XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Preokret Čukaričkog za prvu pobedu u Novom Sadu protiv Vojvodine od 2015. godine

19.03.2022 FK Čukarički

Preokret Čukaričkog za prvu pobedu u Novom Sadu protiv Vojvodine od 2015. godine--

Čukarički je slavio veliku pobedu u Novom Sadu protiv Vojvodine, prvu posle jula 2015. godine! I to posle preokreta, s obzirom a je domaće u vođstvo u 27. minutu iz jedanaesterca doveo Matić, ali su se za tri boda pobrinuli Endijae koji je pogodio u 51. i Rakonjac u 79. minutu – 1:2.

 

U prva dva minuta dva kornera za Čukarički, posle drugog fantastična prilika za Brđane. Mijailović je ubacio loptu sa strane, Šapić je glavom prosledio na drugu stativu, a Kajević je sa dva metra, takođe glavom, šutirao preko gola Rockova. Domaći su prvi put zapretili u sedmom minutu, Vukadinović je dobio mnogo prostora, odlučio se na šut sa skoro 25 metara, ali je Petrović bio sjajno postavljen.

Probao je Roganović direktno iz kornera u 15. minutu, sjajno je ciljao, ali je krajnjim naporom Rockov uspeo da izboksuje loptu. U 27. minutu jedanaesterac za Vojvodinu. Lazarević je prošao po desnoj strani i centrirao, Mijailović je uklizao, lopta ga je pogodila u ruku, za sudiju Lukića nije bilo dileme. Odgovornost je preuzeo Matić, koji je sa bele tačke lako savladao Petrovića – 1:0.

Bolje su belo-crni ušli u drugo poluvreme i već u 51. minutu su uspeli da izjednače. Po levoj strani je odlično prošao Čolović, „zalomio” je i izbacio iz igre čuvara, potom i sjajno centrirao, Rakonjac je loptu glavom na drugu stativu prebacio Rakonjac, a tamo je Endijae lako pogodio mrežu Vojvodine – 1:1. Mogao je Čukarički koji minut kasnije i do preokreta, Roganović je sjajno prošao po levoj strani, ušao u šesnaesterac, ali je potom ubacivanje bilo nešto lošije, pa je Rockov imao vremena da interveniše i otkloni opasnost.

U 56. minutu dobar centaršut Stevanovića, Rakonjac je glavom šutirao, ali preslabo za golmana Vojvodine. Mogli su domaći do drugog vođstva, nije najbolje reagovala odbrana Čuaričkog, pa je najpre Busnić šutirao, potom i Jelićić, ali su belo-crni imali dosta sreće u 58. minutu. Deset minuta kasnije fantastična kontra Brđana, Mijialović je duboko sa svoje polovine povukao napad, još lepše je uposlio Čolovića, ovaj je dodao do Lukića, a mladi fudbaler je odmah proigrao Kajevića, koji je šutirao sa 17 metara, Rockov je krajnjim naporom uspeo da odbrani.

U 73. minutu Rakonjac je oteo loptu na polovini Vojvodine, dodao je odmah do Kovača, a ovaj do Čolovića, koji se izborio za poziciju, ali je sa 12 metara šutirao pravo u Rockova. Inicijativa je donela rezultat Brđanima. Janković je ostao usamljen na levoj strani, fenomenalno je centrirao, Rakonjac je glavom do lopte stigao pre Rockova i smestio je u mrežu – 1:2.

Mogao je isti igrač i do svog drugog, a trećeg gola za Čukarički, posle lošeg ispucavanja Topića natrčao je Rakonjac, koji je sa 17 metara topovski šutirao, ali pravo u Rockova. U 84. minutu umalo izjednačenje, posle loše intervencije odbrane Čukaričkog, Đorđević je na dva metra stigao do lopte i šutirao, ali je požrtvovanom intervencijom Stevanović spasao čist gol. U 87. minutu majstorija mladog Kabića, driblingom se oslobodio čuvara i fantastično šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je još lepše intervenisao Đorđe Petrović. Ispostavilo se da je to bilo poslednje uzbuđenje na ovom vrlo zanimljivom susretu u Novom Sadu.

Vojvodina - Čukarički 1:2 (1:0)

Strelci: 1:0 – Matić iz jedanaesterca u 27, 1:1 – Endijae u 51, 1:2 – Rakonjac u 79. minutu. Stadion: „Karađorđe”. Gledalaca: 700. Sudija: Lazar Lukić. Pomoćnici: Dragan Bogićević i Bojan Banović. Žuti karton: Jeličić (Vojvodina).

VOJVODINA: Rockov, Devetak, Topić, Matić, Zukić, Đorđević, Jeličić, Busnić (od 80. Nešković), Lazarević, Vukadinović (od 87. Miletić), Vukčević (od 57. Kabić).

ČUKARIČKI: Petrović, Stevanović, Rakonjac (od 87. Spasojević), Kajević (od 87. K. Belić), Puškarić, Mijailović, Čolović (od 80. Savić), Šapić, Endijae (od 69. Janković), Roganović, Lukić (od 69. Kovač).

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Vojvodina Čukarički
GogiMix1 i još 2 korisnika su tipovali utakmicu