XS
SM
MD
LG

Vodeći Šapčane ni Radnik ne može zaustaviti, "grafosi" otključavaju bravu Leskovčana, Inđija ispod Brega traži izlaz iz krize

U Mozzart Bet Prvoj ligi proteklog vikenda odigrane su utakmice trećeg kola. Domaćini su slavili na pet utakmica, od gostiju radovali se Gatovci, dva meča su završena bez pobednika. Realizacija je podbacila i da ne beše raspoloženih Šapčana, bilo bi ispod proseka…Pokazano je čak šest crvenih kartona na isto toliko utakmica. Zemun, Inđija i Sloven za 270 minuta nisu postigli gol. Ništa nisu bolji Smederevo 1924, GFK Dubočica i Javor( po jedan gol). Podatak za brigu ako se zna da polovina lige ima problem sa realizaciojom. Dva favorita Javor Matis i Voždovac nisu pokazali napredak u igri, nemaju intezitet, kreaciju i tečnost u igri. Ne dominiraju i trenutno mogu biti prezadovoljaju bodovnim učinkom.

Mladost GAT je upisala prvu pobedu protiv neubedljivog Zemuna i načinila proboj ka gornjem delu, mada je pet bodova nedovoljno, bar je najava boljih dana. Igraju derbi sa Javor Matisom, koji nije pokazao napredak, kreaciju i intezitet u igri, ali je uknjižio prvi trijumf. Očekuje se da krenu uzlaznom putanjom i biće to tvrda, takmičarska utakmica sa malo golova.

Sloven i Radnički 1922 su sličnog kvaliteta i vreme je da domaćin postigne prvi gol. Dosta su uložili, doveli novih igrača i vreme je da im se uloženo vraća. Radnički 1922 je minimalcem slavio u novom sportskom centru u Mačvanskoj Mitrovici. Savladali su neprepoznatljive Kruševljane i sa pet bodova iz tri susrtea su ispunili plan. Mogu da iznenade na svom bivšem stadionu, gde je Sloven domaćin, a može da se desi da meč protekne bez golova.

Trayal je od 18. minuta ostao sa igračem manje i taj momenat odredio je dalji tok utakmice u Mitrovici. Šok teapija sa novim trenerom Brankovićem nije dala rezultat i vezali su tri poraza. U međuvremenu su nastavili da dovode pojačanja očekujući bilo kakav boljitak. Voždovac nije prilika za vađenje, mada se od bivšeg superligaša više očekivalo, bar kreativnosti i tečnosti u igri. Ere su dobili uz velike poteškoće i izvesnu naklonost sudijske trojke. Favoriti su ispod Bagdale, sve ostalo predstavlja iznenađenje.

OFK Vršac je nastupio u Šapcu oslabljen, bez suspendovanog Čejića i Kikovića, nisu mogli pružiti više od počasnog gola sa penala. Nakon uvodne pobede u Smederevu, imaju remi i poraz, dovoljno za očekivanu sredinu tabele. Inđija je po nepisanom pravilu podbacila u uvodu prvenstva i od mogućih devet, osvojili su bod( bez datog gola).

Užičani su oštećeni na krovu i na snimcima se vidi greška sudije, koja je uticala na konačni ishod meča. Pored izgubljenih bodova, dobili su dva crvena kartona (Cvetić i Pavlović) i biće hendikepirani za utakmicu sa Zemunom. Nisu dobro krenuli i osvojen bod ne odgovara ambicijama i nastojanjima da izbegnu neoizvesnost iz prošle sezone. Letargični Zemunci su malo toga pokazali, mada su imali teži raspored i još su bez datog gola.

Duel starih rivala Smedereva 1924 i Borca 1926 igra se u Pančevu. “Oklopnici” su prvi bod doneli iz Leskovca i bar dali naznake da mogu krenuti, ili će novi neuspeh produbiti krizu. Borac 1926 u Užicu odigrao nerešeno sa Leskovčanima. Slabije su ušli u meč i bili u zaostatku 70 minuta. Pokazali su se kao čvrsta i disciplinovana ekipa. Tri kola su bez poraza i mogu biti zadovoljni dosadašnjim učinkom.

U nedelju u večernjem terminu igra se derbi između Mačve i Radnika. Šapčani su sigurnom i efikasnom igrom deklasirali OFK Vršac i već posle osam minuta bilo je 2:0. Furiozni početak po pravilu crveno-crnima donosi mir u igri i povoljan razvoj situacije na terenu. Udarne igle su Luka Pejović i novajlija Đurić (strelci šest golova) i Martin Novaković, motor ekipe sa dva gola i tri asistencije. Raspored im ide na ruku, ponovo su domaćini Radniku. Surduličani su neprepoznatljivi, bez kontinuiteta u igri i bod sa Smederevcima je malo. Mačva je favorit u meču sa promenljivim gostima. Pogotovu su dominantni u Šapcu i puni samopouzdanja niko ih ne može ugroziti. Radnik ni igrom ni rezultatima ne opravdava epitet tima za najviše domete. Po imenima su dominatni, a zašto ne pružaju očekivane igre treba da se upitaju.

Kolo se zatvara utakmicom u ponedeljak između GFK Dubočice i RFK Grafičara. Leskovčani još su bez pobede, traže se kao ekipa i nikako da zaigraju na željenom nivou. Vidi se izvesni napreda, počeli su da sakupljaju bodove, vodili u Užicu I igra iz prvog poluvremena daje nadu da mogu bolje. Do tada nastavljaju da dovode pojačanja, najnovije stiže iz daleke Gvineje. Beograđani su blagi favoriti, trenutno igraju nabolje i najubedljivije u ligi. Naročito su opasni kad se protivnik otvori, tako da postoje svi uslovi da prisustvujemo kvalitetnoj i dopadljivoj predstavi.


Borac 1926 : OFK Vršac
RFK Grafičar : Radnik
Radnički (SM) : Mačva
Voždovac : Smederevo 1924
Zemun : GFK Dubočica
Javor Matis : GFK Sloven
Inđija Toyo Tires : Trayal
Mladost GAT : GFK Sloboda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mačva 6 5 0 1 15
2 RFK Grafičar 6 5 0 1 15
3 Voždovac 6 4 1 1 13
4 Mladost GAT 6 3 3 0 12
5 Javor Matis 6 3 2 1 11
6 Radnik 6 2 3 1 9
7 Borac 1926 6 2 2 2 8
8 Inđija Toyo Tires 6 2 1 3 7
9 Smederevo 1924 6 2 1 3 7
10 Radnički (SM) 6 1 3 2 6
11 OFK Vršac 6 1 3 2 6
12 Zemun 6 1 3 2 6
13 GFK Sloven 6 1 2 3 5
14 GFK Sloboda 6 1 1 4 4
15 Trayal 6 1 0 5 3
16 GFK Dubočica 6 0 3 3 3