XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

KiŔni remi u Lazarevcu

01.04.2022 H.D.Vujanović

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Kolo pre kraja regularnog dela prvenstva, Kolubara i Mladost u direktnom okrÅ”aju odlučuju koji će tim nastaviti takmičenje u play-offu, a koji kroz play-out.Ā 

Ā 

Utakmica je otvorena u sporom ritmu, međusobno ispitivanje snaga je trajalo sve do 20. minuta kada domaći dolaze do vođstva. Posle skraćenog kornera u buketu igrača najviÅ”i je Radovanović i udarcem glavom sa 7-8 metara loptu je smestio pod prečku. Samo 4 minuta kasnije, nakon udarca iz ugla, Mićević je sa preko 12 metara loptu glavom poslao u raÅ”lje i izjednačio rezultat.

Ritam igre je podignut na viÅ”i nivo, porastao je broj duela, pa je sudija Lukić bio primoran da kartonima smiruje strasti. Do kraja prvog dela beležimo joÅ” samo snažan, ali zamalo neprecizan Å”ut Filipovića u 42. minutu, sa ivice kaznenog prostora.Ā 

Jaka kiÅ”a na startu drugog poluvremena i vlažan teren, uticali su na igru, mnogo viÅ”e se greÅ”ilo u predaji lopte, nije bilo tečnih akcija. LoÅ” i klizav teren je uticao na to da Gordić iz idealne Å”anse na 5 metara od gola promaÅ”i čitavu loptu u 58. minutu, a onda u kontranapadu goste stiže kazna. Stojanović udarcem po zemlji sa preko 20 metara dovodi "Rudare" u novo vođstvo, golman Kostić je ostao ukopan u mestu.

Domaći nastavljaju sa napadima, Filipović, pa Janković iz dva pokuÅ”aja u 66. minutu ne uspevaju da savladaju Kostića, koji uspeÅ”no interveniÅ”e. Minut posle te akcije domaće stiže kazna i opet iz prekida. Nakon joÅ” jednog udarca iz ugla za Lučance, Petrov je najsnalažljiviji u Å”esnaestercu za novo izjednačenje.

Kolubara u zadnjem kvartalu sve snage baca na napad, isprobao je Å”ut i njihov najbolji strelac Đuranović u 76. minutu, ali je Kostić dobro postavljen. Nisu uspeli domaći do kraja meča da postignu pogodak, pa je remijem zadovoljniji gost.

Sledećeg vikenda na programu je 30. poslednje kolo pred doigravanje, Lazarevčani idu na noge Spartaku u Suboticu, dok u Lučane stiže niÅ”ki Radnički.Ā 

KOLUBARA - MLADOST 2:2 (1:1)

STADION:FK Kolubara. GLEDALACA: 500. GL.SUDIJA: Lukić Lazar. POM.SUDIJE: Bogićević Dragan i Banović Bojan. STRELCI: Radovanović 20. i Stojanović 59.min (Kolubara), Mićević 24. i Petrov 67.min (Mladost). ŽUTI KARTONI: Bojić, Bakić i Stojanović (Kolubara), Mićević i MiloÅ”ević (Mladost).

KOLUBARA: Stanivuković, Janković (Đenić), Radovanović, Stojanović (Lončar), Kočović, Uzelac, Marjanović, Bojić, Đuranović, Filipović (Mladenović), Bakić.

MLADOST: Kostić, Jovanović, Milosavljević, Petrov (Obradović), Mićević, Cvetković, Gordić (Žunić), Hrkač (Radivojević), Leković, MiloÅ”ević, Bojović.

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Kolubara Mladost
GogiMix1 i joÅ” 2 korisnika su tipovali utakmicu