima sačinjavaju snažnu i uigranu celinu i ako se tome doda znanje i poznavanje lige od strane trenera Žunića, pored auto-puta nisu bez šansi da se vrate neporaženi.

Kraljevčani se serijom pobeda nalaze na “sedmom nebu” i sa brdom samopouzdanja nikog ne respektuju. U Požegi su već posle 45 minuta imali prednost od dva gola i u nastavku su odigrali u istom tonu. Iskusni strateg Kovačević je mladićima ulio neophodno samopouzdanje i uz dobar ambijent došli su rezultati. Ugostiće Omladinac, kome gori pod nogama i rezultatski su dobro odigrali dosadašnji deo šampionata i izbrisali bodovni minus. Imaju bolji tim nego prošle sezone i sa trenerom Nikitovićem kreću praktično iz početka u žetvu bodova i beg iz opasne zone.

U nedelju se igra u Lipolistu i SC Krčagovu u Užicu.

U Lipolistu nisu zadovoljni dosadašnjim učinkom, naročito na dve prethodne utakmice i početkom nedelje angažovali su novog trenera Željka Miloševića. Dobro su se držali u Milanovcu, do gola Riznića u 66. minutu, pad koncentracije i individualne greške koštale su novog poraza. U Mačvu dolaze uzdrmani Požeženi visokim porazom od imenjaka iz Kraljeva. Biće jači za Bukvića i Stojkovića, tako da nisu bez šansi da iznenade novajliju, kome je meč od presudnog značaja.

Jedinstvo Putevi su posle četiri kola upisali pobedu i materijalizovali dobre igre iz prethodnog perioda. Izdržali su pola sata pritisak u Podunavcima i znalački kaznili greške domaćina evro golom Jovanovića i uspelim kontrama. Valjevci, naredni protivnik, nikako da naplate dobre igre iz prethodnog perioda i nalaze se u seriji remija. Nisu u dobrom ritmu i evidentno je da imaju problem sa realiazacijom. Dva bonusa imaju po tri kartona i raduje da se mladi Ašković oporavio od povrede i veliki je adut trenera Markovića.


Loznica : Metalac
Jošanica : Mladi radnik 1926
Jedinstvo Putevi : Budućnost Krušik 2014
FAP : Real
Takovo : Zlatibor
OFK Napredak : Polet (Lj)
Sloga (K) : Omladinac
Lipolist : Sloga (P)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 FAP 6 5 1 0 16
2 Sloga (P) 6 4 0 2 12
3 Loznica 6 2 3 1 9
4 Sloga (K) 6 3 0 3 9
5 Metalac 6 2 2 2 8
6 Zlatibor 6 2 2 2 8
7 Jedinstvo Putevi 6 2 1 3 7
8 Jošanica 6 1 4 1 7
9 Budućnost Krušik 2014 6 1 4 1 7
10 Takovo 6 2 1 3 7
11 OFK Napredak 6 1 3 2 6
12 Polet (Lj) 6 1 2 3 5
13 Lipolist 6 1 1 4 4
14 Mladi radnik 1926 6 1 1 4 4
15 Real (-9) 6 3 2 1 2
16 Omladinac (-9) 6 2 3 1 0