XS
SM
MD
LG

Na trsteničkom aerodromu uskoro Međunarodni "Blanik kamp Kup 2024"

Dejan Sarić pilot u aero klubu Trstenik, foto D.Ivanović

Iz Aero kluba Trstenik već najavljuju sportsku manifestaciju pod nazivom Međunarodni ’’Blanik kamp Kup 2024’’ šesti po redu na trsteničkom Aerodromu, koji će se održati od 6. do 8. septembra ove godine. To je takmičenje pilota u preciznom sletanju jedrilicom, organizator je i ovoga puta Aero klub Trstenik.

Prema rečima Dejana Sarića pilota u trsteničkom Aero klubu, prvog dana 6. septembra planiran je trening a sutra dan 7. septembra je takmičenje. Tu je i jedna novina koja će biti 8. septembra, to je svečano zatvaranje Međunarodnog ’’Blanik Kamp Kup-a 2024’’ uz letački deo.

Očekuje se veliki broj takmičara iz Srbije i regiona, kao i veliki broj vazduhoplova, koji će za ovu priliku doleteti iz raznih krajeva i biće dostupni zaljubljenicima u vazduhoplovstvo, za razgledanje i fotografisanje, saznajemo od Dejana Sarića koji je proglašen za najboljeg pilota opšte avijacije u Srbiji u 2023. godini. Letački deo krasiće raznorazne letilice od jedrilica, do jedrilica sa motorom, ultra lakih letilica i aviona opšte avijacije dvomotornih aviona pa do helikoptera. Svoje učešće na ovom takmičenju potvrdilo je i Ministarstvo odbrane sa helikopterima u statičkom i dinamičkom delu. Očekuje se još odgovor o učešću od Ministartva unutrašnjih poslova za njihove letelice, dodao nam je na kraju Dejan Sarić.