XS
SM
MD
LG

Utakmice četvrfinala kupa FSP Pančevo: Favoriti po planu

U zanimljivim mečevima četvrfinala kupa FSP Pančevo viđene su kvalitetne igre u kojoj su favoriti ostvarili prolaz u narednu rundu. U polufinale kupa koje će se odigrati nedelju dana pre početka prolećnog dela sezone su se plasirale ekipe Dinamo 1945, Borac (Starčevo), Dolovo i pobednik duela Potporanj-Jedinstvo (Vlajkovac).

Utakmice četvrtfinala Kupa FSP Pančevo

Voja Gačić - Borac (S) 0:3 (0:1)

Pančevo. SRC Strelište. Gledalaca: 70. Sudija: Dušan Stojadinović (Pančevo). Strelci: Kujundžić u 30, S.Lukić u 65, Andrić u 84. minutu. Igrač utakmice: Mitić.

VOJA GAČIĆ: Matić, Kovačević, Ivanov, Halas , Nikolić (Stoiljković), Đurković, Nađ, Dalipi (Salčević), Rakonjac, Dragomirović (Stanimirović), Vujčić ( Ušljebrka).

BORAC (S): Mandić, Jerkov, Popović (Mitić), Delić ( Abdi), Đajić, Rakonić (Alamadine), Kujundžić, Mađarov, Đukanović ( Petković), Jovanov, S.Lukić ( Andrić).

Gosti iz Starčeva opravdali su ulogu favorita, jer su dva ranga više od domaćeg tima Mike Antića i sigurnom igrom su ostvarili plasman u polufinale kupa. U prvom poluvremenu strelac je bio Kujundžić za vođstvo Starčevaca. U drugom poluvremenu gisti su nastavili sa dobrom igrom i postigli još dva pogotka u mreži golmana Matića, strelci posle dobrih akcija bili su Stefan Lukić i Andrić.

BAK - Dolovo 4:5 penali (2:2 0:2)

Bela Crkva. Gledalaca: 100. Sudija:Marjan Sarka (Vršac). Strelci: Marila u 85, Nedeljković u 86 za BAK, Gigović u 13. i 17. minutu za Dolovo. Strelci iz penala: Paunović, Sekulović, Anđelić, Kračunjel, za BAK, Joković, Jaćimović, Savkov, Ševo, Gigović za Dolovo. Igrač utakmice:Gigović.

BAK: Zabrki, Jožić (Mihajlović), Marić (Stokić), Nedeljković, Andrejić (Kundičkov), Anđelić, Kračunjel, Trifunović (Manesku), M.Paunović, Jungić (Marila), Sekulović.

DOLOVO: Tomić, Jaćimovski, Joković, Obradović, Savkov, Pešterac (Rakonjac), Gigović, Ševo, Radović, Jaćimović, Lazić .

U duelu dva vojvođanska ligaša za vremme regularnom dela igre nije bilo pobednikaž, ali na penal ruletu uspešniji su bili Dolovci. U prvih dvadeset minuta igre raspoloženi Slobodan Gigović je dva puta uspeo da iskoristi prilike pred golom Zabrkića i postigne pogotke. Domaći fudbaleri stigli su do izjednačenje kada su za samo dva minuta golovima Marile i Nedeljkovića kada su savlasali golmanaTomića. Pisle četiri uspešnih izvođenih penala na obe strane u poslednjoj penal seriji domaći igrač Neeljković je bio nepresizan, a Gigović je trećim golom na meču doneo pobedu svom timu i prolaz u narednu rundu kup takmičenja.

Polet (I) - Dinamo 1945 1:2 (0:1)

Idvor. Gledalaca: 100. Sudija: Dragan Milanović (Pančevo). Strelci: Tanasković u 77. za Polet, Šarac u 43, Simović u 88. minutu za Dinamo 1945. Igrač utakmice: Dašić. 

POLET (I): Stamenović (Jan), Ratković, Đuričić, Vasić, Josimov, Marković (Jankulov), Josimov (Sanader), Skokna, Kovačević, Milin, Tanasković, Mladenović.

DINAMO 1945: Kožul, Vukojević, S.Đošić (V.Đošić), Milićević (Nikolić, Zagorac), Dašić, Lazić, Počuča (Simović), Bogdanović, Šarac, Jovašević, Vlahović (Malidžan).

U ravnopravnoj igri gosti iz Pančeva su dva minuta pre odlaska na odmor došli u vođstvo posle dubinske lopte Šarac je utrčao i zatresao mrežu golmana Stamenovića. U drugom poluvremenu odila se ravnopravna igra da bi u 77. minutu posle centaršuta Skokne na drugoj stativi Tanasković nogom postigao izjednačujući pogodak. Dva minuta pre kraja meča posle brzog napada gostiju Simović je savladao golmana Jana za pobedu srpskoligaša sa Tamiša.

Fudbaleri Polet((Idvor) i Dinamo 1945