XS
SM
MD
LG

Na pragu četvrte decenije postojanja titula stigla u Obrenovac

Foto: facebook.com/oktentobrenovac

Na elektronskoj sednici Izvršnog odbora OSS, predsedništva i direktora takmičenja, odlučeno je da nema nastavka prvenstva u domaćim ligama, i prvaci su proglašeni prema plasmanu u trenutku prekida zbog pandemije koronavirusa. Odbojkaški savez je u ovom trenutku doneo najpravičniju odluku, jer nisu postojali elementarni uslovi za nastavak šampionata. Lekarska struka je procenila da se nisu stekli bezbedonosni uslovi za ulazak u hale, čime bi se posredno ugrozilo zdravlje odbojkašica.

To znači da je obrenovački TENT, prvi put u 39 godina postojanja, poneo naslov prvaka Super lige Srbije za odbojkašice. Gledajući oba kriterijuma, ukupan plasman i nekompletnu mini ligu, Obrenovčanke su bile ispred Jedinstva, doduše u plej ofu su imale isti broj bodova kao i Staropazovčanke. Najviše pobeda i najmanje poraza u ligi dovoljno govore o superiornosti devojaka trenera Milana Gršića. Pored toga, pojedinačno kapiten Jelena Lazić je prvi poenter lige, dok je mlađana Hena Kurtagić (15) najbolji bloker.

- Prezadovoljan sam sezonom – nije krio zadovoljstvo mladi stručnjak TENT-a, Milan Gršić. Obezbedili smo izlazak u Evropu, što nam je bio prevashodni cilj. Pored toga, ponosan sam na naše mlade igračice koje su iz utakmice u utakmicu napredovale i dale krupan doprinos u osvajanju titule. Nije lako uporedo juriti rezultate i raditi na afirmaciji igračica kojima je liga bila vatreno krštenje. Mečevi sa kvalitetnim rivalima su im puno značile i prava je šteta što nisu bile u prilici da odigraju  preostalih pet utakmica u mini ligi.  Nisam srećan, naglašava kormilar šampionki,  što smo na ovaj način došli do trona. Svaki sportista teži da do uspeha dođe na terenu, pred svojim navijačima.  Bio bih najsrećniji da je postojala mogućnost da se prvenstvo nastavi, kako bi mogli da dokažemo da liderska pozicija i naslov nisu slučajno došli. Ostaje žal što nismo bili u prilici da zajedno sa porodicama, prijateljima i našim vernim navijačima proslavimo titulu kako dolikuje - poručio je Gršić.

Naš sagovornik nije propustio priliku u trenutku slavlja da se zahvali na velikoj podršci koju su imali od strane čelnika kluba. - Odigrali smo prvenstvo rasterećeno, bez pritiska da se mora doći do cilja, i to nam je dalo neohodan mir i pogodnu atmosferu, gde smo mogli nemetano da se spremamo i hladne glave igramo utakmice -  kaže sa zahvaljnošću Gršić i naglašava da su imali uslove za rad u rangu najkvalitetnijih evropskih ekipa.

Sportski direktor Steva Žunić sa pomešanim osećanjima gleda na najveći uspeh kluba u kome je dugi niz godina. - Šteta je što nije bilo mogućnosti da titulu overimo na parketu, jer smo to zaslužili, s obzirom na dosadašnje igre i rezultate. Posebno sam srećan zbog mladih igračica i trenera Milana Gršića, koji su u velikoj meri prevazišli  sva očekivanja. Svaka devojka je dobila šansu da se pokaže, vidi se da su napredovale koracima od ’’sedam milja’’, i doživele punu afirmaciju – izjavio je prvi operativac TENT-a posle odluke takmičarskih organa Super lige.  


5 .kolo Mini liga 1-6
Ub 0 : 3 Vizura
Crvena zvezda 1 : 3 Jedinstvo
Železničar 0 : 3 TENT
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 TENT 23 19 4 54
2 Jedinstvo 23 17 6 51
3 Ub 23 17 6 50
4 Crvena zvezda 23 13 10 40
5 Železničar 23 12 11 36
6 Vizura 23 10 13 32