XS
SM
MD
LG

Na Starom sajmištu prelazni rok završen, oslonac na igrače iz omladinskog pogona

Foto: facebook/ FK Brodarac

Na Starom sajmištu su oživele fudbalske aktivnosti i fudbaleri Brodarca vredno rade pod komandom trenera Nikole Ilića. Dve nedelje radiće na terenu pored Save, a od 25. jula do 4. avgusta boraviće na Zlatiboru. Prvu proveru imali su sa svojim omladincima, a za vikend rival je Dinamo 1945. Brodarac će na Zlatiboru odigrati mečeve sa FAP-om i Trayalom. Generalka je zakazana za 10. avgust sa OFK Bečejom 1918. Trener Ilić iznosi impresije nakon deset dana napornog rada.

- Krenuli smo 8. jula i oslanjamo se uglavnom na igrače iz omladinskog pogona. Nastavljamo tamo gde smo stali na kraju proleća i prethodne sezone. Za kratko vreme urađeno je dosta dobrih stvari i to je dobar temelj I nadgradnja za dalji rad. Na Zlatiboru bićemo skoncentrisani na tehničko-taktičkim stvarima i posvetiti se kontrolnim utakmicama. Svima u klubu je drago da je uz prvotimce trener Ljubiša Ivić, od njega će igrači imati mnogo toga da nauče. Veliko pojačanje za stručni štab je dolazak Nemanje Kojića, bivšeg napadača Partizana, Rada i internacionlca u nekoliko zemalja. Opredelio se za trenerski posao posle duge i bogate karijere, naročito napadači imaće priliku da usvoje njegovo dragoceno znanje - kaže šef stručnog štaba, koji je ostao bez Igora Kurtovića, trenera mlađih selekcija i prvog tima.

Od igrača koji su napustili popularnu “Bombonjeru” pomenimo golmana Marka Lazarevića, koji je završio aktivnu karijeru, a bio važan šraf u ekipi Brodarca. Štoper Milan Savić karijeru nastavlja u RFK Grafičaru, otišli su Nikola Lakčević i Veljko Ilić. Od iskusnijih pojačanja plavi dres obukli su: Draško Đorđević, bivši kapiten Sinđelića, Marko Nikolić, špic “saobraćajaca”, internacionalac sa Malte Stefan Janković (1997), jedan od najtalentovanijih u svom godištu. Novo lice je Mileta Janković, štoper Torlaka, konkurenciju na golu pojačaće Luka Martinović iz Rada. Klubu je pristupio igrač naše gore list, koji je nosio dres mlađih selekcija San Dijega (SAD).

Nikola Ilić kaže da su smisleno odradili prelazni rok i njime se više neće baviti, jer je ekipa kompletirana. Oslanjamo se, kaže on, na našu mladost. Osim 3-4 iskusnija igrača, 80 odsto su njihova deca, tako da će Brodarac biti među retkim srpskoligašima koji neće imati probleme vezane za bonuse.

Ujednom periodu obaviće se radovi na rekonstrukciji i proširenju terena tako da je neizvesno gde će za to vreme boraviti fudalski pogon Brodarca.