XS
SM
MD
LG

Porodica Caković postala brojnija za malu Taru

Jovo Caković trener ŽOK Jedinstva, supruga Maja i ćerke Dunja, Jovana i Tara - foto: lična arhiva

Vanredno stanje i pandemija korona virusa ograničili su kretanje i celokupno stanovništvo zemlje stavila u samoizolaciju. Sudbinu naroda dele sportisti, sportski radnici, treneri i ostali. Verujem da njima posebno teško padaju mere samoizolacije, jer su navikli da najveći deo dana provode na sportskim borilištima, takmičeći se za bodove i naklonost navijača. Isto tako, sportisti su sačuvali obraz u teškim trenucima za našu zemlju. Prednjačili su po samodisciplini, poštovanju donetih mera i humanitarnom radu. Zato ne treba da čudi što među zaraženima ima tek poneki sportista ili sportski radnik.

Jedan od onih koji se disciplinovano ponaša i sa porodicom sprovodi mere samoizolacije je Jovo Caković, trener odbojkašica Jedinstva iz Stare Pazove. Porodica Caković je u februaru postala brojnija za prinovu Taru i sva pažnja okrenuta je prema najmlađem članu petočlane porodice.

- Ponovo se međusobno upoznajemo, zaljubljen sam ponovo u svoju suprugu, i lepo nam je u prostranom stanu. Najstarija ćerka ima online nastavu, radi domaće, srednja je predškolac i polako se priprema za ono što je očekuje u budućnosti. Supruga oko bebe ima posla previše, tako da svi priskačemo u pomoć. Nemam puno vremena za čitanje ali moram da skrenem pažnju gledaocima portala na dva štiva "Vođa bez titule", primerenu sportistima i "Bog će pomoći ako ima kome" od Patrijarha Pavla - prenosi nam utiske iz samoizolacije cenjeni stručnjak, i naglašava da za održavanje kondicije koristi sobni bickl i druge sprave.

Odbojkašice Jedinstva dobijaju svake nedelje program rada i vežbe za takozvani mikro ciklus. Vežbe su koncipirane na održavanju snage i Caković je uveren da devojke dosledno, u zavisnosti od uslova, spovode u delo postavljene zadatke. Kad je u pitanju nastavak prvenstva Super lige, poznati trener nije preveliki optimista. - Verujem da će dosadašnji rezultati i tabela biti verifikovani kao konačni, i za nastavak neće biti dovoljno vremena. Mišljenja sam da bi pandemija do polovine maja značajno popustila i pružila  nam mogućnost da početkom juna uđemo kolektivno u salu i počnemo sa treninzima - optimista  je Caković.  


5 .kolo Mini liga 1-6
Ub 0 : 3 Vizura
Crvena zvezda 1 : 3 Jedinstvo
Železničar 0 : 3 TENT
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 TENT 23 19 4 54
2 Jedinstvo 23 17 6 51
3 Ub 23 17 6 50
4 Crvena zvezda 23 13 10 40
5 Železničar 23 12 11 36
6 Vizura 23 10 13 32