XS
SM
MD
LG

Bečejski međuopštinski ligaši pobedili u gostima

Golman Jedinstva Tibor Ereg sačuvao je svoju mrežu - foto: V. Jankov

Posle pobeda u premijernim utakmicama nove sezone Međuopštinske lige Bačka Topola, Bečej, Vrbas, Mali Iđoš, Srbobran pred svojim navijačima, Jedinstvo iz Bačkog Petrovog Sela i Mladost iz Radičevića osvojili su u nedelju ceo plen i u gostima. Petrovoselci su slavili u Malom Iđošu protiv Eđšega sa 2:0, a „mladostaši“ su pobedili u Novom Orahovu Slaviju sa 4:0. U trećoj utakmici Proleter je u Njegoševu savladao Bačku iz Pačira sa 1:0. U ovom kolu slobodna je bila Sloboda iz Stare Moravice.

- Već u prvom poluvremen smo mogli da damo pet golova, a na odmor se otišlo rezultatom 0:0. Na svu sreću, u nastavku utakmice je poboljšana koncentracija pred golom rivala i na kraju smo ubedljivim rezultatom 4:0 pobedili. Golove su postigli Milan Gavrić dva, a Jovan Sadžakov i Mihajlo Nikodinović po jedan. U nedelju nas čeka novi izazov, jer nam u goste stiže Proleter uz Njegoševa, koji slovi kao najveći kandidat za titulu prvaka. Neće im biti lako, a ni nama. Neka pobedi bolji, ispravno rezonuje predsednik Mladosti Miša Vojnović.

Petrovoselci su se zadovoljni vratili iz Malog Iđoša, mada nisu, kao pre nedelju dana protiv Slobode iz Stare Moravice pred svojim navijačima, realizovali najstrožu kaznu. Sada je Aleksandar Stanojev promašio gol sa bele tačke.

- Rezultatski izgleda da smo lako stigli do celog plena, ali nije baš tako. Posle vođstva od 1:0 golom Aleksandra Božića, u nekoliko navrata smo prokockali izrazite prilike i plašio sam se da nas ne stigne kazna. Ali, kada je Nikola Kovačev duplirao vođstvo, mirno smo utakmicu priveli kraju. Sada se okrećemo novom izazovu, odnosno utakmici protiv Slavije pred našim gledacima iduće nedelje, raportirao nam je trener Jdnstva Boris Nađ.

Raduje podatak da su Jedinstvo i Mladost stigli do bodova bez prumljenog gola, jer im se u prvom kolu mreža tresla, Petrovoselcima dva puta, a „mladostašima“ jedanput.

V.Jankov


Mladost : Sloboda
Bačka : Eđšeg
Proleter : Slavija
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo 12 10 1 1 31
2 Sloboda 11 7 2 2 23
3 Proleter 11 5 3 3 18
4 Bačka 11 4 3 4 15
5 Mladost 11 5 0 6 15
6 Eđšeg 11 2 0 9 6
7 Slavija 11 1 1 9 4