XS
SM
MD
LG

Obrenovčani u petak gostuju poslednjim "studentima", "rudari" i "hemičari" u derbiju kola, u ponedeljak "saobraćajci" u Zemunelu

Srpska liga Beograd u smanjenom obimu pokazala se kao pun pogodak i primer je kako treba da funkcionišu ostale tri grupe trećeg ranga. Smanjen broj klubova pogodovao je koncentraciji kvaliteta, izjednačenosti lige i nepredvidivosti rezultata. Posle četiri odigrana kola čak pet ekipa se, sa istim brojem bodova, nalazi na vodećoj poziciji. Jedino na startu zaostaju Studentski grad i Radnički (N. Beograd), bez osvojenog boda, kao i Brodarac (jedan bod). Od 11. OFK Budućnosti i vodećih je razlika četiri boda. Mali je uzorak da bi mogli raslojiti ekipe, ako se po jutru dan poznaje, očekuje nas zanimljiva i neizvesna jesen.

Proteklo četvrto kolo obeleženo je malim brojem postignutih golova i da se efikasnošću nisu istakli igrači Zvezdare, realizacija bi značajno podbacila.

U petak se igraju utakmice pored hipodruma i u Bežaniji.

Obrenovački Radnički se nakazi u grupi vodećih ekipa i ukrstiće koplja sa poslednjim Studentskim gradom, koji je najviše razočarao u dosadašnjem toku prvenstva. “Studenti” ne mogu da se oporave od odlaska nosilaca igre i nihove alternative ne mogu da ih dostojno zamene, tako da mladi trener Jeličić nema u rostru mogućnost da unapredi igru. Potvrda izrečenog leži u činjenici da su doživeli novi debakl na Bulbudercu. Obrenovčani se suočavaju sa pritiskom jednog od favorita i kao da su na svoja mlada pleća stavili veliki teret. Sa Ušćanima su odigrali bez golova, u igri gde su gosti u finišu stvorili zrelije šanse.

Pre podne startuju igrači BASK-a i Zvezdare i sve obećava da će to biti otvoreni okršaj, sa golovima. “Sokolovi” nisu imali sreće u pojedinim mečevima, sve im se vratilo ispod Kalemegdana. Vodeća Zvezdara pripada grupi neporaženih ekipa, stabilizovali su formu i kako prvenstvo odmiče igraju sve bolje i ponovo će da kroje vrh tabele.

Brodarcu se pruža šansa da se pomeri sa mizernog boda, koliko su osvojili za 360 minuta igre. U Surčinu su ih pratili pehovi i podbacili su u realizaciji. U dva navrata lopta je izbačena sa gol crte Sučinaca, da bi u poslednjim sekundama prvog poluvremena loša reakcija kumovala vođstvu domaćina. Koliko je protivnički gol začaran, toliko lako primaju golove. Trener Ilić je u startnoj postavi imao šest bonusa i isto toliko mladih igrača sedelo je na klupi. Mada su favoriti neće im biti lako u duelu sa mladim “majstorima”, koji su nezasluženo na nula bodova. U svakom meču su parirali protivniku, u pojedinim trenucima bili bolji. Brodarac neće više igrati u Žarkovu i potražiće teren sa veštačkom podlogom gde mogu da razviju bržu i konkretniju igru.

Na Novom Beogradu sastaju se Uće i Jedinstvo. Ušćani su uspešno parirali Radničkom na Vašarištu i bili blizu osvajanja celog plena. Vezali su tri remija, igraju zrelije, brzi su u tranziciji i favoriti su u meču sa Surčincima. Znali su da kazne propuste mladih “Brodara” i osvojili su više bodova od prikazane igre.

U nedelju se u Lazarevcu igra derbi kola između Kolubare i Prve Iskre. “Rudari” igraju sve bolje i nakon dva remija slavili su na Novom Beogradu na isteku utakmice. Imali su povoljan raspored i tek ih očekuju teži mečevi kao što je okršaj sa iskusnim i stabilnim “hemičarima”. Iskra je dobila OFK Budućnost uz dozu sreće i po prikazanom gosti su zaslužili više.

Istog dana sastaju se novi srpskoligaši u Dudovici, gde gostuje KFK Ravna Gora Barajevo. Domaćin je pružio zadovoljavajuću partiju u Bariču i rani gol crno-belih bio je presudan po konačan ishod meča. Na osnovu izveštaja delegata i primedbe klubova, izvršen je vanredni pregled terena u Dudovici i izveštaj će biti obelaodanjen kasnije. Neizvesno je da li će se meč igrati u navedenom mestu. Ravnogorci su bolje startovali i na značaju dobija pobeda nad Teleoptikom. Radi se o dve izjednačene, iskusne i čvrste ekipe, tako da će jedni i drugi odigrati na rezultat i remi se nameće kao realna opcija.

Kolo se zatvara u ponedeljak utakmicom između Teleoptika i GSP Polet Dorćola. Oba rivala su poraženi u prethodnom kolu i imaju isti broj bodova. “Optičari” su podmladili sastav i stiče se utisak da nemaju kvalitetan tim kao prošle sezone. Setimo se da su u poslednjim minutima srećno uspeli da preokrenu meč protiv OFK Budućnosti i iz tri meča doneli su tek dva boda. “Saobraćajci” su doživeli neočekivano prvi poraz ispod Kalemegdana od motivisanih “sokolova”. Imaju mali roster i mogu biti zadovoljni osvojenim bodovima u uvodu porvenstva.


Brodarac 5 : 1 Radnički (NB)
Ušće Novi Beograd 2 : 0 Jedinstvo
Studentski grad 2 : 3 Radnički (O)
BASK TEK 2 : 3 Zvezdara
Teleoptik 1 : 0 GSP Polet Dorćol
OFK Budućnost 0 : 0 KFK Ravna gora Barajevo
Kolubara 1 : 0 Prva iskra
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvezdara 5 3 2 0 11
2 Radnički (O) 5 3 2 0 11
3 Kolubara 5 3 2 0 11
4 Ušće Novi Beograd 5 2 3 0 9
5 Jedinstvo 5 2 2 1 8
6 Teleoptik 5 2 2 1 8
7 Prva iskra 5 2 2 1 8
8 KFK Ravna gora Barajevo 5 2 2 1 8
9 GSP Polet Dorćol 5 1 2 2 5
10 OFK Budućnost 5 1 2 2 5
11 BASK TEK 5 1 2 2 5
12 Brodarac 5 1 1 3 4
13 Studentski grad 5 0 0 5 0
14 Radnički (NB) 5 0 0 5 0