XS
SM
MD
LG

Mladi Radnik slavio u gostima Duljaju!

Epitet derbija 3. kola Druge kadetske ''Podunavsko-Šumadijske'' lige ponela je utakmica između AF Duljaja i Mladog Radnika 1926 iz Požarevca.

Počelo je napeto od samog starta. Agresivno je krenuo domaćin. Ređale su se šanse u prvih 10. minuta za Duljaj. Prilike su promašivali Filip Topalović, Lazar Petrović (šut iz daljine), a najbolju nije iskoristio Zoran Jovanović. On je u 10. minutu nakon proigravanja Radojevića pretrčao golmana, ali se okliznuo i nije pogodio praznu mrežu. Kako to biva u ovom sportu, vratilo se domaćinu za svoje promašaje. Dug napad u 12. minutu Mladog Radnika koji nije obećavao, ali šut Nemanje Milojevića je skrenuo neko od defanzivaca domaćih i lopta je prevarila golmana Božića. Imali su gosti još jednu dobru priliku, ali je Pajkić zakasnio na utrčavanju. Još jedan upečatljivdogađaj u prvom poluvremenu jeste bio u 32. minutu. Radojević je imao autoput prema golu Trajkovića, ali ga je kao zadnji igrač sa leđa oborio Stefan Pavlović. Ipak, sudija je pokazao samo žuti karton defanzivcu.

Drugo poluvreme se nastavilo kao i prvo. Prva ozbiljna prilika je viđena na početku drugog poluvremena kada je Stanojević pogodio prečku. U 66. minutu neoprezni Stefan Pavlović dobija drugi žuti i ostavlja svoju ekipu sa 10 igrača. Tada Mladi Radnik prelazi u bunker i igra na kontre. Upravo tako je i postigao gol u 74. minutu. Greška na sredini terena domaćih i kontra koju rešava Andrija Stanojević preciznim udarcem udarcem u gornji ugao gola. Ipak, Lazar Andreić dva minuta kasnije vraća neizvesnost u meč. On je ispratio odbitak nakon kornera i probio je čvrstu odbranu gostiju. Ipak, ponovo prednost na +2 vraća Stefan Jovanović. Bogdan Jovanović je šutirao fenomenalno iz daljine ali je pogodio stativu, da bi se na odbitak stašao njegov prezimenjak i postavio konačnih 1:3.

AF Duljaj - Mladi Radnik 1926 1:3 (0:1)

AF Duljaj: Božić (G), Todosijević (K), Lazarević, Jovanović, Radoičić (od 19. Andreić), Radojević, Mijailović, Vasović (od 61. Nikolić), Petrović Lazar, Topalović, Petrović Miloš

Mladi Radnik 1926: Trajković (G), Aranđić, Nikolić Danilo, Pantić, Mitrović, Pavlović, Jovanović Stefan, Stanojević (K), Pajkić (od 90+1. Živić), Milojević (od 56. Nemanja Nikolić), Borogić (od 80. Bogdan Jovanović)