XS
SM
MD
LG

Za Ubljanke plasman u finale je ravan osvajanju trofeja

Foto: ossrb.org

Polako se podgreva atmosfera pred finalne utakmice odbojkaškog kupa 1. marta na Ubu. Domaćin je dobio organizaciju velikog odbojkaškog događaja, sa ambicijama da pored gostoprimstva pokuša da zadrži pehar u svom gradu. To neće biti lako, pogotovu što u goste dolazi Jedinstvo iz Sare Pazove, trenutno, pored vodećeg TENT-a, najbolja ekipa Super lige.

Trener Ubljanki Marijana Boričić prepušta ulogu blagog favorita gošćama iz Pazove i objašnjava: - Jedinstvo pokazuje uzlaznu formu i trenutno igraju  najbolju odbojku u ligi. Pored nas, dobili su TENT, Crvenu zvezdu, Železničar, i puni samopouzdanja dolaze da osvoje pehar. Dugo igraju zajedno, i mladu ekipu uspešno predvodi kapiten Emilija Žakić. Plasman u finale za nas je ravan osvajanju velikog trofeja, i nismo planirali tako brzo uspon u sam vrh superligaških zbivanja. Kad dođeš u finale sve je moguće. Nismo ih dobili na poslednje dve utakmice, ali je Kup specifično takmičenje, i jedna utakmica odlučuje sve. Potrebno je da devojke imaju svoj dan, da pogode bioritam  doza sreće. Sve su to činioci koji pored forme odlučuju o konačnom ishodu - kaže trener Marijana Boričić.

Slično razmišlja i kapiten Uba Ana Marija Mitrović. - Prvi put nastupamo u finalu i za nas predstavlja veliku čast i dostignuće o kojem pre neki mesec nismo ni razmišljale. Očekivanja su prisutna, uslovi su tu, naše je samo da odigramo najbolje ove sezone.