XS
SM
MD
LG

Želja na popravnom u Banovcima, derbi pored Skrobare, na Štrandu pobedniku sledi kupanje u Dunavu

Prvo kolo u Srpskoj ligi, Vojvpodina, donelo je više radosti gostujućim ekipama. Četiri pobede na strani zabeležili su: Radnički, Dinamo 1945, OFK Vrbas i neočekivano Kabel u Inđiji, protiv jednog od kandidata za naslov. Od domaćina, Naftagas je rezultatski bio ubedljiv kao OFK Kikinda, Sloboda je uknjižila istorijsku pobedu. Postignuto je 17 golova (dva po meču) I očekujemo da strelci budu efikasniji.

Od osam utakmica u subotu su na programu četiri, u Vrbasu, Bečeju, Zrenjaninu i Čonoplji.

Pored Skrobare igraju dva kvalitetna rivala, koji su slavili u prvom kolu. Radnički je pobedio u Šajkašu sa igračem više i potvrdio da će igrati vidnu ulogu u tekućoj sezoni. OFK Kikinda je sigurno dobila povratnika Vojvodinu 1928. Radi se o tvrdoj, agresivnoj i trkački nastrojenoj ekipi, koja će biti oslabljena, bez Mojsilovića (povredio ligamente kolena).

Vrbašani su se nakon duže pauze vratili među srpskoligaše i ne sumnjamo da će stadion Šlaiz biti krcat. Iznenadili su mlade Banovčane pored Dunava i napravili dobru uvertiru za duel sa Podunavcem. Skockali su dobru ekipu od iskusnijih i mlađih igrača i biće neugodni protivnik za svakog. Podunavac su mnogi unapred otpisivali, a oni su na premijeri tesno izgubili u Donjem Tovarniku... Skockali su mlad, agresivan i brz sastav koji će mnogima pomrsiti račune.

Sloga i Borac bili su neuspešni na startu i prilika je za popravni. U Čonoplji su nezadovoljni suđenjem u Elemiru i od tri primljena gola, smatraju da su dva neregularna(ofsajd i lopta napustila teren). Primili su dva sporna gola za dva minuta u finišu prvog poluvremena. Za naredni susret biće jači za bonusa Radosavljevića i Vemića. Tim iz Šajkaša je u prvom poluvremenu imao svoje prilike, da bi u nastavku ostao bez isključenog Romića i gosti iz Zrenjanina su znali da materijalizuju brojčanu prednost.

U Bečeju je bilo velikih lomova i završilo se prepucavanjima između čelnika kliuuba i trenera Dragana Ivanovića, koji je nezadovoljan podneo ostavku uoči puta u Divoš. Nasledio ga je Siniša Todorović i to kao da je trglo igrače i uspeli su da osvoje bod na vrućem gostovanju u Divošu. Malo su menjali i novi kormilar dobro poznaje goste iz Tovarnika, koji su odigrali istorijsku utakmicu i opterećeni važnošću meča nisu odigrali na željenom nivou. Pored Tise biće oslabljeni, bez iskusnog Vujasina i Popovića.

Nedelja je rezervisana za duele u Pančevu, Perlezu, Novom Sadu I Novim Banovcima.

Sudeći po rezultatima na startu, meču između Kabela i Naftagasa pripada epitet derbija. Novosađani su iznenadili pretendenta za naslov na njihovom veštaku u Inđiji. Postigli su gol i umešno se branili od jalovih i neorganizovanih napada Železničara. Jači su za dva iskusna Smederevca, jedan je Dimitrijević. Naftaši mogu biti zadovoljni visokom pobedom, ali igrački nisu bili u skladu sa konačnim rezultatom.

Vojvodina 1928 dočekuje veliku enigmu Novi Sad 1921 i nije poznato da li će nastupiti u najačem sastavu, ili će ponovo u postavi imati omladince. Sve zavisi od skidanja zabrane na registraciju igrača. Povratnik u ligu ima mlad sastav i iskusnog trenera Gutešu, ukoliko “kanarinci” dođu oslabljeni nisu bez šansi da uknjiže prvu pobedu.

Dinamo 1945 dočekuje Hajduk kao blagi favorit. Iskoristili su oslabljeni sastav Novog Sada 1921 i na Detelinari se radovali prvim bodovima. Zadržali su kostur tima i pojačani spremani su da ponove rezultate iz prošle sezone. Hajduk se na premijeri propisno ispromašivao i na kraju su iz početničkih grešaka primili dva gola. U Pančevu će bito oslabljeni za odsustvo tri bitna prvotimca.

Omladinac je bio neuspešan pored Dunava i bodove je odneo novajlija iz Vrbasa. Svesno su podmaladili redove i trebaće vremena i strpljenja da mladići proigraju, imaju potencijal i trener Đokić veruje da mogu parirati rivalima. Prošle sezone su sa prvakom odigrali retko uzbudljiv meč pun preokreta. Železničar se nije snašao na novom veštaku, imali su inicijativu, neorganizovano napadali i ostali bez planiranih bodova. Sa Osmanom, Matijevićem, Dimitrovim i ostalima su blagi favoriti u Banovcima.


Naftagas : OFK Vrbas
Borac (Š) : Železničar
OFK Kikinda : Omladinac (NB)
RFK Novi Sad 1921 : Kabel
Hajduk (D) : Sloga (Č)
Sloboda (DT) : Radnički Zrenjanin
Podunavac : Vojvodina 1928
Bečej 1918 : Dinamo 1945
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Vrbas 4 3 0 1 9
2 Sloboda (DT) 4 3 0 1 9
3 Naftagas 4 2 2 0 8
4 OFK Kikinda 4 2 2 0 8
5 Hajduk (D) 4 2 1 1 7
6 Kabel 4 2 1 1 7
7 Radnički Zrenjanin 4 2 1 1 7
8 Dinamo 1945 4 2 0 2 6
9 Omladinac (NB) 4 1 2 1 5
10 Bečej 1918 4 1 2 1 5
11 Železničar 4 1 1 2 4
12 Sloga (Č) 4 1 1 2 4
13 RFK Novi Sad 1921 4 1 1 2 4
14 Vojvodina 1928 4 1 0 3 3
15 Podunavac 4 0 1 3 1
16 Borac (Š) 4 0 1 3 1