XS
SM
MD
LG

Vodeći OFK Vrbas dočekuje Pančevce, u Čonoplji okršaj novajlija, derbi se igra na Štrandu, dolaze Divošani

Vojvođanski srpskoligaši su odigrali jednu trećinu polusezone i sve ide u prilog tvrdnji o izjednačenosti lige. Potvrda izrečenog vidi se u osvrtu na izgled tabele gde novajlije vode glavnu reč. OFK Vršac i Sloboda dele vodeću poziciju i prvih devet ekipa razdvaja pet bodova. Vrbašani su se iz Elemira vratili sa celim plenom, Sloboda je dobila Zrenjanice u izjednačenom meču, Kabelu je pripao novosadski derbi, Kikinđani, Hajduk i Bečej 1918 morali u se zadovoljiti bodom kod kuće. Želja se budi i u Šajkašu su sigurno dobili poslednji Borac.

U okviru šestog kola u subotu se igra pet utakmica.

Vodeći OFK Vrbas ugostiće Dinamo 1945 kao blagi favorit. Tajna uspeha novajlije, ako je ima, leži u činjenici da su pogodili sa pojačanjima i uz stručan rad dobili su respektabilan sastav spreman za velike domete. Igraju najlepši fudbal, način na koji igraju i postižu golove prvivlači pažnju poklonika fudbalske igre. Pančevci su praktično iz jedne šanse stigli do gola na isteku prvog poluvremena na stadionu pored Tise. Polako se konsoliduju i redovno osvajau bodove, tako da u Vrbasu nisu bez šansi.

Radnički pored Skrobare dočekuje mladi sastav Podunavca u ulozi favorita. Igraju promljivo i bez reprezentativaca Topića i Paroškog izgubili su u Donjem Tovarniku. Ekipa iz Belegiša je upisala prvu pobedu nad mladim timom Vojvodine 1928 i sa više optimizma ulaze u naredne utakmice. Mladost sa sobom nosi oscilacije u igri i u Zrenjanin ne idu sa belom zastavom.

U Čonoplji snage će odmeriti dvoje novajlija, Sloga i Sloboda. Sloga se pokazala kao nezgodan domaćin, mada su odneli bod iz Divoša. Sloboda, pored lidera, predstavlja najprijatnije iznenađenje i pobedom nad Radničkim vezali su devet bodova iz tri meča. Imaju iskusan sastav koji je dobro ukomponovao trener Đokić i odlaze u Čonoplju da nastave niz.

Železničar se budi i posle dva stratna poraza doneli su iz tri susreta sedam bodova i polako hvataju priključak sa gornjim delom tabele. Sigurno su dobili fenjeraša u Šajkašu i iskoristili brojčanu prednost. OFK Kikinda igra čvrsto sa velikom potrošnjom energije i jedini su neporaženi u ligi. Protiv Omladinca imali su više od igre i nisu iskoristili najstrožu kaznu.

Naftagas je u velikoj prednosti u odmeravanju snaga sa poslednjim Bocem. Neočekivano su kiksnuli od Vrbašana i kao da su uzeli mali predah (tri kola-dva boda). Borac se suočava sa brdom poroblema i povrh svega ostali su bez trenera Nebojše Filipovića. Protiv ekipe iz Inđije imali su peh i veći deo susreta odigrali sa igračem manje.

Nedelja je rezervisana za duele u Novim Banovcima, Perlezu i na Štrandu.

Kabel je iznenadio “kanarince” na Detelinari i uhvatili priključak sa vodećim dvojcem. Igraju korektno, još nisu na željenom nivou i vidi se da imaju potencijal za najviše domete. Hajduk je imao peh da je igrao bez reprezentativaca i isključenog Jelića 70 minuta, ipak su uspeli da povedu i osvoje bod.

Omladinac će ugostiti Novi Sad 1921 i nezahvalno je davati bilo kakve prognoze. Uspeli su da odole u Kikindi disciplinovanom i čvrstom igrom. Zaređali su sa remijima i sa ambicioznim “kanarincima” mogu upisati i četvrti nerešen rezultat. Polako jure individualnu i ekipnu formu, bitno je da uđu u dobar ritam i veruju da su vodeći dostižni. Savladali su u predkolu kupa Hajduk i plasirali se među 32 ekipe u završnicu najmasovnijeg takmičenja. Očekuje se otvrena utakmica, sa golovima i velikom posetom na tribinama u Banovcima.

Vojvodina 1928 i Bečej 1918 nisu puno pokazali, naročito to važi za mladog domaćina, koji je zaređao sa porazima. Novi ubedljiv neuspeh doživeli su u Belegišu i ovo im je prilika da uhvate poslednji voz. Od meča sa omladincima Novog Sada nisu osvojili ni bod, niti su postigli gol. Bečejci su popustili i u poslednje vreme nemaju uspeha, pored velikog broja prilika nisu uspeli da savladaju Pančevce. Očekuje se više borbena i taktički zahtevna nego lepa utakmica i moguća su sva tri znaka.


OFK Vrbas : Dinamo 1945
Vojvodina 1928 : Bečej 1918
Radnički Zrenjanin : Podunavac
Sloga (Č) : Sloboda (DT)
Kabel : Hajduk (D)
Omladinac (NB) : RFK Novi Sad 1921
Železničar : OFK Kikinda
Naftagas : Borac (Š)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Vrbas 5 4 0 1 12
2 Sloboda (DT) 5 4 0 1 12
3 Kabel 5 3 1 1 10
4 OFK Kikinda 5 2 3 0 9
5 Hajduk (D) 5 2 2 1 8
6 Naftagas 5 2 2 1 8
7 Železničar 5 2 1 2 7
8 Dinamo 1945 5 2 1 2 7
9 Radnički Zrenjanin 5 2 1 2 7
10 Omladinac (NB) 5 1 3 1 6
11 Bečej 1918 5 1 3 1 6
12 Sloga (Č) 5 1 2 2 5
13 Podunavac 5 1 1 3 4
14 RFK Novi Sad 1921 5 1 1 3 4
15 Vojvodina 1928 5 1 0 4 3
16 Borac (Š) 5 0 1 4 1