XS
SM
MD
LG

Derbi u Novom naselju, "grafosi" favoriti protiv anemičnih "gumara", "oklopnici" se vade sa ubedljim "čivijašima"

Prvoligaši su odigrali prvo kolo i u različitom raspoloženju očekuju za vikend sledeće utakmice. U odjavi premijere preneti su naši utisci sa ocenama i učinkom ekipa. Neki će se složiti sa komentarima, neki ne, ali rezultati su najbolji indikatori rada u pripremnom periodu. Za razliku od starta, drugo kolo se igra u tri dana i završava se u ponedeljak mečom u Užicu.

Sudeći po rezultatima i učinku na startu, jedan od dva derbija kola igra se u Vršcu, gde gostuje Javor Matis, jedan od kandidata za osvajanje naslova. Domaćin je pokazao nivo i kvalitet pored tvrđave i sa šest bonusa nagovestio da će podmlađen igrati zavidnu ulogu. Ivanjičani u Gornjoj varoši, uprkos igrača više, nisu bili ubedljivi i tek 2-3 prilike je malo za tako visoke ambicije. Ponovo gostuju, odlaze u neizvesnost i očekuje se dosta zahtevna i teška utakmica, sa malo golova.

Drugi derbi igraju Mladost GAT i Voždovac, dva takmaca koji su pre starta izneli visoke ambicije. Novosađani su ostali dužni pored Save, mada su imali igrača više nisu materijalizovali prednost. U igri imaju određenih nedostataka, dok Voždovac po imenima ima ekipu za vrh, ali je na krovu bio ispod nivoa i srećno stigao do tri boda protiv dominantnije Inđije.

Već po nepisanom pravilu, Inđija slabije krene, traže pravu formu u prva 3-4 kola i prethodnom meču kao da nisu imali dovoljno daha I koncentracije i neoprezno su primili gol. Trener Golić ne može da se pomiri sa činjenicom da nisu nagrađeni za prikazanu igru. Za Zemun kaže da se radi o čvrstoj i disciplinovanoj ekipi, motivisanoj i željnoj dokazivanja. Inđija se nalazi u fazi uigravanja i u startnoj postavi imali su sedam novih igrača i trebaće vremena da se nađu u takmičarskom ritmu.

U Sremskoj Mitrovici snage će odmeriti povratnici Sloven i Borac 1926. Rumljani su u Leskovcu odigrali ravnopravnu utakmicu sa Radnikom, jednim od kandidata za osvajanje naslova. U međuvremenu su doveli još nekoliko igrača u toku nedelje i imaće roster dosta jači. Nova su ekipa sa velikim promenama u sastavu i trebaće vremena da se uklope, nema sumnje da će biti za svakoga tvrd orah. Čačani su bili najubedljiviji i mogli su da nanesu još veći poraz anemičnim i slabim Kruševljanima. Zahvaljujući brzini, disciplini, pokazali su čvratinu i u svakom trenutku znali šta hoće, tako da u Mitrovici nisu bez šanse.

Trayal je, blago je reći, razočarao i od goropadne ekipe iz prošle sezone, samo su bleda senka. U Paraćinu, gde su domaćini, biće u podređenoj ulozi protiv poletnih i školovanih igrača RFK Grafičara. Ukoliko teren bude u zadovoljavajućem stanju gosti mogu ispoljiti brzu igru i kroz posed doći do željenog rezultata. Trayal je odmah nakon bruke u Užicu smenio Ivicu Momčilovića i postavio za trenera Dejana Brankovića, dosadašnjeg direktora Centra za edukaciju trenera. “Grafosi” su u startnoj postavi protiv era imali šest bonusa i još toliko na klupi i samo opravdali da mladost može biti uspešna u sudaru sa znatno iskusnijim rivalima.

GFK Dubočica je izneverila očekivanja i u Šapcu su za pola sata doživeli nokdaun. Trener Šašić kaže da je na poraz uticalo više faktora, kao prvo nisu imali nikakvih informacija o domaćinu, koji je dobro skautirao rivala. Presudila je veća želja i agresija Mačve na koju gosti nisu imali odgovor. Čudno je da Leskovčani nisu posedovali voljni momenat, niti prozreli igru protivnika. Ugostiće moćanog Radnika, koji u svakom meču ide na pobedu. Šašić kaže da igraju defanzivno, čvrsto i organizovano, zadržali su najveći deo tima, za razliku od domaćina koji nastupa praktično sa novim timom i moraće da dovedu još nekolicinu novajlija.

Smederevo 1924 i Mačva odigraće taktički tvrdu utakmicu sa malo golova. “Oklopnici” su ponovo domaćini i Mačva nije prilika za vađenje. Bez šuta na gol, ispod svakog kriterijuma u prvom meču, pristigla pojačanja trebalo bi da podignu nivo igre. Mačva je nadigrala za pola sata nejake Leskovčane, na strani igraju bojažljivo i retko donose bodove, tako da je ovo prilika da prekinu neugodnu tradiciju.

Drugo kolo se završava u ponedeljak utakmicom između GFL Slobode i Radničkog 1922. Užičani sa energičnim trenerom Stamenkovićem, uprkos primljena tri gola pored “Marakane”, nisu se predavali i dali su gol iz prekida. Protiv Mitrovčana moraju da se vade i poprave utisak. Radnički 1922 je brojčano slabiji uspeo da odoli Gatovcima i bod je dobra osnova za postizanje povoljnog rezultata na “Radomiru Antiću”. Očekuje se tvrda, taktički odgovoran meč sa malo golova.


Borac 1926 3 : 1 OFK Vršac
RFK Grafičar 1 : 0 Radnik
Radnički (SM) 0 : 1 Mačva
Voždovac 0 : 1 Smederevo 1924
Zemun 1 : 4 GFK Dubočica
Javor Matis 0 : 0 GFK Sloven
Inđija Toyo Tires 1 : 2 Trayal
Mladost GAT 1 : 0 GFK Sloboda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mačva 7 6 0 1 18
2 RFK Grafičar 7 6 0 1 18
3 Mladost GAT 7 4 3 0 15
4 Voždovac 7 4 1 2 13
5 Javor Matis 7 3 3 1 12
6 Smederevo 1924 7 3 1 3 10
7 Radnik 7 2 3 2 9
8 Borac 1926 6 2 2 2 8
9 Inđija Toyo Tires 7 2 1 4 7
10 Radnički (SM) 7 1 3 3 6
11 OFK Vršac 6 1 3 2 6
12 GFK Dubočica 7 1 3 3 6
13 GFK Sloven 7 1 3 3 6
14 Zemun 7 1 3 3 6
15 Trayal 7 2 0 5 6
16 GFK Sloboda 7 1 1 5 4