XS
SM
MD
LG

Derbi jeseni u nedelju na Bulbuldercu, vihorni Dobanovčani dočekuju umorne "sokolove", "hemičari" za nastavak serije protiv uzdrmanih Ušćana

Poslednje 15. kolo u Srpskoj ligi, Beograd, obeležiće derbi jeseni između vodeće Zvezdare i Zemuna. Proteklog vikenda bilo je burno u Gornjoj varoši, nažalost preovladali su nefudbalski momenti. Zemun je posle 15 minuta imao prednost od dva gola kada je nekolicina "Taunurum bojsa" uletela u teren da se obračuna sa golmanom "građevinara". U sukob sa policijom uključila se protivnička navijačka grupa "Junajted forsi", bilo je i uhapšenih. Gosti su se povukli u svlačionicu i nisu želeli da nastave utakmicu, tako da će konačnu odluku dati disciplinci lige. Zvezdara je iskoristila prekid u Zemunu da se pobedom u Padinskoj Skeli vrati na vrh. I Teleoptik se ovajdio na Dušanovcu, Prva iskra je vezala treću pobedu u Surčinu, Obrenovčani su prema očekivanju savladali poslednji Brodarac, Torlak je iznenadio umorne “sokolove”, a Dobanovčani uzeli meru Ušćanima. Kuriozitet je da su gosti bili daleko uspešniji sa pet pobeda, domaćinima su osvetlali obraz jedino Obrenovčani.

Prvi na teren izlaze u petak fudbaleti Torlaka i PKB-a, odnosno Brodarca i Studentskog grada.

Torlak je iznenadio pored Careve ćuprije i uknjižio treću pobedu nad premorenim "sokolovima". Zahvaljujući angažovanju i boljoj igri u prvih 45 minuta (postigli gol), u nastavku su se opredelili na čuvanje rezultata mada su u završnici mogli da dupliraju prednost. Sedmorica igrača su požutela i pitanje je u kom će sastavu istrčati na teren. PKB se pokazao daleko uspešnijim van Skele (10 bodova) zahvaljujući brzim bočnim igračia i špicu Ognjanoviću. "Bulke" su im uzele meru i naneli poraz posle tri kola.

Brodarac je poražen na Vašarištu, imali su prednost početkom drugog poluvrmena, ali su fizički pali u završnici i upisali 11 poraz. Imaju priliku da spasu sezonu eventualnom pobedom nad neubedljivim "studentima", koji su na pet utakmica osvojili pet bodova. Jedna pobeda van Bežanije za goste, daje priliku mladom domaćinu da se treći put raduje u prvenstvu, mada će prezimeti na začelju tabele.

U subotu se igra pet utakmica u Zemunelu, Dobanovcima, Bariču, pored Nebojšine kule i na Banjici.

Teleoptik je novim trijumfom nad "orlovima" potvrdio visok nivo forme i po ostvrenom u Zemunelu najuspešniji su u ligi (19 bodova). Najefikasniji navalni red lige imaće protiv sebe čvrst i stameni sastav Jedinstva, koji igra unazad tri kola nešto slabije( jedan bod) i još nisu osetili draž pobede van Surčina.

Ispod Klaemegdana snage će odmeriti GSP Polet Dorćol i Sinđelić, koji nisu pružili očekivane igre. "Saobraćajci" su uzeli bod u Bežaniji i pruža im se prilika da potvrde izlazak iz krize petim trijumfom. Sinđelić je razočarao i daleko su od nekadašnjih pozicija. Po ostvarenjima na gostovanjima su poslednji u ligi (jedan bod), imaju probleme sa kartonima, povredama i biće oslabljeni u defanzivnom redu.

Rad je u Gornjoj varoši odigrao tek 16 minuta, gubio sa 0:2, kada je došlo do incidenta, upada domaćih navijača i sukob sa golmanom oko navijačkog šala. Golman Mitrović je izvukao deblji kraj i završio u Urgentnom centru. Na istočnoj tribini došlo je do sukoba navijačke grupe "Forse" i organa reda tako da je bilo i uhapšenih. Igrači Rada smatrajući da im je ugrožena bezbednost odbili su da izađu na teren i konačnim ishodom meča pozabaviće se disciplinski organi. Za rivala će imati Radnički, koji je uz manje poteškoće savladao Brodarac. Na strani ne pružaju partije u skladu sa kvalitetom i mladi "građevinari" motivisani mogu iznenaditi agresivnim pristupom.

Budućnost igra sve bolje kako se prvenstvo bliži pauzi. Priredili su najveće iznenađenje i dobili U"šćane pored Hale sporotva i potvrdili činjenicu da su daleko uspešniji van Dobanovaca (14 bodova). Šansu da poprave učinak pored auto-puta imaće u duelu sa uzdrmanim i pomalo umornim "sokolovima". Kup takmičenje i igre na tri fronta uticali su da BASK odigra prvi deo prvenstva slabo, zabeleže jednu pobedu (10 bodova) i postignu najmanje golova u ligi. Za 20 dana odigrali su sedam utakmica i u sredu su u okviru četvrtfinala kupa odigrali sa Zemunom (1:2). Imaju problem sa ograničenim rosterom, manje kvalitetnih bonusa, koji su ih koštali neplaniranog poraza od Torlaka.

"Hemičari" su ušli u ritam, podigli formu i vezali tri pobede. Posebno dobija na značaju pobeda u Surčinu nad neugodnim i čvratim sastavom Jedinstva. Oslabljeni imali su odgovor na svaki potez domaćina, uspešno parirali, iskoristili prekid i mudrom igrom u defanzivi sačuvali prednost. Trenera Malićija su posebno zadovoljili bonusi, kojima je trebalo vremena da se uklope, posebno je pohvalio učinak 16-godišnjeg Čučukovića. Ukrstiće koplja sa Ušćanima, koji su na dva prethodna susreta poraženi i ostali bez uspešnog trenera Bulatovića. Baričani su svesni da im opasnost preti od iskusnog Govedarice, Blažića i golgetera Arsića. Juče su gosti imali meč sa Teleoptikom u kupu i u Barič dolaze da potvrde dobre rezultate u većem delu prvenstva.

Derbi jeseni igra se na Bulbudercu i dolazak Zemuna obećava kvalitetnu i neizvesnu fudbalsku predstavu. Zvezdara je iskoristila prekid u Zemunu da pobedom u Padinskoj Skeli ponovo preuzme tron. Iskusni Milosavljev, Bjedov, Jovanović i drugi su garancija da mogu da se nose sa ambicioznim gostima. Pre derbija odigrali su kup utakmicu sa Brodarcem i nisu bili u skladu sa svojim mogućnostima. Zemun je imao turbulentan i nezavršen meč sa "građevinarima". Imali su prednost od dva gola posle 15 minuta, kada je grupa "Taurunum bojsa" uletela na teren, otela navijački šal i povredila golmana Mitrovića. Zbog ulaska na teren Zemun će biti lišen podrške navijača u tako važnoj utakmici. Trener Kovačević kaže da će to biti duel dve ekipe koje su najviše pokazale i zaslužuju da odluče između sebe ko će prezimeti na čelu tabele. Protekle sezone "bulke" su bile ubeljive i slavile sa 3:0.


Torlak 1 : 2 Jedinstvo
Zvezdara : Budućnost
Rad : Prva iskra
Brodarac 3 : 0 Ušće Novi Beograd
GSP Polet Dorćol 0 : 2 BASK TEK
Teleoptik 2 : 0 PKB
Sinđelić 0 : 2 Zemun
Studentski grad 1 : 4 Radnički
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zemun 25 18 4 3 58
2 Teleoptik 25 18 3 4 57
3 Zvezdara 24 13 7 4 46
4 Radnički 25 11 6 8 39
5 Jedinstvo (-2) 25 9 8 8 33
6 Brodarac 25 9 5 11 32
7 Studentski grad 25 9 5 11 32
8 Ušće Novi Beograd 25 8 7 10 31
9 Budućnost 24 8 7 9 31
10 Sinđelić 25 8 6 11 30
11 PKB 25 8 6 11 30
12 GSP Polet Dorćol 25 7 7 11 28
13 BASK TEK (-3) 25 6 12 7 27
14 Prva iskra (-12) 24 9 6 9 21
15 Torlak 25 4 5 16 17
16 Rad (-6) 24 4 4 16 10