XS
SM
MD
LG

Milorad Janjuš novi kormilar tiskog broda

Promocija u šefa: Milorad Janjuš je novi kormilar tiskog broda - foto: V. Jankov 

Srpskoligaš sa Tise je proletos vođen sa klupe Draganom Ivanovićem uspeo da ostane u srpskoligaškom karavanu, a kako će biti u aktuelnoj sezoni... Ako se po jutru dan poznaje, Bečejcima preti nova borba za opstanak sa neizvesnim epilogom. Jer, prvo je došlo do rastanka iskusnog trenera i Bečejaca, potom je angažovan Siniša Todorović, ali se ni on nije dogo zadržao, pošto je posle subotnjeg „remia“ sa kabelovcima došlo do sporazumnog raskida ugovora, pa će posao nastaviti Milorad Janjuš, koji je bio asistent Draganu Ivanoviću.

To je stari scenario srpskog fudbala. Kad ne ide, menja se trener, jer je lakše jednog čoveka promeniti, nego nekoliko igrača. E sad, niko se ne pita ko je selektirao te igrače. Normalno bi bilo da to radi u dogovoru sa rukovodstvom kluba ili nekim od članova šef stručnog štaba. Međutim, letos je to pravo uskraćeno treneru Ivanoviću i to je bio jedan od razloga za iznenadni rastanak na sam dan starta sezone. Brzo su Bečejci reagovali i angažovali Sinišu Todorovića, koji je, posle niza godina rada u srpskoligašu Dunavu iz Prahova, dočekao da se vrati u matični klub. Ali, očito, nije imao pravu sliku. Startovao je pobedom (1:0) protiv Slobode iz Donjeg Tovarnika i u narednih sedam utakmica uknjižio je četiri nerešena rezultata i tri poraza, što ih je spustilo na nezavodno pretposlednje mesto aktuelnog srpskoligaškog karavana. Alarm je upaljen i rešenje je nađeno u Miloradu Janjušu.

- Zahvalni smo Todoroviću što se u nezgodnom trenutku prihvatio nezahvalnog posla, ali kako rezultati nisu bili na željenom nivou zajedno smo došli do zaključka da je najbolje da se rastanemo i „šok terapijom“ pokušamo da razmrdamo igrački kadar. Nismo se dugo dvoumili, jer je Milorad Janjuš kao asistent treneru Ivanoviću prošao sa ekipom kompletne pripreme, sada je stekao i potrebnu licencu, pa verujemo da će se brzo uklopiti u rad i da zajedničkim snagama pokušamo u preostalih šest kola jesenje polusezone da izvučemo maksimum iz ovog igračkog kadra, rekao je u ime kluba okupljenim predstavnicima medija sportski direktor Bečejaca Miloš Andrić.

Milorad Janjuš je znano fudbalski ime, jer je, posle matičnog Poleta iz Sivca igrao u Crvenki, Bečeju, Novom Sadu, novosadskom Proleteru, Borcu iz Šajkaša, Spartaku, a u inostranstvu su ga zapamtili golmani azijskih ekipa u Uzbekistanu, Iranu, Vijetnamu, Maleziji, Maldivima i na Malti. Po završetku igračke karijere odlučio se za trenerski poziv. Vodio je Srbobran u seniorskoj konkurenciji, a u srpskoligašu sa Tise je prošao sve mlađe uzrasne kategorije, a od zimus radi sa seniorima. Proletos je bio pomoćnik iskusnom Draganu Ivanoviću i bio je deo ekipe koja je uspela da zadrži srpskoligaški status. Veruje da će mu i sada, kao šefu, to uspeti. Da ne veruje, ne bi se ni prihvatio ovog posla. Uostalom, već je osvojio jedan bod, a da i nije ni šefovao. U prvom kolu, pošto je Dragan Ivanović napustio Bečej, vodio je ekipu na premijeri aktuelne sezone u Divošu i bilo je 2:2.

- Kao napadač tokom igračke karijere, težiću da moje ekipe igraju ofanzivni fudbal, da daju što više golova, jer bez njih nema bodova. Imam dugu igračku karijeru, radio sam sa raznim trenerima i od svakog ponešto naučio, a proletos sam bio uz Dragana Ivanovića i dobar deo ovih mladića. Poznajem situaciju u klubu i očekujem da ću se brzo i lako adaptirati na novu ulogu šefa stručnog štaba, da ću naći zajednički jezik sa igračima i ofanzivnom igrom pokušati da sakupljamo bodove već od nedelje u Novim Banovcima, gde nas čeka utakmica sa Omladincem. Zahvalio bih se rukovodstvu kluba na ukazanom poverenju i nadam se da ću ga opravdati dobrim radom i rezultatima, prve su reči Milorada Janjuša po promociji za kormilara tiskog broda.

Ako je suditi po narodnoj "treća-sreća", onda je pred Miloradom Janjušem period uspeha, jer će treći šef stručnog štaba Bečejaca od starta priprema za aktuelnu sezonu.

V. Jankov      


OFK Kikinda 1 : 1 OFK Vrbas
RFK Novi Sad 1921 3 : 0 Borac (Š)
Hajduk (D) 1 : 0 Naftagas
Sloboda (DT) 0 : 0 Železničar
Podunavac 3 : 0 Omladinac (NB)
Bečej 1918 0 : 0 Kabel
Dinamo 1945 0 : 1 Sloga (Č)
Vojvodina 1928 2 : 1 Radnički Zrenjanin
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Vrbas 9 6 2 1 20
2 OFK Kikinda 9 4 5 0 17
3 Sloboda (DT) 9 5 2 2 17
4 Sloga (Č) 9 5 2 2 17
5 Hajduk (D) 9 4 4 1 16
6 Naftagas 9 4 2 3 14
7 Kabel 9 3 4 2 13
8 Radnički Zrenjanin 9 3 3 3 12
9 Dinamo 1945 9 3 2 4 11
10 Železničar 9 2 4 3 10
11 Podunavac 9 3 1 5 10
12 RFK Novi Sad 1921 9 3 1 5 10
13 Vojvodina 1928 9 3 0 6 9
14 Omladinac (NB) 9 2 3 4 9
15 Bečej 1918 9 1 5 3 8
16 Borac (Š) 9 0 2 7 2