XS
SM
MD
LG

Ušće i "bulke" za primat, Obrenovčani na iskušenju u Železniku, sledi do skora nezamislivi lazarevački derbi u Dudovici

Drugo kolo Srpske lige, Beograd, obeleženo je remijima (četiri) i to veoma borbenim. Na Vašarištu i Dorćolu nije bilo pobednika, ali je postignuto ukupno deset golova. KFK Ravna gora Barajevo upisalo je istorijsku prvu pobedu u premijernoj sezoni. Još jedan novajlija se radovao prvoj srpskoligaškoj pobedi, reč je o OFK Budućnosti iz Dudovice. Izuzev dva remija začinjenih golovima, na ostalim utakmicama postignuto je sedam pogodaka. Prvih 14 utakmica su pokazale da je smanjenjem lige koncentrisan kvalitet, liga je nikad izjednačenija i teško je prognozirati rezultat barem 1-2 utakmice.

Tradicionalno u petak se igraju prva tri susreta u Bežaniji, Železniku i na Carevoj ćupriji.

Duel između Brodarca i vodećih Obrenovčana privlači pažnju, zbog težnji gostiju da ostanu na vrhu a, uslovno rečeno, domaćin da popravi utisak sa starta. Brodari su promenio podlogu i treba im vremena da se priviknu na prirodnu travu i veći teren. Radnički je vodio u duelu sa Surčincima I na kraju ugrabio bod. Kvalitetna utakmica, sa obiljem šansi i golova, uspelih poteza na kraju je zadovoljila nekih 300 gledalaca. Ako žele da ostanu na vrhu u obavezi su da izbore povoljan rezultat u Železniku.

“Studenti” i “saobraćajci” su jači nego prošle sezone, dobro su popunjeni, hoće da se nadmeću i igraju na gol više, tako da sve obećava dobru predstavu. Studentski grad se dobro držao u Barajevu, odolevali i stiče se utisak da im nedostaju 2-3 iskusnija igrača pored sačuvanog kostura od 7-8 imena. Dva poraza na startu moraju pod hitno anulirtati i protiv gostiju sa Dorćola osvojiti prve bodove.

Biće zanimljivo pored hipodruma, gde gostuje KFK Ravna gora Barajevo. “Sokolovi” su u Bariču osvojili prvi bod i pokazali da im igra “hemičara” odgovara. Odigrali su čvrsto, postojano i dobro su prostrudirali način igre domaćina. Dolazak Barajevaca je prilika za prvu jesenju radost. Neće biti lako jer se gostima nakon istorijske prve pobede podiglo samopouzdanje. Bilo je malo pritiska, grča kod igrača, ali su bodreni od 250 navijača uspeli da budu bolji za gol od upornih i staloženih “saobraćajaca”.

Derbi između Ušća i Zvezdare igra se na “Traktor areni”. Dva takmaca bili su uspešni na startu i osvojili po četiri boda. Pripadaju odabranom društvu i u grupi su od četiri kluba koja jurišaju na tron. Ušćani su na Dorćolu uzeli bod. Zvezdara je uspela da savlada Brodarac i daju nagoveštaj da će imati manje oscilacija u odnosu na prošlu sezonu.

Teleoptik i Prva Iskra igraju u Zemunelu u prepodnevnom terminu. Imali su indetičan start (po četri boda) i žele da ponove uspešne igre iz prethodne sezone. “Optičari” su vodili u Lazarevcu dugo i vidi se da su mnogo dobili dolaskom iskusnog defanzivca V. Stankovića. Još nisu dovoljno kompaktni i mladosti treba vremena da se uklopi i iskaže raskošni potencijal. Iskra je bila bliža pobedi nad “sokolovima”, naročito su u prvom kada su imali tri kolosalne šanse a najzreliju priliku u nadoknadi vremena.

U nedelju se igra u Dudovici i Surčinu.

OFK Budućnost i Kolubaru je do pre dve sezone delila četiri ranga, da bi se “rudari” srozali, a domaćin napravio istorijski plasman i eto ih u velikom lazarevačkom derbiju. Dudovčani su odneli sa Novog Beograda tri boda protiv pojačanih “majstora”, priznaju da su imali sreće I susret su završili sa igračem manje (isključen Bošković). Mladi bonus golman Ilić je u zaustavnom vremenu napravio smelu intervenciju i sačuvao svoj gol dovoljno za tri boda. Trener Dukanac, jedan od retkih trenera iz radnog odnosa, proveo je kao igrač i trener u Kolubari dve decenije i dobro poznaje ovdašnji mentalitet. Igrači koji sada nose crno-zeleni dres je selektirao upravo Dukanac.

Jedinstvo je za razliku od Radničkog (N.Beograd) uspešno startovao i vratio se sa vrućeg gostovanja iz Obrenovca neporaženi. Odigrali su dobro i organizovano, nisu se branili, uspeli su da preokrenu rezultat i raduje da su bili na startu efikasni. Novobeograđani su počeli sa sedam novih i skoro registrovanih igrača (četvoro na klupi). Kako su pojačanja kasnila, očekuju da podignu nivo igre i dva igrača se izdvajaju po učinku.


Brodarac 5 : 1 Radnički (NB)
Ušće Novi Beograd 2 : 0 Jedinstvo
Studentski grad 2 : 3 Radnički (O)
BASK TEK 2 : 3 Zvezdara
Teleoptik 1 : 0 GSP Polet Dorćol
OFK Budućnost 0 : 0 KFK Ravna gora Barajevo
Kolubara 1 : 0 Prva iskra
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvezdara 5 3 2 0 11
2 Radnički (O) 5 3 2 0 11
3 Kolubara 5 3 2 0 11
4 Ušće Novi Beograd 5 2 3 0 9
5 Jedinstvo 5 2 2 1 8
6 Teleoptik 5 2 2 1 8
7 Prva iskra 5 2 2 1 8
8 KFK Ravna gora Barajevo 5 2 2 1 8
9 GSP Polet Dorćol 5 1 2 2 5
10 OFK Budućnost 5 1 2 2 5
11 BASK TEK 5 1 2 2 5
12 Brodarac 5 1 1 3 4
13 Studentski grad 5 0 0 5 0
14 Radnički (NB) 5 0 0 5 0