XS
SM
MD
LG

Gardoš BetOle pobednik turnira u basketu 3x3 u Raški

Pobednici turnira u Raški ekipa Gardoš BetOle

Pobednik turnira u basketu 3x3, koji je odigran u Raški u okviru Prvenstva Srbije je ekipa Gardoš BetOle iz Beograda, koja je u finalu savladala Čačak 3x3 rezultatom 21:18. Viđen je zanimljiv i do kraja neizvestan meč u finalu, gde su obe ekipe pokazale visok kvalitet košarke. Do pobede ekipa Gardoš BetOle stigla je 55 sekundi pre isteka regularnog dela i tako kao nagradu za prvo mesto, osvojila ček u vrednosti od 100 hiljada dinara. Raška je bila poslednja stanica praktično kvalifikacija za samu završnicu koja će biti održana 13.septembra na Trgu Republike u Beogradu. Raška je po prvi put organizovala ovakav vid takmičenja i polako ulazi u kalndar basketaša u Srbiji. Domaćin je dobio pohvale za odličnu organizaciju od čelnih ljudi 3x3 Srbija. Turnir u Raški, održan je uz svesrdnu podršku lokalne samouprave i Sportskog saveza Opštine Raška:

 - Namera nam je bila da pre svega našim sugrađanima predstavimo sport koji je trenutno u velikoj ekspanziji u Srbiji i koji nam je doneo titule svetskog i evropskog prvaka. Opština Raška će kao i do sada u velikoj meri podržavati svaki vid sporta, bilo da je amaterskog ili profesionalnog karaktera. Raduje nas veliko interesovanje lokalnih ekipa za basket tri na tri, a u narednom periodu probaćemo da oformimo kvalitetnu ekipu basketaša iz Raške koja će biti konkuretna najboljim timovima u Srbiji i šire - istakla je Milka Bošnjović, većnica za sport Opštine Raška

Na turniru 3x3 u Raški učestvovalo je deset ekipa, četiri sa teritorije Opštine Raška. U pr4edigri finala, organizovano je takmičenje u šutiranju trojki. Najuspešniji su bili Vladimir Premović, Rade Despotović i Đorđe Kominac.

POLUFINALE

Gardoš BetOle - 3x3 Užice   21:12
Cafe Cafe - Čačak 3x3      12:21

FINALE

Gardoš BetOle - Čačak 3x3   21:18

Drugo mesto ekipa Čačak 3x3

Trećeplasirani Cafe Cafe

Spektakl u Raški (3x3 Srbija)

 

Basket spektakl u Raški (3x3 Srbija)