XS
SM
MD
LG

OK TENT: Kreacijama i razigravanjem Ana Jakšić se ugradila u šampionski mozaik

Ana Jakšić, OK TENT - foto: lična arhiva

Pre početka prvenstva u Super ligi Srbije, niko u Obrenovcu nije ni razmišljao o tituli i cilj je bio da se "energetičarke" plasiraju u gornju polovinu tabele i izbore evropsku vizu. U šampionskoj ekipi TENT-a, među nekoliko istaknutih pojedinaca, isticala se učinkom Ana Jakšić (22), visperni tehničar i graditelj igre.

- Najveći deo sezone smo vodile i bilo je logično da u slučaju prekida ponesemo titulu, prvu u istoriji kluba. Pomalo sam razočarana što nismo dobili mogućnost da odigramo plej-of, što bi za mlad sastav bio veliki kapital. Liga je bila izjednačena, odigrale smo mnoštvo teških i neizvesnih mečeva. Svaka je za nas bila svojevrsni izazov, mogućnost za novo dokazivanje i težnja da budemo još uspešniji. Dobra selekcija i kvalitetne letošnje pripreme su bile dobro polazište i temelj za uspešnu seriju koja nas je vinula u sam vrh. Trener Milan Gršić je dobro ukomponovao sastav, znao da nas razigra i naš moto koji nas je vodio do trona bio je "igramo da pobedimo" - naglašava Ana Jakšić.

U svaki poen primača, korektora ili srednjeg blokera, ugrađeno je umeće i znanje dizača. On je taj koji razmišlja za tim, kreira akcije, razigrava, jednom rečju, mozak ekipe i veza između trenera i postave na terenu. Navedene konstatacije su bile svojstvene za Jakšićevu.

- Dobila sam od trenera Gršića potpunu slobodu u razigravanju saigračica, tako da sam igrački rasla i sticala neophodno samopouzdanje. Uloga dizača iziskuje zrelost, brzinu i ispravnost u razmišljanju, osećaj  za ritam igre. Mora pomalo da bude psiholog i da oseti koja od saigračica ima svoj dan i kojoj ide od ruke. U osvrtu na pojedinačnu statistiku, gde  je svrstana u sam vrh najbolje ocenjenih tehničarki lige, dodaje da statistika može da zavara, i teren je najmerodavniji, tu se meri učinak svakog pojedinca.

Ana Jakiš je počela da igra odbojku sa 11 godina u Crvenoj zvezdi kod sadašnjeg trenera Gršića. Prošla je sve mlađe kategorije i branila boje mlađih reprezentativnih selekcija. Pre dve godine je došla u TENT kao pozajmljen igrač crveno-belih, da bi od prošlog leta potpisala ugovor sa obrenovačkim superligašem. - U klubu živimo i radimo kao jedna složna porodica. Niko ne gleda samog sebe i sve je podređeno timskom učinku - otkriva nam tajnu uspeha, i žali što nisu imale priliku da radost podele sa vernim navijačima.  


5 .kolo Mini liga 1-6
Ub 0 : 3 Vizura
Crvena zvezda 1 : 3 Jedinstvo
Železničar 0 : 3 TENT
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 TENT 23 19 4 54
2 Jedinstvo 23 17 6 51
3 Ub 23 17 6 50
4 Crvena zvezda 23 13 10 40
5 Železničar 23 12 11 36
6 Vizura 23 10 13 32