XS
SM
MD
LG

Obrenovačke odbojkašice u humanitarnoj misiji pomoći maloj Sofiji

Foto: facebook.com/oktentobrenovac

Jedna od najboljih odbojkašica Super lige Srbije i kapiten TENT-a, Jelena Lazić,  dane samoizolacije provodi u Osečini sa roditeljima, sestrom i bratom. Polako se navikava na nepredviđene okolnosti i ne pamti da je toliko dugo vremena provela u roditeljskoj kući, pogotovu usred sezone nepredviđena pauza pružiće joj mogućnost da se dobro odmori , izčili sitne povrede i napuni akumulatore za buduće izazove.

- Od kondicionog trenera Stefana Markuljevića, dobijam plan rada i vežbe koje upražnjavam. Povoljna okolnost je što se nalazim u zdravoj sredini, okružena zelenilom i mogu da istrčim pojedine deonice i odradim deo treninga. U trenucima dokolice rado nešto pročitam, pogledam film ili seriju - kaže Jelena Lazić, alfa i omega lidera.  

Vanredno stanje stuplio je na snagu u trenutku kada su se energetičarke podizale  formu i u mini ligi za plasman od 1 do 6 mesta, zabeležile do prekida četiri pobede i poraz i čvrsto držale prvu poziciju sa tri boda prednosti.  - Pred početak prvenstva bilo je pomalo strepnje i neizvesnosti zbog mladosti i neiskustva devojaka, ali su kvalitetne i sadržajne pripreme i stručan rad trenera Milana Gršića i ostalih iz stručnog štaba dali rezultate. Definitivno ova ekipa ima budućnosti i spremna je za najveće domete - uverena je  naša sagovornica.

Odbojka je kolektivan sport, ali učinak pojedinca može da se izmeri  i vrednuje. Gledajući statistiku posle svake utakmice, kolone sa poenima, atacima, prijemom i drugim elementima, uvek su na strani ove crnokose igračice. Mnogo puta sam se pitao, a verujem i dobar deo navijača u obrenovačkoj hali sportova, odakle crpi toliku snagu, energiju da može da napada iz svih pozicija, i da nikad ne posustane? Pogotovu  impresionira njen uticaj na ostale igračice. Tu je da ih "podigne", ohrabri, ulije neophodno samopouzdanje... -  Odbojka je deo moje mladosti, radujem joj se baš kao prvog dana kada sam uzela loptu i prebacila je preko mreže. Motiva i energije mi nikad ne manjka, bez obzira koliko je kvalitetan protivnik sa druge strane mreže. I dalje uživam u odbojci i radujem se svakom poenu, uspešnoj odbrani, osvojenom setu, pobedi - nadahnuto govori i potvrđuje staro pravilo da se samo talentom ne postaje veliki igrači, već dugim i mukotrpanim radom stiže se do vrha.

- Mi smo najveći deo sezone bili lideri, i očekivali smo upravo da u plej ofu pokažemo najbolju odbojku - reči su direktora Steve Žunića. – Dok čekamo odluku nadležnih i nadamo se nastavku prvenstva, tekuće obaveze ne mogu da stoje, i prilagodili smo se situaciji i sve administrativne obaveze završavamo od kuće. Nije lako, ali je sigurno lakše nego kada su nas zadesile velike poplave i kada smo ostali bez kompletne ifrastrukture. Važno je da se sačuvaju životi, a posle toga polako se vraćamo  u sportske tokove i nadamo se nastavku lige - zaključio je prvi operativac energetičarki.

 OK TENT se uključio u humanitarnu akciju za pomoć i lečenje male Sofije, ćerkice kondicionog trenera Stefana Markuljevića. Sofija boluje od spinalne mišićne atrofije, i neophodna su značajna srdstva za njeno lečenje. Preko humanitarne fondacije "Za Sofijin prvi korak" prikupljaju se sredstva za Sofijino lečenje. Zainteresovani mogu upisati broj 797 i poslati SMS na 3030 (vrednost poruke je 200. din).


5 .kolo Mini liga 1-6
Ub 0 : 3 Vizura
Crvena zvezda 1 : 3 Jedinstvo
Železničar 0 : 3 TENT
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 TENT 23 19 4 54
2 Jedinstvo 23 17 6 51
3 Ub 23 17 6 50
4 Crvena zvezda 23 13 10 40
5 Železničar 23 12 11 36
6 Vizura 23 10 13 32