XS
SM
MD
LG

Besplatan ulazak u svet sporta za sve devojčice u Srbiji

Petu godinu za redom, Institut za ženski sport, postavlja nove standarde razvoja ženskog sporta u Srbiji i objavljuje početak upisa i nove sezone besplatnih škola sportova u 25 gradova širom zemlje, namenjenih svim devojčicama uzrasta od 7 do 14 godina. Više od pedeset sportskih stručnjaka i radnika u sportu okupljenih u Institutu za ženski sport imaju cilj da omoguće svim devojčicama u Srbiji besplatan pristup sportu.

"Ponosna sam što, kao i u Ženskoj košarkaškoj reprezentaciji, uvek imamo kontinuitet učešća na velikim takmičenjima - 3 Olimpijske igre za redom, tako i kroz Pokret za žensku košarku koji ove godine slavi desetu godinu i Institut za ženski sport koji slavi petu godinu, isto tako imamo nešto što je u sportu najteže, a to je kontinuitet dobrih rezultata", izjavila je Marina Maljković, osnivač Instituta za ženski sport, košarkaški trener i selektorka ženske košarkaške reprezentacije.

Institut za ženski sport ima cilj da smanji jaz između broja muškaraca i žena u sportu jer istraživanja pokazuju da više od 60% devojčica osnovnoškolskog uzrasta u Srbiji nema redovnu fizičku aktivnost. U okviru Instituta do sada je održano 20 edukativnih programa, a u novoj sezoni devojčice će imati priliku da treniraju čak 19 sportova, od atletike, preko boksa do šaha. Polaznicama širom Srbije i Republike Srpske posvećeni su koordinatori, članovi medicinskog tima i 54 trenera. 

IŽS poziva sve roditelje i staratelje da podrže ovu inicijativu i da se priključe besplatnim školama sportova koje su im dostupne u njihovim lokalnim zajednicama. Ovo je prilika da zajedno gradimo zdraviju i aktivniju budućnost.  

Za sve informacije i uspis možete pozvati broj telefona Instituta 063 238204, posetiti websajt www.institutzazenskisport.rs ili putem Instagram i Facebook profila @institutzaženskisport. Prvim dolaskom na trening počinje upis u besplatne škole sporta. 

Besplatne škole sportova koje je Institut razvio pomažu devojčicama širom zemlje da zdravije žive i lakše postignu uspeh u školi. Misija Instituta je da napravi pozitivnu razliku u budućem razvoju devojčica u našoj zemlji.