XS
SM
MD
LG

Obrenovčani sa pojačanjima sanjaju najviše domete

Detalj sa meča - foto: FK Radnički/arhiva kluba

Iza fudbalera Radničkog (Obrenovac) dve su nedelje napornih priprema. Od blizu 40-ak igrača, koliko je bilo na prozivci (25 novajlija), broj je sveden na 24, računajući četiri omladinca (rođ. 2007). Prva nedelja je bila uvodna, nastavljeno je vremenom sa povećanim intezitetom. Od ponedeljka počinju da zaokružuju sliku ekipe, prelazni rok je praktično za Obrenovčane završen i ostavljena je opcija da eventualno angažuju 1-2 bonusa (2005). Na putu su da stvore jak kolektiv koji će narednih šest meseci biti testiran i proverene mogućnosti tima kad je trka za prvo mesto u pitanju.

Kao što se iz prloženog može videti, na Vašarištu je zabeležen veliki promet igrača. Klub je napustilo osam, došlo je desetak igrača. Crveni dres razdužili su: špicevi Ratković i Čizmić, krilo Bojić, vezni Ristovski i Šušević, štoper Kačarević, bekovi Popović i Ajduković. Od pojačanja uglavnom se radi o mlađim igračima. Dva bonusa su stigla na pozamicu, levi bek Bubanja iz C. Zvezde i Pantelić iz Voždovca, levi bek Rak stigao je iz Ušća, tu je napadač Stević, povratnik Pantazis iz Jedinstva, Maksimović je igrao u novom prvoligašu Slovenu, Gusnić je sa Zvezdare, krilo Vujić nastupao je za Vrelo Sport i mnogo se očekuje od dosadašnjeg napadača FAP-a Grujića.

- Očekujemo da Radnički novajlije učine boljom ekipom, koja nema respekt i pita se na terenu i bude tamo gde zaslužuje, a to je Prva liga. Neće biti lako, očekujemo tešku polusezonu i još teže proleće – reči su trenera Zdravka Kovačevića.

Za kontrolne utakmice odabrani su protivnici po meri i uglavnom se radi o srpskoligašima. Prvu proveru Obrenovčani će imati danas u Donjem Tovarniku, sa novim srpskoligašem Slobodom. U sredu će odmeriti snage sa Budućnost Krušik 2014 u Valjevu, za nedelju dana rival je BASK, sledi Mačva u Šapcu, Sloga (Kraljevo) i generalka je sa Omladincem iz Novih Banovaca.