XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Brđani se kočoperili u zmajevom gnezdu

18.09.2022 H.D.Vujanović

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Mali beogradski derbi u matine terminu startovao je obostrano otvorenom igrom, a prvu priliku stvaraju gosti. Ovusu je na 40 metara od gola primio dubinsku loptu i povukao ka golu Voždovca, Hajdin je stajao u bloku, međutim internacionalac iz Gane se varkom tela oslobodio protivnika i šutirao sa 7-8 metara, slabo, pravo u dobro postavljenog Krunića.

 

Potom je nastupio period igre sa puno prekida, izgubio se ritam, pa se na terenu ništa značajnije ne dešava sve do 19. minuta kada je ponovo pripretio krilni igrač gostiju Ovusu, šutiravši sa ivice kaznenog prostora, ali je to bio lak plen za golmana domaćih. Do zasluženog vođstva gosti stižu u 26. minutu, kada je half domaćih Milović bespotrebno petljao u svom šesnaestercu, prikrao mu se Badamosi, oduzeo loptu i odmah uposlio usamljenog Ivanovića kome nije bilo teško da sa dva metra zatrese praznu mrežu. 

Domaći igrači su se tek tada trgli, pa u 32. minutu vidimo lepu akciju Mijailovića i Vujanovića, čija završnica nije najidealnija, njegov udarac glavom sa desetak metara završio je iznad gola. Kazna ih je stigla nepunih 6 minuta kasnije. Docić je izveo udarac iz ugla, a mladi Kovačević kraj statične odbrane domaćih bio najprisebniji i to je već 0:2. Do kraja poluvremena "raštimovani" tim domaćih je mogao da kazni i Tošić, međutim njegov udarac sa 20 metara završio je tik iznad prečke.

Dopadljivu igru iz prvog poluvremena gosti nisu ponovili i u nastavku. Voždovac je mogao da smanji zaostatak na samom startu, u 47. minutu, nakon lepog prodora Vujanovića na 14 metara od gola Hajdin se našao usamljen, ali je loše zahvatio loptu pa je ona završila nekih dva metra od leve stative. Potom u 57. minutu snažan šut Neškovića sa dvadesetak metara, atraktivnom paradom zaustavlja golman gostiju Belić. Uloge su zamenjene, drugi deo apsolutno pripada "Zmajevima", ali bez konkretnih rezultata. 

U jeku najvećih napada Voždovca, Endiaje "zaključava" utakmicu. Igrao se 74. minut kada ga je izbacio Lukić, vižljasti Senegalac se našao oči u oči sa Krunićem i lagano rešio situaciju. Ne odustaju domaći od ofanzivne igre, a Hajdin u 82. minutu ponovo biva neprecizan sa nekih 12-13 metara na dodavanje Trifunovića, ne da im se da makar postignu počasni pogodak. 

Ovom pobedom i sa 25 osvojenih bodova Čukarički je zaposeo vrh tabele, makar na 4 sata dok Crvena Zvezda ne odigra svoju utakmicu protiv Napretka. Sledi reprenzetativna pauza, a prvenstvo se nastavlja za vikend 1-2. oktobra utakmicama 13. kola kada "Zmajevi" gostuju u Ivanjici, dok "Brđani" dočekuju niški Radnički. 

VOŽDOVAC - ČUKARIČKI 0:3 (0:2)

STADION: FK Voždovac. GLEDALACA: 300. GL.SUDIJA: Stefanović Milan. POM.SUDIJE: Petrović Nemanja i Pavlović Slobodan. STRELCI: Ivanović 26, Kovačević 38. i Endiaje 74.min (Čukarički). ŽUTI KARTONI: Ivezić i Marković (Voždovac), Lukić i Tošić (Čukarički).

VOŽDOVAC: Krunić, Damjanović, Milović, Vujanović (Jočić), Mijailović (Marković), Ajdinović (Nešković), Purtić, Pantović, Ivezić (Sentoku), Hajdin, Burmaz (Trifunović).

ČUKARIČKI: Belić, Tošić, Kovačević, Docić, Stevanović, Ivanović (Janković), Badamosi (Spasojević), Puškarić, Lučić (Endiaje), Petković (Tomović), Ovusu (Lukić).

Superliga Srbije Superliga Srbije Mozzart Bet Super liga Srbije Voždovac Čukarički
Nema rezultata