XS
SM
MD
LG

Uslovi dižu kraljicu sportova kraj Ibra

Prijem za članove AK Kraljevo u Skupštini grada

Pre tri godine rekonstruisan je atletski stadion kraj Ibra i Kraljevčani su dobili svetsko zdanje umesto rugla u centru grada. Atletski poslenici su dobili vrhunske uslove za rad i rezultati su odmah došli. Na nedavno održanom dvoranskom prvenstvu Srbije u atletici u Beogradu, članovi AK Kraljevo su osvojili zlato u skoku u dalj i bronzu u štafeti 4h200 metara, što su najbolji rezultati u novijoj istoriji kluba koji je nedavno proslavio 72. rođendan. Tim povodom organizovan je prijem za rukovodstvo, trenere i takmičare AK Kraljevo,a u gradskoj kući ih je primila zamenica gradonačelnika Kristina Marković.

Veliko mi je zadovoljstvo da sam u prilici da vam čestitam na sjajnim rezultatima i da mogu da podeli sa vama sreću zbog ostvarenog uspeha. Atletika je važna za sportski i svaki drugi razvoj grada, za vaspitanje mladih. Još me više raduje da su takmičari sa medaljama odlični učenici, studenti, da su im posvećeni vrsni treneri i pedagozi. To je put koji treba svi da slede. Ubeđena sam da će biti još boljih rezultata u godinama koje dolaze – naglasila je Kristina Marković, zamenica gradonačelnika Kraljeva.

Plaketu Sportskog saveza Kraljeva predsedniku AK Kraljevo Dragiši Ostojiću uručio predsednik SSK Aleksandar Daišević

Marko Brković je u konkurenciji mlađih pionira osvojio zlatnu medalju na dvoranskom prvenstvu države u skoku u dalj, što je uspeh kome se niko nije nadao.

Idem u OŠ „Dimitrije Tucović“, 6. sam razred i odličan učinak. Spremao sam se za dvoransko prvenstvo, ali nisam ni sanjao da ću biti prvi. Ipak, bio je to moj dan, imao sam najduži skok i sada su mi i ambicije veće. Radiću maksimalno da isti povig ostvarim i na otvorenom i nadam se još boljim rezultatima u godinama koje dolaze – dečački, sa malom tremom, napominje Marko Brković, atletski šampion iz grada na Ibru.

Seniorska štafeta 4h200 metara u sastavu Vladimir Prole, Andrija Popović, Nikola Beljaković i Dragan Nešović osvojila je bronzanu medalju sa rezultatom 1:35,06 i iza sebe ostavila štafete daleko poznatijih klubova.

Ovaj rezultat je vrhunski. Nismo ništa očekivali, sam plasman među najbolje za nas je već bio odličan rezultat. Ipak, uz malo sreće i veliko zalaganje, zajedništvo, pobednički duh nadmašili smo sebe i stigli do medalje. Kao najstariji i kapiten, ponosan sam na momke i nadam se da je ovo samo početak, biće još medalja – nije skrivao zadovoljstvo Dragan Nešović, najiskusniji atletičar Kraljeva.

Sve bolji rezultati atletičara Kraljeva povezani sa odličnim uslovima za rad

Među prisutnim trenerima, čelnicima grada se na prijemu zahvalila Ana Ćebić istakavši da su rezultati plod uslova u kojima rade mladi atletičari.

Trenirali smo na livadama, pored reke, u Borićima, čekali smo rekonstrukciju stadiona i sada se možemo pohvaliti svetskim uslovima. Predano smo radili i rezultati su došli. Na dvoranskom prvenstvu nismo očekivali medalje, ali došle su ranije nego smo mislili. Sada nema stajanja, idemo dalje, u nove pobede, jer imamo veoma talentovane takmičare, ozbiljno radimo sa decom i u narednim godinama će se to sve videti – kaže Ana Ćebić, trener AK Kraljevo i jedna od retkih koja je prošle godine posredstvom ASS bila na trenerskoj obuci u Južnoj Koreji.

Posebno srećan bio je Miloš Simović, pomoćnik gradonačlnika za sport, bivši atletski šampion i siva eminencija AK Kraljevo.

Uzdizanje kraljice sportova u Kraljevu - članovi AK Kraljevo sa Milošem Simovićem pomoćnikom gradonačelnika za sport

Na proslavi sedam decenija kluba sam najavio nove šampione iz radionice AK Kraljevo. I sada sam još više uveren da dolazi vreme za medalje naših takmičara. Ne samo na državnom prvenstvu već i na međunardnim takmičenjima. Optimista sam i verujem da će neko od dece iz AK Kraljevo biti kadar da se pojavi i na Olimpijadi u Los Anđelesu. Zašto da ne! – napomenuo je Miloš Simović.

Među prisutnim šampionima bila je i Tamara Savić drugoplasirana u sedmoboju na prvenstvu koje je letos održano u Kraljevu. Da obećanja članova AK Kraljevo nisu prazna priča govori i podatak da se na stadionu radi od jutra do sutra,a dece koja upijaju tajne kraljice sportova je sve više. Atletika konačno dobija mesto koje joj pripada u gradu na Ibru.