XS
SM
MD
LG

Trayal na Dunavu po jesenju titulu, u Knjaževcu lepota na delu, Popovčani u problemu, sledi odmeravanje sa tri kruševačke ekipe

Trayal je tri kola pre kraja obezbedio jesenji naslov na Istoku, teorijski ne, ali tu ni matematika ne može da pomogne najbližem pratiocu. Još jedan jedanaesterac u nizu doneo je radost “gumarima”, Piroćanci su treći trijumf vezali u duelu sa Knjaževčanima, za najveće iznenađenje pobrinuo se Đerdap u Popovcu, Jagodinci su teškom mukom probili bunker Žitorađe, kruševački derbi pripao je Meševu, Pčinja je minimalcem savladala “orlove”, dva paraćinska srpskoligaša slavili su pobede. Domaćini su bili bili najubedljiviji od starta prvenstva (šest pobeda), gostima su pripala dva meča.

U okviru 13. kola u subotu je na programu šest utakmica u Knjaževcu, Kladovu, Prahovu, Nišu, Svilajncu i Kruševcu.

Duel između mladih sastava Timočanina i GFK Jagodine pobuđuje pažnju, pre svega zbog rezultata koje postižu u poslednje vreme. Knjaževčani su pružili dobar otpor Piroćancima i poraz ne treba da ih obeshrabri, s obzirom da su pre toga vezali tri pobede. Jagodinci su imali velikih problema da probiju nisku defanzivnu zonu Žitorađe i utoliko je slađa minimalna pobeda. Biće to duel dve mlade ekipe, sa dosta ritma, trčanja, na prelepom terenu u Knjaževcu.

Dunav je domaćin Piroćancima, specijalistima za osvajanje bodova na gostovanjima (pet pobeda). Prahovčani igraju promenljivo i pored Dunava su relativno uspešni. Radnički je sa devet bodova iz tri kola čvrsto drži drugu poziciju, ali su porazi pored Nišave od kruševačkih klubova uticali da se Trayal izdvoji na nedostižnih devet bodova. Predvođeni prvim strelcem lige Dimitrovim (9 golova), koji predvodi najefikasniji napad, imaju priliku da nastave uspešnu gostujuću seriju.

OFK Sinđelić je zapao u malu krizu rezultata (tri kola - jedan bod) i za poraz u Trgovištu okrivljuju sudijsku trojku, koja je nepotrebno produžila utakmicu i na isteku meča domaćinu je sviran sumnjivi penal. Pobeda protiv Jedinstva se nameće kao imperativ, pogotovu ako se zna da će u poslednja dva kola ukrstiti koplja sa snažnim Piroćancima i Jagodincima. Nekoliko igrača je na poštedi i pod znakom pitanja je nastup Ikića, strelca Stojkovića, Ivečića... Jedinstvo igra promenljivo i pobeda protiv Dunava mnogo znači za sticanje samopouzdanja. Na strani su osvojili samo bod i ako gledamo statistiku “orlovi” su favoriti.

Kladovčani se bude i konačno su se ostvarili na strani pobedom u Popovcu. Utakmicu je obeležio trostruki strelac mlađani Hrnjac (2004) i kako bude prvenstvo odmicalo igraće sve bolje. Ugostiće neprikosnovenog lidera, koji je ponovo, kažu, imao naklonost sudija i sa “bele tačke” savladao Svilajčane. Bio je ovo 11 jedanaesterac sviran u korist lidera (za protivnike nijedan). Odlaze na još jedno daleko i bezbrižno putovanje sa željom da na kraju imaju maksimalni učinak i na Fetislamu su u prilici da teorijski proslave “malu” titulu.

Jedinstvo 1936 pomalo posustaje i poraz u kruševačkom derbiju potvrda je izrečenog. Novajlija sa plejadom mladih igrača, kojima je liga vatreno krštenje, još se traže formu i dobitnu kombinaciju. Na svom veštaku su uspešni (tri pobede) i protiv Budućnosti treba da potvrde uspešne igre u Kruševcu. Nismo navikli da Nišlije olako gube bodove, naročito od novajlije iz Kladova. Razlog treba tražiti u složenoj materijalnoj situaciji (čitaj nemaštini), tako da se polako osipa igrački kadar (otišli Nikolić, najbolji strelac Milanković...). Ako tome dodamo teže povrede (Petrović) i problematično suđenje, razlog je što ekipa posustaje i neplanirano gubi bodove. Vodili su u meču sa Đerdapom i kad su u nastavku za deset minuta primili tri gola, jednostavno su se “ugasili” i nisu ličili na sebe. Ukoliko u Kruševcu ne zabeleže povoljan rezultat u preostala dva kola očekuju ih dve kvalitetne kruševačke ekipe, vodeći Trayal i Meševo.

Nedelja je rezervisana za duele u Žitorađi i Paraćinu.

Žitorađa je u sve težoj situaciji, trećim vezanim porazom u Jagodini sa sedam bodova su ubedljivo poslednji. Dobro su se držali protiv favorizovanog domaćina, ali su na kraju poklekli. Sve bodove osvojili su kod kuće i malo će im navedeni podatak značiti u odmeravanju snage sa, u poslednje vreme, sjajnim Meševom (pet kola - 13 bodova). Meševo je slavilo u kruševačkom okršaju i zanatno su uspešniji na svom igralištu i gostovanje u Žitorađi je prilika da poprave gostujući bilans.

SFS Borac je pobedom u Vlasotincu prekinuo izvestan pad u rezultatima i u prilici su da protiv Pčinje povežu drugi trijumf. Odigrali su jednu od najboljih utakmica od kad je kormilo preuzeo Vojkan Rajčić (četiri pobede, dva poraza), poveli sa 2:0, tako da je pobeda mogla biti ubedljivija. Na utakmicama “staklara” pada najviše golova u ligi i ako se tome doda neuspeh Pčinje na gostovanjima (šest poraza), pruža im se prilika da nastave uspešan niz u Paraćinu. Gosti su u Trgovištu savladali “orlove” u dubokoj nadoknadi, iz problematičnog jedanaesterca.


Đerdap : Meševo
Radnički (S) : Jedinstvo 1936
SFS Borac : Budućnost (P)
OFK Sinđelić : Trayal
Dunav : Vlasina
Pčinja : Timočanin
Žitorađa : Jedinstvo (P)
GFK Jagodina : Radnički (P)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Trayal 24 24 0 0 72
2 Meševo 24 13 4 7 43
3 OFK Sinđelić 24 13 4 7 43
4 Radnički (P) 24 13 1 10 40
5 Jedinstvo 1936 24 11 5 8 38
6 SFS Borac 24 12 2 10 38
7 Radnički (S) 24 11 3 10 36
8 GFK Jagodina 24 10 5 9 35
9 Dunav 24 10 2 12 32
10 Budućnost (P) 24 8 7 9 31
11 Jedinstvo (P) 24 9 4 11 31
12 Đerdap 24 9 3 12 30
13 Vlasina 24 7 6 11 27
14 Pčinja 24 8 1 15 25
15 Timočanin (-5) 24 5 3 16 13
16 Žitorađa 24 3 2 19 11