XS
SM
MD
LG

Derbi jeseni na punom Lagatoru, komšijski okršaj u Podunavcima sa velikim nabojem, mogu li Požarevljani zaustaviti negativnu seriju?

Na srpskoligaškom Zapadu u subotu se igraju utakmice 10. kola. Nastupajući vikend obeležiće derbi jeseni na novom Lagatoru, gde će gostovati neprikosnoven lider iz Priboja. U prethodnom kolu oba takmaca su bila uspešna, s tim da na težini dobija trijumf Lozničana u Užicu, do koga su došli u 89. minutu. Nisu prošla ni dva minuta od ulaska Zajića u igru, sevnula je desnica i tri boda doneo je prelepim golom. Bila je ovo peta u nizu pobeda “zelenih” i dolazak vodećeg FAP-a je prilika da pobedom smanje veliku bodovnu razliku i prvenstvo učine zanimljivijim. Pribojčani su rutinski dobili poslednje Požarevljane i mislima su već bili u Loznici. Plazinić je za naš portal izjavio da ih ne zavarava velika bodovna prednost, svesni su kvaliteta i motivisanosti domaćina. - Pobedom rešavamo dosta stvari, ali ne i prvenstvo, domaćin ima kvalitet sa superligaškim i prvoligaškim igračima i ovo im je poslednja šansa da nam se približe. Veliki hendikep za zelene biće odsustvo najboljeg igrača Ivića.

Sve bolji Metalac dočekuje Omladinac, kome je svaki bod zlata vredan. Dolaskom trenera Gorana Lukovića napravili su odlične rezultate. Radi se o mladoj i agresivnoj ekipi, koja se iz Novog Pazara vratila sa celim plenom. Gosti su spojili dva remija, poslednji u Kraljevu, igraju dobro, naročito na gostovanjima, gde su upisali tri pobede (bez poraza). Trener Nikitović planira da se domaćinu suprostavi na sličan način, agresivnošću i mobilnošću celog tima.

Polet iz kola u kolo prate pehovi i nikako da zaigraju u skladu sa svojim mogućnostima. U Lipolistu su u dva navrata imali dva gola prednosti i u nadoknadi ostali bez tri boda. Dočekaće komšije iz Požege kojima ne cvetaju ruže. Remijem su bar prekinuli seriju od tri poraza, a imali su peh da pored vođstva, promaše penal i za to su bili kažnjeni u nastavku, mada su u nadoknadi mogli do celog plena. Biće lišeni usluga Vukčevića, Radojevića i temperamentnog trenera Ristanovića.

Zlatibor se iz Kraljeva vratio neporažen i tako zaustavio negativnu seriju. Još nisu odabrali naslednika Božičića i protiv novajlije traže priliku da uknjićže dugo čekanu pobedu. Gosti su srećno došli do boda u odmeravanju snaga sa Poletom i Gavrić se pobrinuo u nadoknadi vremena da gosti ne odnesu ceo plen. Na strani su izgubili četiri utakmice i uzeli bod, mada se ni domaćin ne može pohvaliti učinkom na Švajcariji.

Pored derbija na Lagatoru, pažnju privlači komšijski okršaj Sloge i Reala. Veliki je rivalitet u pitanju, dobro se poznaju, pogotovu ako se zna da je trener Slaviša Kovačević dugo bio na kormilu Reala. Sloga nije uspela da savlada Omladinac, ali se ne brinu jer u gostima igraju bolje (tri pobede). Real se iz Požege vratio sa bodom, vodili su i u nastavku za pet minuta primili dva gola, ali su izmene Petakovića urodile plodom. Mladi sastav domaćina se naoštrio rešeni da poznatijem susedu skinu skalp i treneru Petakoviću nije lako da smiri nagomilane strasti, koje mogu biti kontrproduktivne.

Budućnost Krušik 2014 je uzela bod u ne baš zanimljivoj utakmici u Milanovcu. Nije imalo šta da se vidi i trener Marković nije zadovoljan, kaže da su ušli u kontraritam, “lupetali” po lopti i jedino je vredan osvojen bod. Ugostiće iskusniji sastav OFK Napretka, koji je pokazao dva lica u susretu sa Realom, gubio, za pet minuta preokrenuo i rezervista Tešić je doneo bod gostima. Domaćin respektuje kvalitet rivala, pored iskusnijeg Tomića i još nekolicine, ukazuju na bonuse koji imaju kontinuitet igranja u Omladinskoj ligi za Kragujevčane. Kod Valjevaca Đermanović pauzira, a u tim se vraćaju Panić i Petrović.

Mladi radnik 1926 se hrabro nosio pored Lima do prvog gola čuvenog Bojovića, na kraju nisu ni došli da prirede iznenađšenje u postojećoj konstalaciji snaga. Moraju kako znaju i umeju da prekinu crnu seriju od pet poraza i da se pomere sa poslednjeg mesta. Takovo je i dalje nekompletno, tek su počela da treniraju dvojica rekovalescenata, treći treba da se pridruži. Ako ništa drugo, zaustavili su remijem nekoliko loših rezultata. Znaju da je za Požarevljane meč od životnog značaja i kako se u tim vraća najbolji igrač Stanisavljević, koji sa Živanovićem i Đorđevićem predstavlja osnovnu polugu Požarevljana.

Jošanica je neprijatno iznenadila porazom u Pazaru od mladog sastava Metalca. Vezali su dva poraza i pokvarili plasman. Težak i blatnjav teren Atletskog stadiona nije im išao na ruku i kiks uže odbrane odlučio je pobednika. Ponovo su domaćini i ne smeju dozvoliti sebi luksus da još jednom budu neuspešni. Ugostiće Jedinstvo Puteve, koji su odigrali na prvoligaškom nivou i imali peh da ostanu bez boda evro golom Zajića u smiraj meča. U Užicu nemaju razloga za brigu, igraju dobro, visoko su na tabeli i ukoliko ponove igre sa ranijih gostovanja mogu se nadati povoljnom rezultatu. Neizvestan je nastup kod domaćih rekovalescenata Kecapa i Nurovića.


Metalac : Omladinac
Polet (Lj) : Sloga (P)
Zlatibor : Lipolist
Real : Sloga (K)
Budućnost Krušik 2014 : OFK Napredak
Mladi radnik 1926 : Takovo
Loznica : FAP
Jošanica : Jedinstvo Putevi
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 FAP 9 8 1 0 25
2 Loznica 9 5 3 1 18
3 Metalac 9 4 2 3 14
4 Jedinstvo Putevi 9 4 1 4 13
5 OFK Napredak 9 3 4 2 13
6 Sloga (K) 9 4 1 4 13
7 Sloga (P) 9 4 1 4 13
8 Takovo 9 3 2 4 11
9 Jošanica 9 2 4 3 10
10 Lipolist 9 2 3 4 9
11 Zlatibor 9 2 3 4 9
12 Budućnost Krušik 2014 9 1 5 3 8
13 Real (-9) 9 4 3 2 6
14 Polet (Lj) 9 1 3 5 6
15 Omladinac (-9) 9 3 5 1 5
16 Mladi radnik 1926 9 1 1 7 4