XS
SM
MD
LG

Najboljima pehari i novčane nagrade

Sa prošlogodišnje bečejske "desetke" - foto: V. Jankov

Atletski klub Bečej organizuje sutra tradicionalnu manifestaciju „Bečejska desetka“. Reč je o trci na 10.000 metara, a manje odvažni ili spremni, svejedno, trčaće upola manju deonicu. Kako je u pitanju peta manifestacije, reč je o prvom malom jubileju. Pored pomenute dve trke u ženskoj i muškoj konkurenciji, organizator je upriličio i trke za decu na 200, 400 i 800 metara. Sve počinje dečijim trkama od 10 sati, a odrasli će startovati tačno u podne.

- Elektronskim putem je prijavljeno 420 takmičara, ali očekujemo da se na dan takmičenja prijavi još tridesetak trkača. Znači, biće izuzetno masovno, verujemo i kvalitetno. Trasa je standardna. Start i cilj su na centralnom gradskom trgu, a trči se Zelenom ulicom, potom se spušta dole ka Gradskom stadionu, pa dolmom uz Tisu i Zelenim korzoom nazad ka trgu. Ta ruta iznosi 5.000 metara, a dva kruga su 10.000 metara. Zahvaljujući partnerstvu sa Kancelarijom za mlade opštine Bečej i brojnim sponzorima, najuspešniji će biti nagrađeni peharima, robnim i novčanim nagradama. Pobednici četiri seniorske trke biće nagrađeni sa po 15.000, drugoplasirani 10.000, a takmičari koji kroz ciljnu ravninu prođu kao treći sa po 5.000 dinara, saznali smoodpredsednika AK Bečej Bojana Jocića.

Podsećanja radi, na prve dve bečejske „desetke“ u muškoj konkurenciji pobedio je reprezentativac Aleksandar Adžić, u trećoj njegov imenjak Aleksandar Krstić iz Leposavića član AK Rakovica, a lane Kristijan Stošić iz AK Vranjanski maratonci. Kod dama prvi podednički pehar pripao je Jamanti Šafranj (AK Palić), Nora Trklja (AK Crvena zveuda) bila je pobedica druge manifestacije, Bognar (AK Kanjiža) treće, a lanjske Nevena Jovanović iz Beograda.