XS
SM
MD
LG

Srpskoligaš sa Tise počeo pripreme za novu sezonu

Oni su bili na prozivci: Fudbaleri, treneri i predsednik Bečejaca - foto: V. Jankov   

Bez obzira na tropsku temperaturu, 33 stepena Celzijusova u hladu, srpskoligaš sa Tise obavio je prozivku i počelo se sa radom za novu sezonu. Pored stručnog štaba, šefa Dragana Ivanovića, trenera Milorada Janjuša i trenera golmana i sportskog direktora Miloša Andrića, te predsednika Nedeljka Vasića i nekolicina članova rukovodstva kluba, na prozivci je bilo 26 igrča. A biće ih tokom priprema još, jer neki iz opravdanih razloga nisu stigli prvog dana, pakad se tome doda da je prelazni rok dug i ima se vremena za angažovanje igrača koji nedostaju za realizaciju prilično ambicioznog plana.

- Nije moj resor, ali vidim da se okupio znatan broj igrača, a biće ih još, imamo poverenje u stručni štab, organizaciono smo spremniji nego što je to bio slučaj u nekoliko minulih priprema, pa mogu da najavim da ulazimo u novu sezonu vrlo ambiciozno sa ciljem da se plasiramo u gornjem delu tabele, a ne da, kao minule sezone, strepimo za opstanak, ne krije predsednik kluba Nedeljko Vasić i dodaje. Najavili smo izvesne investicione radove, a prioritet nam je da poboljšamo uslove za igru. Krtice nam prave veliki problem i želimo da postavimo podzemu ogradu, kako bi sprečili krtice da rove po terenu.

Mnogo je novih lica bilo na prozivci, a ima i povratnika, koji sa starosedeocima predstavljaju zavidan potencijal. Pošto je poželeo dobrodošlicu svima i najavio marljiv rad, kormilar tiskog broda je Dragan Ivanović je dodao:

- Svake prireme su na početku nepoznanica. Jedno je sigurno, svakome ćemo prići s dužnom pažnjom, a od angažovanja na treninzima i kvaliteta zavisi ko će ostati do kraja i konkurisati za takmičarski roster. Ove nedelje će biti, uslovno rečeno, zagrevanje, u subotu ćemo imati i prvu proveru protiv Mladosti iz Bačkog Jarka, onda nas u utorak, 16. jula, čekaju testovi, koji će nam dati jasniju sliku o izržljivosti i brzini svakog pojedinca, što nam je potrebno da uradimo kvalitetan plan i program rada.

Pored već najavljenih odlazaka Mihajla Mitića, Nedeljke Čemana i Lazara Šavije, iz prolećnog izdanja neće biti ni Lazara Milovanovića, ali pripremljene su adekvatne zamene. Sa subotičkim superligašem Spartakom je dobra saradnja i najavljen je dolazak trojice bonus igrača, Simina, Stankovića i Ćuka, iz omladinskog sastava novosaskog superligaša Vojvodine stiže Pavlović, tu je i dvadesetogodišnji Radaković, koji ima prvoligaško iskustvo iz Bosne i Hercegovina... Iz komšiluka Bačkog Gradišta vratili su se Luka Božičić i Stefan Janković, koji će dobiti priliku da se potvrde u matičnom klubu. Ima još mladića željnih dokazivanja. Vreme radi za njih, a ko potvrdi kvalitet dobiće priliku da se igrom afirmiše.

Prozivci s dozvolom nije prisustvovao kapiten Ilija Tutnjević, koji će se priključiti za par dana, a jeste Žarko Kobiljski, ali u svojoj letnjoj opremi:

- Povreda kolena je jača od želje da radim. U Staroj Pazovi sam već u osmom minutu morao van terena i od tada sam rekonvalescent. Ovih dana bi trebalo da vidim šta i kako dalje, veli Žarko Kobiljski.

Samo da povrede mimoiđu igrače i treneru Draganu Ivanoviću i njegovim saradnicimaće biti olakšan posao tokom pripremnog perioda od kojeg mnogo toga zavisi u takmičarskoj sezoni.

V. Jankov

      


Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 RFK Novi Sad 1921 0 0 0 0 0
2 Železničar 0 0 0 0 0
3 Bečej 1918 0 0 0 0 0
4 Borac (Š) 0 0 0 0 0
5 Dinamo 1945 0 0 0 0 0
6 OFK Kikinda 0 0 0 0 0
7 Kabel 0 0 0 0 0
8 Naftagas 0 0 0 0 0
9 Omladinac (NB) 0 0 0 0 0
10 Podunavac 0 0 0 0 0
11 Radnički Zrenjanin 0 0 0 0 0
12 Sloboda (DT) 0 0 0 0 0
13 Hajduk (D) 0 0 0 0 0
14 Sloga (Č) 0 0 0 0 0
15 OFK Vrbas 0 0 0 0 0
16 Vojvodina 1928 0 0 0 0 0