XS
SM
MD
LG
19.09.2023 Stevan Davidović

Novobečejci startuju sa šest selekcija

Sve selekcije novobečejakog Jedinstva (foto: KK Jedinstvo)

Košarka u gradu kraj Tise ima dugu i bogatu tradiciju, a ove godine broj mališana, koji su zainteresovani za igru pod obručima izuzetno je velik. U KK Jedinstvo ističu da su odlični uslovi u novobečejskoj sportskoj hali i uspesi naših košarkaša doprineli da se svakodnevno u Školu košarke upisuje veliki broj dece.

Trener novobečejskog tima Srđan Vokić, sa zadovoljstvom ističe da je odluka, da se prekine sa praksom dovođenja igrača sa strane, veoma toplo primljena, što su potvrdile i dobre posete na utakmicama Letnje lige, kada je Jedinstvo nastupalo isključivo sa domaćim igračima.

Ljubitelji košarke i ove zime moći će da posmatraju utakmice seniorske ekipe Jedinstva, ali u Drugoj regionalnoj ligi, koja startuje 7. oktobra. O predstojećoj sezoni trener Srđan Vokić kaže:

- Seniorske ekipe, koja je sastavljena pretežno od domaćih igraća, igraće u grupi „A“ Druge reginalne lige, dok smo u takmičenje mlađih kategorija uključili još pet selekcija. Prijavili smo 2007. godište, u kojem će igrati dečaci koji imaju manju minutažu u seniorskoj ekipi, kao i četiri mlađe selekcije od 2009. do 2012. godišta. Pored mene sa mališanima radi i bivša košarkašica Jedinstva Duška Lukić, a možemo se pohvaliti da u svim selekcijama imamo blizu stotinu mališana, što je dovoljna garancija da će se ovaj sport u našem gradu, za koju godinu, ponovo naći u samom vrhu vojvođanske košarke.     

Piše: Stevan Davidović