XS
SM
MD
LG

Klafurić: Bićemo aktivan protivnik

FK TSC, u četvrtak 22. avgusta od 20h, gostuje ekipi Makabi Tel Aviv u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope u mađarskom gradu Sombathelju u kome je izraelski tim domaćin na ovoj utakmici zbog situacije na bliskom istoku.

Pred prvu utakmicu plej-ofa Lige Evrope u kojoj TSC gostuje šef stručnog štaba Dean Klafurić je rekao da izuzetno ceni protivnika i da jedva čeka sutrašnju utakmicu.

"U evropskim utakmicama se igraju dve utakmice, a mi smo dobili veoma respektabilnog protivnika koji ima iskustvo i dobre rezultate u evropskim takmičenjima. Izraziti su favoriti u oba meča, što pokazuju i kladionice. Naravno, u fudbalu su iznenađenja uvek moguća, a mi verujemo da možemo iznenaditi, svakako u utakmice ulazimo sa ciljem da se plasiramo u Evropsku ligu", rekao je Klafurić.

Odbrambeni igrač Miloš Pantović se složio sa trenerom da ovo neće biti lake utakmice, ali da u Evropi nikada nije lako.

"Dobro poznajemo protivnika, pogotovu jer ih predvodi naš bivši trener, znamo šta možemo da očekujemo, pripremali smo se, dobro trenirali i analizirali. Ništa se neće rešavati u prvom meču a drugi igramo na domaćem terenu i pred našim navijačima i nadam se da ćemo uspeti da učinimo da se u ovom dvomeču sve rešava u poslednjih 90 minuta", kazao je Pantović.

Klafurić je potvrdio da je zdravstveno stanje igraća dobro i da su, osim Ćirkovića koji ima lakše zdravstvene probleme, svi ostali spremni. 

"Dobro smo trenirali i analizirali smo njihovu igru kako bi uočili koje su im slabosti ali i prednosti, naravno, isto su uradili i oni kao što se uvek radi pred svaku utakmicu, pogotovu ovako važnu. Ipak,  jedina istina u fudbalu se piše na terenu. Makabi ne igra kod kuće, a svaki tim to voli i oseća se bolje i prijatnije i tamo ima veće samopouzdanje. To što se igra na neutralnom terenu  jeste određena prednost za nas, ali danas su te razlike sve manje i manje", dodao je Klafurić.

Na pitanje novinara da li će Lazetić i u ovoj utakmici forsirati napadački fudbal Klafurić je odgovorio:

"TSC svaku utakmicu želi da dobije i tako će biti u ovim protiv Makabija. Napadački fudbal je veoma širok pojam, podrazumeva mnogo toga, pa ćemo videti. Cilj nam je da budemo aktivan protivnik i da pokušamo da pronađemo put do pobede. Lazetić je tek nedavno prešao u izraelski klub i verovatno bolje poznaje TSC od svog sadašnjeg, ali mi sada imamo neke druge zahteve i principe koje sledimo. Ne treba zanemariti i to da fudbaleri isto tako poznaju njega kao trenera. Prednost jeste što je bio na klupi našeg kluba, ali i igrači znaju njegove postulate, zahteve i ideju, tako da možemo reći da smo izjednačeni", rekao je Klafurić.   

Pantović je ponovio da se ekipe poznaju i dodao:

"Spremno dočekujemo protivnika i sigurno ćemo i mi da se pitamo. Treba da ponovimo dobre partije iz ove sezone i nastavimo u tom ritmi pa ne bi trebalo da bude problema. Evropske utakmice su san svakog igrača i daju motiv više, ali mi kao profesionalci svakom meču pristupamo isto. Bilo da je domaća liga ili Kup mi dajemo sve od sebe jer je to jedini način da izborimo sve što želimo", zaključio je Pantović.

Prva utakmica između Makabija i TSC-a u plej - off fazi Lige Evrope se igra u četvrtak 22. avgusta 2024. u Sombathelju u Mađarskoj na "Haladaš Sportkomplexum" od 20.00. Revanš je planiran za 29. Avgust na TSC areni u Bačkoj Topoli.


Jedinstvo (Ub) : Radnički (N)
Spartak ŽK : IMT
Vojvodina : Železničar
OFK Beograd : Partizan
Crvena zvezda : Napredak
Mladost (L) : Radnički 1923
Tekstilac : TSC
Novi Pazar : Čukarički
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 6 5 1 0 16
2 Čukarički 7 4 1 2 13
3 Mladost (L) 7 4 1 2 13
4 OFK Beograd 7 4 1 2 13
5 Železničar 7 4 1 2 13
6 Partizan 5 3 2 0 11
7 Radnički (N) 6 3 0 3 9
8 IMT 6 2 2 2 8
9 Napredak 7 2 2 3 8
10 Radnički 1923 6 2 1 3 7
11 TSC 6 2 1 3 7
12 Novi Pazar 6 2 1 3 7
13 Tekstilac 7 2 1 4 7
14 Vojvodina 6 1 2 3 5
15 Spartak ŽK 6 1 2 3 5
16 Jedinstvo (Ub) 7 0 1 6 1