XS
SM
MD
LG

TSC predstavio novog šefa stručnog štaba Deana Klafurića

Novi trener TSC-a Dean Klafurić

Novi šef stručnog štaba Fudbalskog kluba TSC, Dean Klafurić, predstavljen je danas u Bačkoj Topoli i tom prilikom naglasio da mu je velika čast i priznanje što je upravo on izabran za novog trenera ovog uspešnog kluba.

Klafurić je istakao da kontakt i poznanstvo sa TSC-om traju već duže vreme.

"Moj kontakt sa klubom traje već nekoliko godina kada sam ih prvi put posetio kao prijatelj, upoznao ove divne ljude i video i uslove kojima klub raspolaže. Još tada sam pomislio u sebi kako bih voleo jednog dana biti trener ovde. Hvala Bogu, ta želja mi se ostvarila i želim da zahvalim predsedniku i upravi kluba na gostoprimstvu".

On je dodao da je nekoliko puta bio gost TSC, gledao utakmice i učestvovao slavljima i uspesima kluba.

"Pratio sam TSC gde god  sam radio, a i oni su mene podržavali. U Bačku Topolu dolazim sa svojim saradnicima iz Veleža i srećni smo što nam se otvorila prilika baš u ovom klubu. Još jednom bih zahvalio na lepim rečima i podršci i naglasio bih  da ćemo se potruditi da svojim radom opravdamo poziv".

Generalni direktor TSC Sabolč Palađi je potvrdio da je sa Klafurićem bio dugo u kontaktu i da se raduje što su uspeli da se dogovore.

"Dean ima bogatu karijeru i za njega smo se odlučili upravo zbog iskustva koje ima u međunarodnom fudbalu. Znamo svi kroz šta smo prolazili i kakve smo rezultate postizali.  Kao klub smo sebi zacrtali još veće ciljeve i uspehe, želimo da rastemo iz utakmice u utakmicu i iz sezone u sezonu. Pred nama je period  Plej of Lige Evrope i sigurno ćemo sa tako gustim rasporedom imati i teško prvenstvo. Zato smo želeli da novi šef struke ima takvo iskustvo, a gledajući njegov CV  zaključili smo da on i njegov tim mogu da nas vode na adekvatan način" - konstatovao je Palađi.

Palađi je dodao da svi u TSC-u cene Klafurićevo bogato trenersko iskustvo i karijeru.

"Radio je kao selektor ženske hrvatske reprezentacije, sa nekoliko klubova iz Arabije u Slaven Belupu,  u Legiji je osvojio duplu krunu, bio je u Honvedu i na kraju je i sa Veležom osvojio duplu krunu. On je naš poznanik koji zna kako funkcionišemo kao klub,  kakav igrački kadar imamo i koji su naši ciljevi, a verujemo da zna i kako da ih postignemo. Drago nam je što je prihvatio ovaj izazov i poželeo bih mu uspešan rad kod nas. Smatram da će imati maksimalne uslove i da će sve to ispratiti rezultati", rekao je Palađi.

Generalni direktor TSC  je iskoristio priliku ida se  osvrne na transfer igrača u ovom prelaznom roku.

"Poslednjih godina postižemo dobre rezultate i trudili smo se da u ovom prelaznom roku završimo dovođenje igrača do početka priprema. Uspeli smo u tome, doveli smo 90 odsto onih koje smo odranije pratili i preostalo nam je da dovedemo još dvojicu koji treba da stignu i spremni smo za pripreme u Sloveniji".

Klafurić već sutra polazi na svoje prve, desetodnevne, pripreme sa ekipom TSC u Sloveniju.


Crvena zvezda : Jedinstvo (Ub)
Mladost (L) : OFK Beograd
Tekstilac : Vojvodina
Novi Pazar : Spartak ŽK
Čukarički : Radnički (N)
TSC : IMT
Radnički 1923 : Železničar
Napredak : Partizan
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 0 0 0 0 0
2 Mladost (L) 0 0 0 0 0
3 Tekstilac 0 0 0 0 0
4 Novi Pazar 0 0 0 0 0
5 Čukarički 0 0 0 0 0
6 TSC 0 0 0 0 0
7 Radnički 1923 0 0 0 0 0
8 Napredak 0 0 0 0 0
9 Partizan 0 0 0 0 0
10 Železničar 0 0 0 0 0
11 IMT 0 0 0 0 0
12 Radnički (N) 0 0 0 0 0
13 Spartak ŽK 0 0 0 0 0
14 Vojvodina 0 0 0 0 0
15 OFK Beograd 0 0 0 0 0
16 Jedinstvo (Ub) 0 0 0 0 0